Connect with us

Ελλάδα

Χάος στον καταυλισμό προσφύγων στη Μόρια: απανθρακώθηκε μητέρα με το παιδί της

Published

on

Δύο νεκροί, μια γυναίκα και ένα παιδί, είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός της φωτιάς που  ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας Λέσβου.

Περίπου στις 5 το απόγευμα της Κυριακής ξέσπασαν στη Μόρια δύο πυρκαγιές, το ένα μέτωπο περίπου 400 μ. έξω από το κέντρο κράτησης και το δεύτερο εσωτερικά, μέσα σε κοντέινερ που διέμεναν η μητέρα και το μωράκι της.

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και σε άλλα κοντέινερ, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υποστεί καταστροφές τουλάχιστον επτά οικίσκοι.
Μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς επικράτησε μεγάλη ένταση στον καταυλισμό, ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων, αλλά και με την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες πληροφορίες για την ύπαρξη νεκρών.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη του πρώτου νεκρού με τον Νίκο Παπαευσταθίου, διοικητή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) και πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) να αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης απανθρακωμένο πτώμα. Το πτώμα που, σύμφωνα με τον ίδιο, διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ΙΧ και όχι με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Παπαευσταθίου ανέφερε, ακόμη, ότι στο νοσοκομείο νοσηλεύονται και πέντε τραυματίες. Είναι όλοι είναι ενήλικες, προσθέτει, και φέρουν κυρίως ορθοπεδικά τραύματα.

Το βράδυ έγινε γνωστό πως το πτώμα ανήκει σε μια γυναίκα, ενώ, η αστυνομία επιβεβαίωσε πως υπάρχει και δεύτερος νεκρός, καθώς πρόσφυγες έβγαλαν μέσα σε μια κουβέρτα απανθρακωμένο ένα μικρό παιδί. 

Δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν το άτυχο παιδί είχε σχέση με τη γυναίκα που εντοπίστηκε νωρίτερα νεκρή.

(EUROKINISSI/FACEBOOK/IHAB ABASSI)

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης ανέφερε ότι έχει ήδη μιλήσει με την ηγεσία του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ζήτησε άμεση αποσυμφόρηση του νησιού.

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό πως από την Ελευσίνα αναχωρεί ένα C130 μεταφέροντας τρεις διμοιρίες ΜΑΤ. Μαζί τους μεταβαίνουν στο νησί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμανλάκης και ο γγ μεταναστευτικής πολιτικής Πάτροκλος Γεωργιάδης.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το περιστατικό:

«Αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, λόγω επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει.

Είχαν προηγηθεί δύο πυρκαγιές, η πρώτη την 16:45 ώρα περίπου σε απόσταση 400 περίπου μέτρων εξωτερικά του Κέντρου, η οποία κατασβέσθη από τις πυροσβεστικές δυνάμεις και η δεύτερη 20 περίπου λεπτά αργότερα εντός του ΚΥΤ, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις.
Υπάρχουν πληροφορίες αλλά δεν έχει μέχρι στιγμής εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα.

Ενισχυτικές αστυνομικές δυνάμεις αναχωρούν ήδη με προορισμό την Μυτιλήνη. 

Στο σημείο μεταβαίνουν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής».

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz