Connect with us

Ελλάδα

Δύο νεκροί από κεραυνούς σε Ηλεία και Μεσσηνία – 10.500 κεραυνοί μέσα σε λίγες ώρες

Published

on

Σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, λόγω των ισχυρών βροχών και των καταιγίδων που έφερε το «γύρισμα» του καιρού,ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν τους χτύπησε κεραυνός σε Ηλεία και Μεσσηνία αντίστοιχα.

Την εξέλιξη του καιρού παρακολουθεί στενά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που δημοσιοποίησε προ ολίγου, το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε πάνω από 10.500 κεραυνούς έως τις 13:00, εκ των οποίων περίπου 7.000 πάνω από τη θάλασσα και 3.500 πάνω από την ξηρά!

«Ανοιξαν» οι ουρανοί στη Δυτική Ελλάδα
Πέρα από τους κεραυνούς, η «μεταμόρφωση» του καιρού έφερε πολύ μεγάλα ύψη βροχής, τα οποία καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών της υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πύργου Ηλείας, όπου καταγράφηκαν 100 χιλιοστά βροχής!

Δυο νεκροί από τους κεραυνούς

Το πλέον τραγικό περιστατικό, ωστόσο, σημειώθηκε στην Ηλεία, και συγκεκριμένα στη Μυρσίνη Λεχαινών, όπου ένας άτυχος μετανάστης-εργάτης έχασε τη ζωή του από κεραυνό.

Λίγο μετά τις 15:00, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι υπάρχει και δεύτερος νεκρός. Πρόκειται για έναν 56χρονο από την περιοχή της Κυπαρισσίας, ο οποίος χτυπήθηκε από κεραυνό την ώρα που μάζευε σίδερα σε χωματερή.

Να σημειωθεί ότι κατά την κορύφωση των καιρικών φαινομένων καταγράφηκε και ανεμοστρόβιλος στην Αμαλιάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz