Connect with us

Ατζέντα

Ο Serafim Tsotsonis στο MOMus – Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Μουσική και Τέχνη Συνομιλούν

Published

on

Στις 16 Οκτωβρίου 2024, το MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης φιλοξένησε μια ξεχωριστή βραδιά ηλεκτρονικής μουσικής, με τον Serafim Tsotsonis στο επίκεντρο. Ο πολυσχιδής Έλληνας μουσικός και συνθέτης παρουσίασε ένα live performance εμπνευσμένο από την τρέχουσα έκθεση του μουσείου, From Now On, σε μια εμπειρία που «μετέφρασε» τα εικαστικά έργα σε ήχους και ατμόσφαιρες.

Ο Serafim Tsotsonis στο MOMus - Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Serafim Tsotsonis  – Ένα ηχητικό ταξίδι μέσα από την τέχνη

Ο Serafim Tsotsonis επέλεξε πέντε έργα από την έκθεση και δημιούργησε νέες συνθέσεις, αποδεικνύοντας τη μοναδική του ικανότητα να ενώνει μουσικά είδη όπως ambient, electronic, και modern classical.

Κάθε κομμάτι ήταν μια ηχητική αποτύπωση του εκάστοτε έργου, με τους θεατές να ζουν μια αλληλεπίδραση ήχου και τέχνης.

Ο ήχος του εκτέθηκε με όλη του τη δυναμική, από τις μελωδίες στο Yamaha Tenori-on, που μοιάζει να έχει βγει από τα αερόπλοια του Dune, μέχρι το The Pipe, που κατέστησε ακόμα και την ανάσα μέρος της μουσικής αφήγησης.

Η μουσική του αποδόθηκε σε ένα ατμοσφαιρικό, κοσμογονικό περιβάλλον που έμοιαζε να διαστέλλεται και να καταργεί τα όρια ανάμεσα στα μουσικά είδη και τις καλλιτεχνικές προσεγγίσεις.

Ήχοι που θύμιζαν παγόβουνα, κόρνες περιπολικών ή φάλαινες που ταξιδεύουν στον Ατλαντικό συνέθεταν ένα ηχητικό σύμπαν που αλληλεπιδρούσε με τον χώρο και το κοινό.

Serafim Tsotsonis – Μουσικές συνθέσεις εμπνευσμένες από την έκθεση From Now On

Τα έργα που ενέπνευσαν τον καλλιτέχνη ήταν το Phobia του John Vassos, το The Runaway του Erwan Maheo, το Metoikesis της Lizzy Calligas, η Schismi της Cryssa και το The Game of Hands του Michel Francois.

Κάθε σύνθεση αποτέλεσε μια μουσική «ανάγνωση» αυτών των εικαστικών έργων, δημιουργώντας έναν διάλογο ανάμεσα στην τέχνη και τη μουσική.

Ο Serafim Tsotsonis κατάφερε να μεταφέρει τις εικόνες σε ήχους, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη, σχεδόν κινηματογραφική εμπειρία για το κοινό.

Serafim Tsotsonis – Μια βραδιά που άγγιξε το μέλλον της τέχνης

Η εκδήλωση αποτέλεσε μια πρωτόγνωρη εμπειρία όχι μόνο για τους φίλους της μουσικής αλλά και για τους λάτρεις της τέχνης, καθώς η μουσική συνομιλούσε άμεσα με την έκθεση From Now On, η οποία, όπως υπογραμμίζει και το όνομά της, διερευνά νέους τρόπους ανάγνωσης του παρόντος και του μέλλοντος.

Απέδειξε με το έργο του ότι οι τέχνες μπορούν να συνυπάρχουν αρμονικά, δημιουργώντας νέα πεδία έκφρασης και επικοινωνίας.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα afterparty στον ισόγειο χώρο και τον κήπο του μουσείου, συνοδευόμενο από DJ set και την έναρξη λειτουργίας του MOMus Art Café. Η υποστήριξη του ραδιοφωνικού σταθμού FLY 104 έδωσε ακόμα μια δυναμική νότα σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά.

Η εκδήλωση αυτή ανέδειξε το πώς η μουσική μπορεί να αποτελέσει κομμάτι της εικαστικής εμπειρίας, προσφέροντας στο κοινό μια ξεχωριστή ματιά στην τέχνη και δημιουργώντας μια νέα γλώσσα επικοινωνίας για το αύριο.

Βιογραφικό: Σεραφείμ Τσοτσώνης

https://www.youtube.com/@serafimtsotsonisofficial

https://www.instagram.com/serafim_tsotsonis/ 

Ο Σεραφείμ Τσοτσώνης είναι ένας πολυσχιδής Έλληνας συνθέτης, πιανίστας, μουσικός παραγωγός και sound designer, με διεθνή παρουσία και ευρύ φάσμα μουσικών ειδών. Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο πιάνο και την κλασική μουσική, ενώ παράλληλα εκπαιδεύτηκε στην ηχοληψία. Το δημιουργικό του έργο αγκαλιάζει διάφορες μορφές μουσικής, όπως electronic, ambient, modern classical, jazz, post-rock, dream-pop, και dark wave, ενώ η πολυπλοκότητα των συνθέσεών του τον καθιστά έναν από τους πιο πολύπλευρους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Από το 2000, ο Τσοτσώνης έχει συνθέσει μουσική για διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένου του κινηματογράφου, του θεάτρου, ντοκιμαντέρ, διαφημίσεων και video art. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε φεστιβάλ, με ταινίες όπως το “Γύρω Γύρω Όλοι” να διακρίνονται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στη μουσική του αντλεί έμπνευση από καλλιτέχνες όπως οι Brian Eno, David Bowie, Pink Floyd, Joy Division, και Smashing Pumpkins, φέρνοντας έναν συνδυασμό πειραματικής ηλεκτρονικής και παραδοσιακής μουσικής.

Ο Σεραφείμ έχει κυκλοφορήσει πέντε προσωπικά άλμπουμ μέσω της αμερικανικής εταιρείας Hush Hush Records και της ελληνικής Klik Records, ενώ έχει συμμετάσχει σε πολλές συλλογές και remixes Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών. Οι ζωντανές εμφανίσεις του ενσωματώνουν μια εντυπωσιακή πολυδιάστατη ηχητική εμπειρία, συνδυάζοντας τεχνολογία και μουσική σε αρμονία.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz