Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Σε εξέλιξη οι εργασίες για το Πολυδύναμο Νηπιαγωγείο Κορίνθου

Published

on

Ένα αίτημα χιλιάδων γονέων γίνεται πραγματικότητα

Αυτή η Δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι όσα υπόσχεται τα κάνει πράξη. Καταγράφοντας τις ανάγκες του Δήμου και των τοπικών κοινωνιών και βάζοντας προτεραιότητες ανάλογα με το πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή νέου πολυδύναμου νηπιαγωγείου στην πόλη της Κορίνθου και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Άννας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.

Το νέο νηπιαγωγείο πρόκειται να στεγάσει το 2ο, το 5ο, το 8ο και το 16ο νηπιαγωγείο, τα οποία σήμερα στεγάζονται στο σύνολό τους σε μισθωμένους χώρους και σε πολύ κακής κατάστασης κτίρια. Θα είναι μάλιστα χωρητικότητας 100 νηπίων.

Το νέο συγκρότημα έχει συνολικό εμβαδόν 708,84 m² και περιλαμβάνει τέσσερις αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης, στο δυτικό τμήμα του κτηρίου βρίσκεται η κεντρική είσοδος του νηπιαγωγείου που οδηγεί στην αίθουσα υποδοχής και το διάδρομο που οδηγεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ανατολικό τμήμα του νηπιαγωγείου.

Γύρω από το χώρο αυτό στοιχίζονται οι υπόλοιποι υποστηρικτικοί χώροι του νηπιαγωγείου, όπως το γραφείο των νηπιαγωγών. Παράλληλα προβλέπονται 4 WC νηπίων με 12 νιπτήρες και 4 λουτρά για τις ανάγκες τους. Τα WC θα διαθέτουν φυσικό και τεχνητό φωτισμό – αερισμό. Στους χώρους του WC θα αναρτηθεί ψευδοροφή ινοσανίδων με εσωτερική εγκατάσταση ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού.

Επίσης προβλέπονται,  αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία και κουζίνα, λεβητοστάσιο με ανεξάρτητη εξωτερική είσοδο, αποθήκη , 1 WC νηπιαγωγών και 1 WC για ΑμεΑ & ημιυπαίθριος στεγασμένος χώρος. Οι χώροι έχουν τέτοια διαμόρφωση ώστε να είναι άνετη η πρόσβαση και παραμονή για ΑμεΑ με επαρκή φωτισμό και αερισμό και με ανοιγόμενες υαλόθυρες αλουμινίου.

Στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων βρίσκονται τέσσερις υπαίθριοι χώροι αναψυχής – παιχνιδιού και οι χώροι στάθμευσης βρίσκονται σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζουν ασφάλεια στα νήπια.

Σε λίγους μήνες λοιπόν, ένα ακόμα μεγάλο έργο, που σχεδίασε και υλοποιεί η Δημοτική Αρχή Πνευματικού, θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει και να υποδεχτεί τα νήπια σε ένα περιβάλλον σύγχρονο, ασφαλές και με εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας. Αφήνουμε στους αντιπάλους μας «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»! Τους λεονταρισμούς, τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και την αμέτρητη λάσπη στον ανεμιστήρα. Και επαναλαμβάνουμε: Είναι πολύ λίγοι για να διοικήσουν τον ιστορικό Δήμο Κορινθίων.

Οι Κορίνθιες και οι Κορίνθιοι θέλουν ΟΡΑΜΑ που να γίνεται ΠΡΑΞΗ.

Θέλουν μια ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ!!

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz