Γνωρίζοντάς τον χρόνια, η στροφή του στον κόσμο της ζαχαροπλαστικής ήταν κάτι που μας ξάφνιασε…ευχάριστα βέβαια. Έχοντας θητεύσει χρόνια στο χώρο της μόδας και της ομορφιάς, η ενασχόληση με τη ζαχαροπλαστική φάνταζε πολύ περίεργη….

Κι όμως, για έναν άνθρωπο που έχει μέσα του μικρόβιο της αναζήτησης και της δημιουργίας τίποτα δεν είναι αδύνατο….αυτός ο άνθρωπος είναι ο Κωνσταντίνος Μητροβγένης!

Ξεκίνησε εισάγοντας μια καινοτομία στα γλυκά, με τη χρήση του ενεργού άνθρακα. Γνωστός για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, ο ενεργός άνθρακας πλέον παίρνει τη θέση του και στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική με γλυκά που ξεπερνούν τη φαντασία.Το πρώτο black banoffee με ενεργό άνθρακα παρουσιάστηκε τον προηγούμενο μήνα σ΄έναν υπέροχο χώρο στην Αθήνα, στο bar-restaurant Mask στην Καλαμιώτου. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή….

Ακολούθησε η παρουσίαση του millefeuille με σοκολάτα ruby, μια ιδιαίτερη σοκολάτα ροζ χρώματος, μια από τις τέσσερις σοκολάτες που γνωρίζουμε.Ταυτόχρονα έγινε και η παρουσίαση του brand name με το οποίο θα εμφανίζονται αυτά τα γλυκά…Sugar baby lab by Konstantinos Mitrovgenis.

Προσωπικά είχα την τιμή να γίνω κοινωνός και δοκιμαστής ενός εξαιρετικού πραγματικά τσουρεκιού, με στέβια και ενεργό άνθρακα, με μαστίχα και άλλα μοναδικά υλικά.Ένα τσουρέκι ονειρεμένο,πανάλαφρο και πεντανόστιμο που επίσης δεν με γέμισε τύψεις….Εγώ το δοκίμασα σκέτο…στην εκδοχή του με πραλίνα χειροποίητη όμως ήταν πραγματικά σε άλλη διάσταση.

Καινοτόμο κι αυτό κι είναι πραγματικά φοβερό το πού μπορεί να κινηθεί το μυαλό ενός ανθρώπου τόσο μαγικά δημιουργικού….ένας σύγχρονος «Κολόμβος» με αστείρευτη δίψα για το νέο, το καινοτόμο, το μοναδικό!!

Τα γλυκά του Κωνσταντίνου Μητροβγένη μπορούμε να τα δοκιμάσουμε στο Μask στη Καλαμιώτου, κάθε Κυριακή…..σύντομα όμως έρχεται κάτι ακόμα πιο υπέροχο… Στην αναμονή λοιπόν για ανακοινώσεις… κι όσο περιμένουμε βολτάρουμε προς το Mask και παίρνουμε γευστικές ιδέες.