Connect with us

Επικαιρότητα

Ντίλι ντίλι ντίλι….το μαντήλι

Published

on

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέριζας μας προσκαλεί σε μια μουσικοχορευτική παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Το μαντήλι όσο και να μην το έχουμε προσέξει, παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή, στα έθιμα και τον πολιτισμό μας. Η ζωή μας όλη περιστρέφεται γύρω από αυτό το μικρό κομμάτι υφάσματος.

Τα πρώτα μας βήματα τα κάναμε σφίγγοντας γερά μέσα στα παιδικά μας χεράκια το μαντήλι του παππού μας αναζητώντας το στήριγμα, το κολατσιό της πρώτης ημέρας στο σχολείο ηταν προσεκτικά τυλιγμένο μέσα σε ένα μαντηλάκι που κρατούσε σφραγισμένη όλη τη στοργή και την αγάπη της μάνας.

Πόσες φορές δεν σκουπίσαμε τα δάκρυα μας σε ένα μαντήλι αλλά και πόσες φορές δεν καθαρίσαμε το μέτωπο μας από τον ιδρώτα κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο. Και όταν το βράδυ, στην αυλή μας ή την πλατεία του χωριού το κέφι φούντωνε, αυτό το ίδιο μαντήλι γινόταν ο κρίκος που μας ένωνε γερά σε έναν κύκλο, από αυτό μας κρατούσε ο φίλος και ο αδελφός μας για να χορέψουμε και να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματα μας, ότι κρύβαμε μέσα στην καρδιά μας. Και είχε μια μαγική δύναμη, μια θεϊκή υπόσταση εκείνη την ώρα αυτό το ύφασμα.

Ποιος να ξεχάσει την πρώτη φορά που έτεινε το μαντήλι του στην εκλεκτή της καρδιάς του για να σύρει τον χορό και ποιος να λησμονήσει τη στιγμή που, ζευγάρι πλέον, με ένα λευκό μαντήλι περασμένο γύρω από τους λαιμούς τους, πέρασαν το κατώφλι του νεου τους σπιτικού.

Και τα χρόνια περνούν και η ζωή συνεχίζει τον ατέρμονο κύκλο της. Η ιστορία επαναλαμβάνεται με πρωταγωνιστές τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Και για εμάς θα μένει πάντα η γλυκιά ανάμνηση όλων αυτών των στιγμών που ζήσαμε, μέχρι να γίνουμε και οι ίδιοι μια ανάμνηση…..

Τόσο μικρό και ασήμαντο, μα τόσο μεγάλο και σημαντικό τελικά.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz