Connect with us

Αθλητισμός

Παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό από την ελληνίδα μαθήτρια Ελίνα Τζένγκο

Published

on

Η μαθήτρια –αθλήτρια Ελίνα Τζένγκο σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ κορασίδων στο αγώνισμα του ακοντισμού

Συνεχίζοντας τις μεγάλες διακρίσεις η μαθήτρια –αθλήτρια του ΓΕ.Λ. Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής Ελίνα Τζένγκο σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ κορασίδων στο αγώνισμα του ακοντισμού με επίδοση 65.9 μ. καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ που ήταν 63.5 μ.   Η μαθήτρια έχει επίσης πετύχει τις εξής διακρίσεις: 1η Παγκόσμια Σχολική νίκη – Γυμνασιάδα Μαρόκο 2018 και 1η θέση στου Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων 2018 Μπουένος-Άιρες).  

Τη διάκριση αυτή η Ελίνα Τζένγκο πέτυχε στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Αγώνων Κλασσικού Αθλητισμού ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας –Κύπρου σχολικού έτους 2018-2019 στην τελική (Γ Φάση) των αγώνων η οποία ανατέθηκε από τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων στην Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Ιωαννίνων.  

Στην τελική φάση των αγώνων κλασσικού αθλητισμού συμμετέχουν πεντακόσιοι/ιες (500) μαθητές/τριες-αθλητές/τριες από όλη την Ελλάδα και σαράντα πέντε (45) μαθητές/τριες –αθλητές/τριες με τους συνοδούς τους από την Κύπρο οι οποίοι προκρίθηκαν μετά την ολοκλήρωση της Β΄ Φάσης (7 όμιλοι). Οι αγώνες διεξάγονται σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς των αγωνισμάτων κλασσικού αθλητισμού και την ισχύουσα Υ.Α. αρ. 190677/Δ5 (Φ.Ε.Κ. 3754 Β΄/2016) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει

Πηγή : Lifo

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz