Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Ντίνα Νικολάκου : Ο «Βρώμικος πόλεμος» Νίκα

Published

on

Στο «κόκκινο» το προεκλογικό σκηνικό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά και από το πρόσφατο δημοσίευμα  της εφημερίδας «Παραπολιτικά» αλλά και της ρητορικής του Παναγιώτη Νίκα που επαναφέρουν την υπόθεση της τεχνικής εταιρίας ΚΑΣΤΑΤ , η οποία ανήκει στον αδελφό του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Κατά την συνέντευξή της η αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και πρόεδρος της Οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ντίνα Νικολάκου, θύμισε πως η συγκεκριμένη υπόθεση «είναι η γνωστή συνταγή του 2014» ,η οποία καταδικάστηκε απο τους πολίτες που ανανέωσαν τότε  την εμπιστοσύνη τους στον Πέτρο Τατούλη, ενώ παράλληλα αποκάλυψε πως η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει καταδικαστεί για συκοφαντική δυσφήμιση με δημοσιεύματα ανάλογου περιεχομένου στο παρελθόν.

4 αλήθειες στα 4 ψέματα Νίκα

– Σύμφωνα με τα στοιχεία της κ. Νικολάκου η ΚΑΣΤΑΤ συμμετέχει στο 0,5% των έργων της περιφέρειας ως εργολάβος, και στο 1,7% των έργων ως υπεργολάβος και όχι στο 50%, όπως διακινεί η πλευρά Νίκα.

-Δεν  υπάρχει ούτε μια απευθείας ανάθεση της περιφέρειας στη συγκεκριμένη εταιρεία

-Η ΚΑΣΤΑΤ συμμετέχει σε διαγωνισμούς, οι οποίοι από το 2016 γίνονται ηλεκτρονικά, προκειμένου να διασφαλίζεται ακόμα περισσότερο το αδιάβλητο, ενώ υπογράμμισε ότι όλες οι αποφάσεις που αφορούν την «ΚΑΣΤΑΤ», όπως και όλες τις τεχνικές εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς έργων.

Η κ. Νικολάκου σημείωσε επίσης, με προσωπική απόφαση του Περιφερειάρχη, η «ΚΑΣΤΑΤ» τέθηκε εκτός των απευθείας αναθέσεων που αφορούσαν τα έργα σε περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το ζήτημα των αποφάσεων  της Οικονομικής Επιτροπής

Η κ.Νικολάκου τόνισε ότι το ποσοστό ακύρωσης των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, της οποίας είναι πρόεδρος, είναι μηδενικό, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως  το 2018 η Επιτροπή έλαβε 3.500 αποφάσεις. «Δεν θα ανεχθούμε καμία κουβέντα για τη λειτουργία της Οικονομικής Επιτροπής» σημείωσε η αντιπεριφερειάρχης.

Τα ερωτήματα στο Παναγιώτη Νίκα

Η κα Νικολάκου ζήτησε από τον κ. Νίκα να απαντήσει για τα 7εκατομύρια  ευρώ των απευθείας αναθέσεων σε σκουπιδοεργολάβο, ο οποίος κατηγορήθηκε για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τις απευθείας αναθέσεις που ο ίδιος έχει υπογράψει στο δήμο Καλαμάτας, για το πιο «αμαρτωλό» έργο  ΕΠΣΑ που έχει στο δήμο του με δική του ευθύνη, το Μέγαρο  Χορού Καλαμάτας, για τη χωματερή της Μαραθόλακκας, αλλά και για ζητήματα που αφορούν την περίοδο που ήταν αντινομάρχης, όπως η κατασκήνωση των τσιγγάνων στην Μπιρμπίτα.

«Το παρακράτος Νίκα»

Ενώ άφησε να εννοηθεί πως εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις θα επανέλθει στα έργα και τις ημέρες ενός αυτοδιοικητικού, που περιφέρεται στην Πελοπόννησο,έχοντας επιστρατεύσει «τον βρώμικο πόλεμο». Μίλησε για «παρακράτος Νίκα» όπου έχουν τεθεί σε εφαρμογή απειλές και εκβιασμοί των μελών της ΝΔ.

«Εμείς δεν τον φοβόμαστε» σημείωσε .

Πηγή – Ηλέκτρα

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz