Connect with us

Επικαιρότητα

Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου: Συναρπαστικό πολιτιστικό καλοκαίρι

Published

on

Ο μεγαλύτερος πολιτιστικός οργανισμός της χώρας και ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης (1955), το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου φιλοξενεί διεθνώς καταξιωμένους και εγχώριους καλλιτέχνες από τον χώρο του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, προσελκύοντας μεγάλα πλήθη θεατών από ολόκληρο τον κόσμο.

Οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου πραγματοποιούνται στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στον βιομηχανικό χώρο της Πειραιώς 260 και σε διάφορα σημεία της Αθήνας σε υπαίθριους και σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Στην Επίδαυρο φυσικά στο Αρχαίο θέατρο καθώς και στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου.

Φέτος, το Φεστιβάλ πλουραλιστικό, εξωστρεφές και με έμφαση στη «διαφορετικότητα», με πολλούς σημαντικούς και καταξιωμένους δημιουργούς από το παγκόσμιο θεατρικό στερέωμα (Ivo van Hove, Robert Lepage, Bob Wilson, Castellucci, Angélica Liddell), αλλά και με την κλασική μουσική σε περίοπτη θέση, έχει ξεκινήσει ήδη το καλοκαιρινό του ταξίδι, καλώντας σπουδαίες ορχήστρες και σημαντικούς σολίστες, αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες πλάι σε σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και ερμηνευτές.

Ταυτόχρονα φιλοξενεί μεγάλα ξένα ονόματα του θεάτρου και του χορού δίνοντας την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να έρθει σε επαφή με τα σύγχρονα καλλιτεχνικά ρεύματα.

Έχει και έντονα κοινωνική διάσταση, κινητοποιεί πολλούς διαφορετικούς φορείς, βάζει στο πρόγραμμά του συμπαραγωγές με ιδρύματα, οργανισμούς και ιδιώτες, που συνεισφέρουν στο κόστος των παραγωγών.

Με το επιτυχημένο «Άνοιγμα στην Πόλη», απλώνεται σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους, συμπεριλαμβάνοντας από σχολεία μέχρι ανέργους και δράσεις που μιλάνε για τη θέση του ανθρώπου στον κόσμο, αποκτώντας τον χαρακτήρα ενός πραγματικού φεστιβάλ πόλης.

Το αναλυτικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το δείτε εδώ

Πληροφορίες για τα εισιτήρια μπορείτε να βρείτε εδώ

Πηγές: greekfestival.gr, athensvoice.gr και elculture.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz