Connect with us

Αθλητισμός

Αλέξανδρος Βαμβακίδης: Κατακτώντας την κορυφή ως Υπερμαραθωνοδρόμος

Published

on

Η κατάκτηση της κορυφής φαντάζει ακατόρθωτη.Ειδικά όταν μιλάμε για υπεραποστάσεις. Σ΄έναν κόσμο συμβιβασμένων ανθρώπων, ειδικά η ενασχόληση με τις υπεραποστάσεις και η κατάκτηση μάλιστα και της 1ης θέσης φαντάζει ουτοπία.

Για έναν άνθρωπο όμως που βρήκε τον τρόπο να μετατρέπει το πάθος του σε τρέξιμο μπορεί και να είναι κάτι απλό.

Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να φιλοξενήσω στο στούντιο τον Αλέξανδρο Βαμβακίδη. Έναν ήρεμο και κατασταλαγμένο άνθρωπο, έναν καταπληκτικό αθλητή υπεραποστάσεων, με φοβερό σθένος,επιμονή και υπομονή.

Υπερμαραθωνοδρόμος είναι ο σωστός τίτλος. Και μάλιστα πρόσφατα ο Αλέξανδρος κατάφερε να τερματίσει 1ος στον 8ο Δόλιχο Δρόμο, έναν ιδιαίτερα απαιτητικό αγώνα δρόμου 261 χλμ,από τους Δελφούς στην Αρχαία Ολυμπία. Το πιο σπουδαίο βέβαια είναι οτι τερμάτισε μεν 1ος σε χρόνο 38 ωρών και 55 λεπτών τη στιγμή που ο 2ος τερμάτισε με χρόνο 42 ωρών κι ο 3ος 45.

Η νίκη στον αγώνα αυτόν του έδωσε το απευθείας εισιτήριο για το Σπάρταθλον που θα διεξαχθεί το 2020. Να σημειωθεί βέβαια ότι ο Δόλιχος Δρόμος είναι ένας πολύ πιο δύσκολος αγώνας καθώς δεν γίνεται σε άσφαλτο αλλά μετά τα πρώτα 120 χλμ υπάρχουν χωμάτινοι δρόμοι και μονοπάτια που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη τη διαδρομή.

Κατά την προετοιμασία η προπόνηση ήταν εντατική, με πολλές θυσίες σε προσωπικό επίπεδο.Προπόνηση σε συνδυασμό με δουλειά,οικογενειακές υποχρεώσεις κλπ κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την συγκέντρωση στο στόχο.

Για έναν άνθρωπο όμως που ξεκίνησε να περπατά και να τρέχει για να μπορέσει να ζήσει την εμπειρία,όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία.Το ζητούμενο είναι να έχεις το σθένος και την ψυχή για να φτάσεις στο στόχο που σε κάθε περίπτωση είναι ο τερματισμός.

Στο Δόλιχο δρόμο μάλιστα το μυαλό του τον προέτρεπε να τρέχει ακόμα και στο 250ο χλμ όταν οι υπόλοιποι περπατούσαν.

”Καλό θα ήταν οι νέοι, κι όλοι γενικά, να σηκωθούν από τον καναπέ και ν΄αρχίσουν να περπατούν για αρχή” είναι η συμβουλή του.¨Μικρές αποστάσεις για αρχή και σταδιακά αύξηση τους”.

Με τον αδερφό του Γιάννη Βαμβακίδη διοργανώνουν και φέτος το Korfos mylti race,το οποίο θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακo 15 και 16 Ιουνίου στο Κόρφο.

Ένα διήμερο αγώνων για όλους. Το Σάββατο θα γίνουν δρομικοί αγώνες 5 και 14 χλμ στην παραλία του Κόρφου και Στο δάσος του Σοφικού αντίστοιχα. Την Κυριακή από την άλλη θα γίνει ένα extreme raceγια καλά προπονημένους αθλητές που θα περιλαμβάνει 1χλμ τρέξιμο, 10 χλμ κολύμπι και στη συνέχεια άλλο 1χλμ τρέξιμο μέχρι τον τερματισμό. Εξαιρετική δράση για όλους,όλοι μπορούν να συμμετάσχουν καθώς το ζητούμενο είναι το ταξίδι κι όχι η Ιθάκη δανειζόμενη τα λόγια του ποιητή.

Αυτή τη στιγμή, ο Αλέξανδρος βρίσκεται σε φάση αποκατάστασης αλλά σύντομα θα μπει πάλι στο ρυθμό για ακόμα πιο σπουδαία πράγματα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί.

Της Πηνελόπης Γιαννακοπούλου

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz