Connect with us

Ζωή

Η Μάρθα Βούρτση σήμερα γίνεται 87 ετών & θυμόμαστε τις μελό ταινίες της! Η απόφασή της να αποσυρθεί

Published

on

Η Μάρθα Βούρτση σήμερα έχει γενέθλια, κλείνει τα 87 της χρόνια και θυμόμαστε τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της αλλά και την απόφασή της να αποσυρθεί τα τελευταία χρόνια από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Η ηθοποιός που έριξε πολλά δάκρυα στις δραματικές ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε, τα τελευταία χρόνια έχει αποφασίσει συνειδητά να αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.

Όπως αποκαλύπτουν άνθρωποι που τη συναναστρέφονται, στην καθημερινότητά της, ακούει μουσική, βλέπει ταινίες και διαβάζει βιβλία. Είναι μόνη και όταν θέλει, έχει δίπλα της μόνο ανθρώπους που επιλέγει η ίδια!

6794_VOYRTSI_VANOY_1932007.jpg
Η Μάρθα Βούρτση με την αξέχαστη Τζένη Βάνου το 2007.

Πώς ξεκίνησαν όμως όλα για τη Μάρθα Βούρτση;

Από νωρίς η μοίρα την ήθελε να εμπλέκεται καλλιτεχνικά αφού η μητέρα της ήταν ζωγράφος και ο πατέρας της Μιχάλης Βούρτσης μαέστρος, από τους ιδρυτές της Λυρικής σκηνής το 1942. Η οικογένεια ήρθε από την Οδυσσό και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όμως η Μάρθα έλαβε αυστηρή ρωσική ανατροφή.

Οι ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ήταν οι λεγόμενες μελό (Αυτή που δεν λύγισε, Είναι μεγάλος ο καημός, Απόκληροι της κοινωνίας, Καρδιά μου πάψε να πονάς, Με πόνο και με δάκρυα) και τα δάκρυά της έμειναν στην… ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου. Δεν μπορεί όμως κανείς να ξεχάσει και τους πιο ανάλαφρους πρωταγωνιστικούς ρόλους όπως στις ταινίες: Τα κίτρινα γάντια και Ο σκληρός άνδρας.

vourtsi

Ασχολήθηκε και με την τηλεόραση, προταγωνιστώντας στη σειρά Οδός Ανθέων (1987-1988) της κρατικής τηλεόρασης, στην κωμική σειρά του Mega Channel Η Ελίζα και οι άλλοι, στο σήριαλ του Mega Channel Επτά θανάσιμες πεθερές, 1 μήνας και κάτι, όπου έκανε την μητέρα της Άννας (Ζέτα Δούκα) ενώ από το 2008 έως το 2011 έπαιξε στην σειρά Η πολυκατοικία, ως Παναγιώτα Πετροχείλου. Τον θεατρικό χειμώνα 2004 εμφανίστηκε στο θέατρο Βεάκη στην παράσταση Τα δέντρα πεθαίνουν όρθια, σε έναν ρόλο για τον οποίο αποθεώθηκε από τους θεατρικούς κριτικούς.

Τον Ιούλιο του 2005 και τον Ιούνιο του 2006 έπαιξε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στην τραγωδία του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ Κοριολανός στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Ο γάμος και η απώλεια που τη συγκλόνισε

Υπήρξε παντρεμένη με τον στιχουργό Ξενοφώντα Φιλέρη ο οποίος όμως έφυγε από τη ζωή το 2014. Ο θάνατος αυτός τη συγκλόνισε τόσο που ως απώλεια, την έκανε να αλλάξει ριζικά.

«Μου δόθηκαν πάρα πολλές δυνατότητες από το θέατρο πάντα της πρόζας, να ταξιδεύω το ταξίδι της ψυχής. Τώρα έχω την οικονομική δυνατότητα, όντας συνταξιούχος ξέρω ότι έχω το μηνιάτικο, συγκεκριμένα χρήματα τα οποία μπορούν να κρατήσουν τη ζωή αξιοπρεπώς, χωρίς να χρειάζεται να χτυπήσεις πόρτες ή να κάνεις έκπτωση στο ζητούμενό σου σαν ηθοποιός. Τώρα έχω τη δυνατότητα να επιλέγω και να ταξιδεύω πλέον για μένα την ίδια, και αν δεν είναι κάτι το οποίο με ενδιαφέρει προτιμώ να είμαι σιωπηλή στο σπίτι μου», έχει πει μεταξύ άλλων σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της.

Κάπως έτσι έχει αποφασίσει να απέχει από τα καλλιτεχνικά δρώμενα δίνοντας προτεραιότητα σε άλλα πράγματα που δείχνουν να «γεμίζουν» την καθημερινότητά της.

gossip-tv.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz