Connect with us

Αθλητισμός

37ο Σπάρταθλο

Published

on

Το “Σπάρταθλον” είναι ένας αγώνας δρόμου υπεραποστάσεων, ένας φόρος τιμής στη δύναμη και την αντοχή του ανθρώπου, οι οποίες για το κοινό καλό μπορούν να γίνουν υπεράνθρωπες, ο οποίος διοργανώνεται ανελλιπώς από το 1984 μέχρι σήμερα και η διαδρομή του διασχίζει και περιοχές της Κορινθίας.

Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου.

Αποτέλεσμα εικόνας για 37ο σπαρταθλο

Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, ο Φειδιππίδης έφτασε στη Σπάρτη μια μέρα μετά την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε ήδη από τις 7 το πρωί κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου περίπου 400 δρομείς από 50 χώρες από όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών 60 Έλληνες, ξεκίνησαν το μακρύ και επίπονο δρομικό ταξίδι των 246,6 χιλιομέτρων στα βήματα του αρχαίου ημεροδρόμου Φειδιππίδη ενώνοντας την Αθήνα με τη Σπάρτη. Εντατικές προπονήσεις πολλών μηνών ή και ετών αλλά και μεγάλη ψυχολογική προετοιμασία δίνουν τη θέση τους στην τελική προσπάθεια για να φθάσουν το πολύ μέσα σε 36 ώρες συνεχούς τρεξίματος, στο άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη και να ακουμπήσουν τα πόδια του, σημάδι ότι τερμάτισαν.

Μαζί τους, συμπαραστάτες στη δοκιμασία τους, εκατοντάδες εθελοντές, συνοδοί, γιατροί και φυσιοθεραπευτές. Παράλληλα, κατά μήκος της διαδρομής , αναμένεται να συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου από την εκκίνηση, τους ενδιάμεσους Δήμους αλλά και τον τερματισμό παρέχοντάς τους αμέριστα την ψυχολογική του υποστήριξη.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz