Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Σπάει ο αντικυκλώνας, έρχονται κακοκαιρίες: Καλά νέα από τον Μαρουσάκη

Published

on

Μπορεί να βρισκόμαστε στην «καρδιά» του Φθινοπώρου, όμως ο καιρός, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη θυμίζει έντονα Άνοιξη.

Το σκηνικό διατηρείται τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, όταν και ο αντικυκλώνας φεύγει και ξεκινούν κακοκαιρίες, οι οποίες θα φέρουν και τις πολυπόθητες βροχές.

Αυτός ο αντικυκλώνας, είναι άλλωστε που εμποδίζει, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, τις κακοκαιρίες από την περιοχή της δυτικής – βορειοδυτικής Ευρώπης να κινηθούν πιο ανατολικά.

Μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου δεν φαίνεται να έχουμε πάντως αξιόλογες βροχές στη χώρα μας.

Καιρός: Κρύο, βοριάδες και ανομβρία έως την 28η Οκτωβρίου – Πότε έρχεται τσουχτερό κρύο

Ο μετεωρολόγος του Open τονίζει πως η ατμοσφαιρική κυκλοφορία φαίνεται πως αλλάζει στις 7 με 10 Νοεμβρίου, όταν και ο αντικυκλώνας σπάει και ξεκινά πορεία προς τα βόρεια – βορειοδυτικά τμήματα της Ευρώπης, με τον δρόμο για τις κακοκαιρίες προς τη χώρα μας να ανοίγει.

Όσον αφορά στην 28η Οκτωβρίου, αυτή θα κυλήσει με ηλιοφάνεια χωρίς κάτι το αξιόλογο.

Υψηλές θερμοκρασίες, αργά το μεσημέρι θα βλέπουμε τον υδράργυρο κοντά στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου προς τα ανατολικά και βόρεια κοντά στους 24 με 26 προς τα δυτικά και νότια.

Τη νύχτα και νωρίς το πρωί ο υδράργυρος θα πέφτει αρκετά και θα κάνει ψύχρα ή κρύο και ο βοριάς αν και θα επιμείνει σταδιακά θα εξασθενήσει μέσα στο Αιγαίο.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz