Connect with us

Επικαιρότητα

Εταιρία σε πληρώνει 2.300 ευρώ σε μόνιμη θέση για να κάθεσαι

Published

on

Εάν η ιδέα του να λαμβάνετε ένα αξιοπρεπή μηνιαίο μισθό για να μην κάνετε τίποτα για το υπόλοιπο της ζωής σας ακούγεται ελκυστική, μπορεί να σας ενδιαφέρει η προσφορά ενός οργανισμού, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Ο οργανισμός σχεδιάζει να προσλάβει, μόνιμα, ένα άτομο για… εργασία η οποία απαιτεί σχεδόν μηδενική προσπάθεια.

Ο οργανισμός, στα πλαίσια ενός κοινωνικού πειράματος, θα επιλέξει έναν πολύ τυχερό αιτούντα που θα πρέπει να εμφανίζεται σε ένα σταθμό τραίνων και να πατάει ένα κουμπί. Αυτό θα ενεργοποιεί μια σειρά λαμπτήρων πάνω από την πλατφόρμα επιβίβασης για να γνωρίζουν ότι ο… άχρηστος υπάλληλος εμφανίστηκε στην εργασία του εκείνη την ημέρα. Μετά από αυτό, ο άνθρωπος είναι ελεύθερος να κάνει ό,τι θέλει, μέχρι τη λήξη της βάρδιας του όταν και θα επιστρέφει στο σταθμό για να κλείσει τα φώτα. Δεν χρειάζεται να παραμείνει στο σιδηροδρομικό σταθμό κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας. Ο υπάλληλος μπορεί να παραιτηθεί όποτε θέλει αλλά όσο δεν έχει άλλη δουλειά, η θέση του είναι εγγυημένη για το υπόλοιπο της ζωής του.

Όσο για την αμοιβή δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητη (αν και μιλάμε για τη Σουηδία) αφού θα είναι περίπου 2300 ευρώ το χρόνο. Έχουν προβλεφθεί ετήσιες αυξήσεις
και φυσικά άδειες διακοπών και εγγυημένο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

Το 2017, η Δημόσια Επιχείρηση Τέχνης της Σουηδίας και η Σουηδική Διοίκηση Μεταφορών ανακοίνωσαν έναν διεθνή διαγωνισμό για καλλιτέχνες πρόθυμους να συνεισφέρουν ιδέες για το σχεδιασμό του σιδηροδρομικού σταθμού Korsvagen του Γκέτεμποργκ, προσφέροντας στον νικητή ένα βραβείο ύψους 7 εκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (περίπου 700.000 ευρώ). Οι Σουηδοί καλλιτέχνες Simon Goldin και Jakob Senneby πρότειναν να χρησιμοποιηθεί το χρηματικό έπαθλο για να πληρώνεται ο μισθός ενός εργαζομένου που δεν θα κάνει τίποτε. Έτσι άρχισε το έργο «Αιώνιας Απασχόλησης».

Όλως παραδόξως η πρότασης κέρδισε το διαγωνισμό τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Στη Σουηδία ξέσπασε σάλος, με πολιτικούς από όλες παρατάξεις να κατηγορούν την επιτροπή ότι σπαταλά τα χρήματα των φορολογουμένων.

Εάν σκέφτεστε ήδη «πού μπορώ να κάνω αίτηση;» θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή. Επειδή ο σιδηροδρομικός σταθμός Korsvagen είναι ακόμα υπό κατασκευή, η θέση θα είναι διαθέσιμη από το 2026, μετά την εγκαινίαση του σταθμού. Οι υπεύθυνοι θα αρχίσουν να λαμβάνουν αιτήσεις ένα χρόνο νωρίτερα και μπορείτε να δείτε εδώ μια αναλυτικότερη περιγραφή της θέσης.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz