Connect with us

Αθλητισμός

Νέο Κλειστό Γυμναστήριο ανακοινώνει ο Δήμαρχος Κορινθίων

Published

on

Ο Δήμαρχος Κορινθίων ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της μελέτης του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης της Κορίνθου, Ολυμπιακών διαστάσεων με προβλεπόμενο προϋπολογισμό πάνω από 7.000,000 ευρώ πλέον του Φ.Π.Α.

Ο Δήμος Κορινθίων θα δημοπρατήσει άμεσα το Νέο Γυμναστήριο για την κατασκευή του οποίου η δαπάνη θα προέλθει από πόρους του Δήμου, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκεται χρηματοδότηση από Εθνικούς ή Ευρωπαϊκούς πόρους.

Το κλειστό γυμναστήριο θα κατασκευαστεί σε οικοπεδική έκταση 14 περίπου στρεμμάτων στην περιοχή του κόμβου του αυτοκινητοδρόμου των Εξαμιλίων, χώρος που προοριζόταν για νεκροταφείο του οποίου η κατασκευή δεν ευοδώθηκε.

Η Συνολική κάλυψη του γυμναστηρίου θα είναι 4.750,00 m2 ενώ το συνολικό εμβαδό του κτιρίου θα είναι στα 8.450,00 m2.

Το γυμναστήριο θα έχει 2.000 σταθερές θέσεις θεατών ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτιστικές εκδηλώσεις & συναυλίες με δυνατότητα συμμετοχής 3.200 ατόμων. Υπάρχει πρόβλεψη για φορητές εξέδρες καθώς και για 220 θέσεις στάθμευσης κι επιπλέον θέσεις για λεωφορεία.Ο δε αγωνιστικός χώρος θα είναι επαρκής για παγκόσμια πρωταθλήματα  Handball – Basketball – Volleyball.

Ο Δήμαρχος τόνισε οτι αποτελεί αίτημα της νέας γενιάς ένας τέτοιος χώρος καθώς το κατασκευής 1980 υπάρχον στάδιο δεν επαρκεί. Τα σωματεία κυρίως του μπάσκετ και του βόλευ που έχουν ανέβει κατηγορία δεν μπορούν πλέον να φιλοξενούνται εκεί.

Το Νέο Στάδιο θα είναι στολίδι, ένα αληθινό κόσμημα για την πόλη. Ένα κτίριο τόσο για τον αθλητισμό όσο και για τον πολιτισμό αφού ευσεβής πόθος είναι το κτίριο να παραμένει σε λειτουργία μέρα και νύχτα με απώτερο στόχο να αποφευχθούν και τυχόν βανδαλισμοί.

Εκτός του αγωνιστικού χώρου & των κερκίδων θα περιλαμβάνονται:

– Αίθουσες προπόνησης – Γυμναστικής – Χώροι Αθλητών

– Χώροι Συνεντεύξεων & Δημοσιογράφων

– Χώροι & Θεωρεία Επισήμων

– Εντευκτήριο – Κυλικείο

– Ανεξάρτητα γραφεία διοίκησης

Για την ανέγερση του γυμναστηρίου έχει γίνει σχεδιασμός εγκαταστάσεων με γνώμονα την ελαχιστοποίηση ενεργειακής κατανάλωσης  η οποία θα επιτευχθεί με: 

–  Χρήση Συστημάτων Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.)

– Ελαχιστοποίηση κόστους λειτουργίας & συντήρησης

–  Κεντρικό σύστημα παρακολούθησης & ελέγχου

– Χρησιμοποίηση ηλιακών συλλεκτών

–  Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων

–  Τοποθέτηση εναλλακτών θερμότητας

– Χρησιμοποίηση αντλιών θερμότητας υψηλής απόδοσης

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz