Connect with us

Επικαιρότητα

Ανοιχτή Δομή Μεταναστών θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες στην Κόρινθο

Published

on

Συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίων κος Νανόπουλος και τα μέλη της επιτροπής που συστήθηκε από τον Δήμο, με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κο Χρυσοχοίδη, για το θέμα της μεταφοράς 700 ανθρώπων, προσφύγων, από τη Λέσβο, στην Κόρινθο.
Την επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο, αποτελούσαν οι κ.κ. Πνευματικός (επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας) και Βλαχοπάνος (πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας), ενώ παραβρέθηκαν και οι βουλευτές ΝΔ της Κορινθίας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Τα αποτελέσματα της συνάντησης, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Νανόπουλος στην επιτροπή έχουν ως εξής.

Στο στρατόπεδο της Κορίνθου θα δημιουργηθεί το επόμενο διάστημα Ανοιχτή Δομή στην οποία θα φιλοξενηθούν 600 άτομα, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί ευάλωτες ομάδες και αποτελούνται, ως επί το πλείστον, από γυναίκες και παιδιά. Οι άνθρωποι αυτοί ζουν εδώ και μερικούς μήνες στην Λέσβο και έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Στην χώρα μας έφτασαν από το Ιράν και ανήκουν στην αφγανική φυλή Hazara.

Θα διαμένουν σε σκηνές, οι οποίες είναι νέου τύπου (Τολ), μεταλλικές και πολύ μεγάλες ώστε να χωρίζονται σε μικρότερα διαμερίσματα και εξαιρετικά ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες. Όπως εξηγήθηκε στην επιτροπή, τις συγκεκριμένες σκηνές χρησιμοποιεί ο αμερικανικός στρατός τα τελευταία χρόνια στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Η επιτροπή πέτυχε να εξασφαλίσει από τον υπουργό την διαβεβαίωση ότι θα ενισχυθούν η αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας και οι δομές υγείας. Έτσι, τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας 40 νέοι αστυνομικοί, ενώ θα υπάρξει και ενίσχυση των υλικών υποδομών.

Οι αστυνομικοί αυτοί όμως, δεν θα επικεντρωθούν σε ρόλο αστυνόμευσης του Κέντρου Κράτησης και της νέας Δομής Φιλοξενίας που θα δημιουργηθεί εκεί, καθώς στην Ανοιχτή Δομή δεν συντρέχει λόγος φύλαξης καθώς οι άνθρωποι θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα από και προς την Δομή.

Οι 40 νέοι αστυνομικοί θα ενισχύσουν τις περιπολίες στην Κόρινθο, με έμφαση στην καθημερινότητα και επίκεντρο την πάταξη της εγκληματικότητας στα Εξαμίλια. Ταυτόχρονα θα ξεκινήσουν σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, οι εργασίες για την βελτίωση των υποδομών στο υπάρχον Ιατρικό Κέντρο εντός του στρατοπέδου με βάσει τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται (π.χ. ύπαρξη παιδιών).

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος, παρόλο που πρόκειται για ειλημμένη απόφαση, στόχος του είναι να μεταβεί στην ΔΕΘ και να επιδιώξει να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό, για να του μεταφέρει την αντίθεση του Δήμου και των Φορέων ως προς την εγκατάσταση της ανοιχτής δομής στην πόλη της Κορίνθου.

Τέλος σε ό,τι αφορά το Κέντρο Κράτησης δόθηκε διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των εγκλείστων, ο αριθμός των οποίων αυτή την στιγμή δεν υπερβαίνει τους 700.

 

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz