Connect with us

Ελλάδα

Ελαφόνησος: Κάηκε το 25% του νησιού από τη μεγάλη φωτιά

Published

on

Μεγάλη είναι η οικολογική καταστροφή που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά στην Ελαφόνησο, προκαλώντας τεράστια ζημιά και στην τουριστική βιομηχανία του νησιού. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που επικαλείται το τοπικό πόρταλ flynews.gr λόγω της φωτιάς κάηκε το 25% του νησιού. Η πυρκαγιά έχει κάψει θάμνους, κυρίως χαμηλή βλάστηση, αλλά και μερικά ελαιόδενδρα.

Όλες οι εστίες έχουν σβήσει από χθες τη νύχτα. Θετικό είναι ότι έχουν κοπάσει οι άνεμοι που τα προηγούμενα 24ωρα ήταν ισχυρότατοι, γεγονός που βοήθησε την επιχείρηση της Πυροσβεστικής.

Μεγάλη είναι η οικολογική καταστροφή και φυσικά τεράστια είναι η καταστροφή και στην τουριστική βιομηχανία του νησιού.

H δήμαρχος του νησιού, Ευσταθία Λιάρου, στις δηλώσεις της τόνισε πως «δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί, ούτε έχουν καταγραφεί ζημιές σε σπίτια, ή σε τουριστικές και ξενοδοχειακές υποδομές και αυτή ήταν η επιτυχία όλων όσοι συνέδραμαν στην επιχείρηση για την αντιμετώπιση της φωτιάς»

Στη συνέχεια προσέθεσε: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και ευτυχώς όλα πήγαν καλά, αφού οι απώλειες που είχαμε είναι μόνο εκτάσεις και τίποτε άλλο, διότι το ζητούμενο ήταν η προστασία της ανθρώπινης ζωής και των περιουσιών».

Σύμφωνα με τη δήμαρχο, η Ελαφόνησος βρίσκει τους ρυθμούς της μετά την μεγάλη πυρκαγιά και ήδη καταγράφονται νέες αφίξεις τουριστών. Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει η δήμαρχος, «η επιβατική κίνηση αποκαταστάθηκε αρκετά νωρίς και ήδη έχουμε από χθες αρκετό εισερχόμενο τουρισμό».

Καταλήγοντας, η Ευσταθία Λιάρου στέλνει το μήνυμα ότι «η Ελαφόνησος είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός και είμαστε εδώ για υποδεχτούμε και να εξυπηρετήσουμε τους επισκέπτες μας».

Παρόλα αυτά, οι Πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην Ελαφόνησο για τυχόν αναζωπυρώσεις.  Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε, όπως όλα δείχνουν, από το ΧΥΤΑ του νησιού αλλά αναμένεται η επιβεβαίωση από το πόρισμα της Πυροσβεστικής.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz