Connect with us

Αυτοδιοίκηση

22ο Διεθνές Φόρουμ Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών: Η Κόρινθος «καλλιεργεί» τα υψηλά ιδανικά της εθελοντικής αιμοδοσίας

Published

on

Με αίσθημα βαθιάς, κοινωνικής συνευθύνης ο Δήμος Κορινθίων ανακοινώνει πως η πρωτεύουσα του Δήμου μας είναι έτοιμη για να φιλοξενήσει το 22ο Διεθνές Φόρουμ Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών (photos)

Το φόρουμ, που φέρνει στην πόλη μας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και έχει ως συνδιοργανωτή τον Δήμο Κορινθίων, θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης» και τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στις 11, 12 και 13 Οκτωβρίου.

Τις ημέρες αυτές περισσότεροι από 50 νέοι άνθρωποι από όλο τον κόσμο, εθελοντές αιμοδότες ηλικίας 18-30 ετών, θα έρθουν στην πόλη του Κήρυκα της Αγάπης, του Απόστολου Παύλου, για να κηρύξουν και αυτοί με την σειρά τους την Αγάπη, την Αλληλεγγύη και τη Ζωή. Νέοι, οι οποίοι μοιράζονται τα υψηλά ιδανικά της εθελοντικής αιμοδοσίας θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να παρουσιάσουν καλές πρακτικές και να δημιουργήσουν δίκτυα συνεργασίας για την ενίσχυση της αιμοδοτικής δράσης και της κοινωνικής ευθύνης.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Κορινθίων, Νίκος Σταυρέλης, αναφέρει πως «η αιμοδοσία: Είναι ζωή! Και είναι ζωή που μόνο ένας άνθρωπος σε έναν άλλον άνθρωπο μπορεί να δώσει. Γιατί μόνο οι άνθρωποι μπορούμε να παράξουμε αίμα. Στον δήμο Κορινθίων, εδώ και πολλά χρόνια, διαθέτουμε Τράπεζα Αίματος. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε αιμοδοσίες, με μεγάλη συμμετοχή, γιατί οι Κορίνθιοι είναι πολίτες με αίσθημα βαθιάς κοινωνικής αλληλεγγύης! Αληθινοί πρεσβευτές της ζωής!

Γι αυτό όχι μόνο για εμένα και το δημοτικό μας συμβούλιο, αλλά και για όλους τους δημότες μας είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε τον Οκτώβριο το συνέδριο των μελών του Διεθνούς Φόρουμ Νέων Αιμοδοτών (IYF – FIODS). Και είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά και η τιμή γιατί θα φιλοξενήσουμε νέα παιδιά, που είναι πάντα οι θεμελιωτές του εθελοντισμού. Αυτό μας αφήνει και την ελπίδα πως εμείς οι μεγαλύτεροι αφήνουμε τον κόσμο σε καλά χέρια…».

Το Διεθνές Φόρουμ Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών έχει αγκαλιάσει η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου, η οποία, όπως και ο Δήμος Κορινθίων, διατηρεί μία πολύ ισχυρή βάση εθελοντών αιμοδοτών.

Στο πλαίσιο του φόρουμ ο δήμος και η ΠΟΣΕΑ έχουν προγραμματίσει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, την Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θα ξεκινήσει συμβολικά από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αποστόλου Παύλου και θα καταλήξει στην Πλατεία Φλοίσβου, μέσω των οδών Πατρών, Κολιάτσου και Εθνικής Αντιστάσεως. Πρόκειται για μία συμβολική τελετή που στοχεύει στην προώθηση της σημασίας της Αιμοδοσίας ως πράξη αγάπης και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.

Στην Λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν οι νέοι εθελοντές αιμοδότες των αντιπροσωπιών των χωρών που συμμετέχουν στο συνέδριο, τοπικοί κοινωνικοί, πολιτιστικοί, αθλητικοί φορείς και σύλλογοι, μεμονωμένοι πολίτες και μαθητές των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, ομάδες εθελοντών αιμοδοτών των Ιερών Ναών του Δήμου Κορινθίων, μέλη των ΚΑΠΗ καθώς και νήπια των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας.

Επίσης, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου θα φιλοξενηθεί έκθεση έργων των μαθητών σχολείων και βρεφονηπιακών σταθμών της πόλης μας, που με πολύ φαντασία, δημιουργικότητα και ευαισθησία έχουν φιλοτεχνήσει οι νέοι μικροί Κορίνθιοι, μελλοντικοί Εθελοντές Αιμοδότες.

Ο Δήμος Κορινθίων καλεί τους Κορίνθιους και τις Κορίνθιες, αλλά κυρίως τους νέους του δήμου μας να έρθουν και να παρακολουθήσουν τις εργασίες του φόρουμ και να γίνουν και αυτοί κοινωνοί και κήρυκες του σπουδαίου ιδεώδους της εθελοντικής αιμοδοσίας.

22η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών: Τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου

Χαιρετισμός Προέδρου της FIODS

A Ως Πρόεδρος της IFBDO – FIODS αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ θερμά την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών για την εξαιρετική οργάνωση του 22ου Διεθνούς Φόρουμ Νέων και ταυτόχρονα να ευχαριστήσω, εκ μέρους όλων των μελών του εκτελεστικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, τον Δήμαρχο Κορινθίων για τη μοναδική φιλοξενία.

Οι νέοι είναι το μέλλον για όλους μας.

Είναι μεγάλη ευλογία να προσφέρουμε ελπίδα στους νέους να δημιουργήσουν και να μάθουν από τη γνώση της νεότητάς τους.

Είμαι βέβαιος ότι στο 22ο Διεθνές Φόρουμ Νέων της FIODS, που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, όλοι οι νέοι του κόσμου θα επιστρέψουν στις χώρες τους με νέες γνώσεις, πολλές εμπειρίες και την ευχαρίστηση να εργαστούν για την ανάπτυξη της εθελοντικής, μη αμειβόμενης αιμοδοσίας σε όλο τον κόσμο.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της IFBDO – FIODS

Dr. Sayah Abdelmalek

Χαιρετισμός Προέδρου της Π.Ο.Σ.Ε.Α.

με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην όμορφη και φιλόξενη χώρα μας, την Ελλάδα.

Είναι μεγάλη τιμή για όλους μας να φιλοξενούμε για δεύτερη φορά το Διεθνές Φόρουμ Νέων της FIODS στη χώρα μας.

Από το 1987 ο στόχος της Ομοσπονδίας μας και των Συλλόγων Μελών της είναι να έρθει σε μια πιο άμεση επικοινωνία με κάθε Έλληνα πολίτη παρέχοντάς του πληροφορίες σχετικές με την αιμοδοσία στη χώρα μας.

Από το 1995, ως μέλη της IFBDO – FIODS μας δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνούμε με ανθρώπους και αιμοδότες από όλο τον κόσμο, αποκτώντας σημαντικές πρακτικές και ιδέες.

Η δυναμική παρουσία των νέων ανθρώπων, που αποτελούν “ΦΩΣ” για όλους μας, δίνει ελπίδα και προοπτική για την ανάπτυξη της Εθελοντικής Μη Αμειβόμενης Αιμοδοσίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε και να σας παρέχουμε τις καλύτερες συνθήκες για την παραμονή σας στην Ελλάδα.

Με αγάπη και εκτίμηση Χρήστος Εμ. Πρωτόπαπας Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Α.

Φίλες και φίλοι,

Μήνυμα Δημάρχου Κορίνθου

Στο περήφανο ελληνικό νησί της Κρήτης είναι παράδοση οι «μαντινάδες».

Είναι μικρά τραγούδια, με δικό τους ρυθμό και μέτρο, που συνθέτουν οι κάτοικοι για τις χαρές και τις λύπες τους. Κάποτε, σε ένα ταξίδι μου εκεί, βρέθηκα σε μια αιμοδοσία ενός τοπικού συλλόγου. Κι άκουσα ένα νέο παλληκάρι, την ώρα που έδινε αίμα να λέει ένα μικρό δίστιχο…

«Mια στάλα από το αίμα σου, άμα μπορείς να δώσεις, μ’ αυτό που δε χρειάζεσαι, μία ζωή θα σώσεις»

Αυτό το δίστιχο περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο τι είναι η αιμοδοσία: Είναι ζωή! Και είναι ζωή που μόνο ένας άνθρωπος σε έναν άλλον άνθρωπο μπορεί να δώσει. Διότι μόνο εμείς μπορούμε να παράξουμε αίμα.

Στον δήμο Κορινθίων, εδώ και πολλά χρόνια, διαθέτουμε Τράπεζα Αίματος. Κάθε χρόνο διοργανώνουμε αιμοδοσίες, με μεγάλη συμμετοχή, γιατί οι Κορίνθιοι είναι πολίτες με αίσθημα βαθιάς κοινωνικής αλληλεγγύης! Αληθινοί πρεσβευτές της ζωής. Για αυτό όχι μόνο για εμένα και το δημοτικό μας συμβούλιο, αλλά και για όλους τους δημότες μας είναι μεγάλη χαρά και τιμή να φιλοξενήσουμε τον Οκτώβριο τα μέλη του Διεθνούς Φόρουμ Νέων Αιμοδοτών (IYF – FIODS). Και είναι ακόμα μεγαλύτερη η χαρά και η τιμή γιατί θα φιλοξενήσουμε νέα παιδιά, που είναι πάντα οι θεμελιωτές του εθελοντισμού. Αυτό μας αφήνει και την ελπίδα πως εμείς οι μεγαλύτεροι αφήνουμε τον κόσμο σε καλά χέρια.

Φίλες και φίλοι…

Από την Ελλάδα σας στέλνουμε τους χαιρετισμούς μας και σας περιμένουμε τον Οκτώβριο στην Κόρινθο, για να γιορτάσουμε μαζί αυτή την σπουδαία εκδήλωση αγάπης.

Με αγάπη, Δήμαρχος Κορινθίων Νικόλαος Σταυρέλης

Οργανωτική Επιτροπή

Χρήστος Πρωτόπαπας, Πρόεδρος ΠΟΣΕΑ

Θεολόγος Ζώτος, Γενικός Γραμματέας ΠΟΣΕΑ, Γενικός Γραμματέας FIODS Ιωάννης Τσάκωνας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής.

Δήμητρα Τσουλουχά, Αντιδήμαρχος Παιδείας & Τουρισμού.

Ευάγγελος Γεωργακόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος για τον συντονισμό της διοργάνωσης αθλητικών αγώνων δρόμων.

Μιχάλης Κίννας, Πρόεδρος Επιτροπής Αιμοδοσίας Εξαμιλίων Κατερίνα Τσουκάτου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Εξαμιλίων

Σπυριδούλα Κλεπετσάνη, Χοροδιδάσκαλος Πολιτιστικού Συλλόγου Εξαμιλίων Στέλιος Γλυνιαδάκης, Πρόεδρος Ενώσης Κρητών Κορινθίας

Νίκος Δασκαλάκης, Χοροδιδάσκαλος Ενώσης Κρητών Κορινθίας Αναστασία Σπυροπούλου, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Ελένη Αλεβίζου, Εκτελεστική Γραμματέας ΠΟΣΕΑ

Εβίτα Λέων, Ειδική Γραμματέας ΠΟΣΕΑ

Επιστημονική Επιτροπή

Κωνσταντίνα Πολίτη, Oμότιμος Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ. Αιματολόγος, Επιστημονική Σύμβουλος επί Τιμή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας – ΕΟΔΥ, Τέως υπεύθυνη του Συντονιστικού Κέντρου Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων – ΣΚΑΕΜ, Εθνική Εκπρόσωπος στην Επιτροπή – CD P TS – και Ad hoc Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για το Αιμα – GTS του Συμβουλίου της Ευρώπης, Εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου

Αιμοδοσίας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Επαγρύπνηση και Επιτήρηση για το Αίμα – VES.

Μαρία Γκίκα, Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου.

Μαίρη Χατζητάκη, Διευθύντρια Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας («Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο»)

Χριστίνα Παππά, Διευθύντρια Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γ.Ν. Κορίνθου Ιωάννης Κοντός, Μαθηματικός-Πληροφορικός, Ειδίκευση στην Διοίκηση

Επιχειρήσεων, Υποψήφιος Δρ. στην Ιατρική Πληροφορική στο ΕΚΠΑ, π. Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, π. Γενικός Γραμματέας Δήμου και Πρόεδρος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.ΕΑ.

Λάμπρος Μπούκλης, Σύμβουλος Αειφόρου Ανάπτυξης, Στέλεχος Ελβετικής Πολυεθνικής Εταιρείας

Κορίνα Λιούτα, π. Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος – ΕΚΕΚ ΑμεΑ, Αιρετό Μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κ.Υ. Αμαρουσίου

Όλγα Κακαράκη, Αναπλ. Γενική Γραμματέας Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας (ΕΟΘΑ)

Μαρία Κουρκουλάκου, Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια ΕΕΣ, Συντονίστρια Εθελοντικών Αιμοδοσιών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και Διαχείρισης μονάδων αίματος ΕΕΣ, Συντονίστρια συλλογής, επεξεργασίας και ανάλυσης δεδομένων ΕΕΣ, Υπεύθυνη Ιατρείου Ακρόπολης.

11-12-13 Οκτωβρίου 2024

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.), η Πανελλήνια Επιτροπή Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών – Π.Ε.Ν.Ε.Α. θα φιλοξενήσουν το 22ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων της FIODS από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαίδης» που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο. Οι Σύνεδροι θα διαμείνουν στο Ξενοδοχείο EPHIRA HOTEL στην Κόρινθο.

Η κατανάλωση προϊόντων εντός των δωματίων θα επιβαρύνει τους διαμένοντες. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) καθώς και οι χορηγοί που αναφέρονται στη συνέχεια, θα παρέχουν όλες τις δαπάνες του Διεθνούς Φόρουμ, όλο το υλικό του συνεδρίου, το υλικό της Λαμπαδηδρομίας όπως και φωτογραφίες, βίντεο, δώρα, εκδρομές.

Η μεταφορά των Συνέδρων από το αεροδρόμιο προς την Κόρινθο και η επιστροφή τους θα καλυφθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ) και τους χορηγούς.

Η Κόρινθος απέχει περίπου 50 λεπτά από το αεροδρόμιο της Αθήνας και διαθέτει συνεχή σιδηροδρομική σύνδεση. Ο σιδηροδρομικός σταθμός βρίσκεται ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο (στο τέλος του προγράμματος θα βρείτε αναλυτικά τα δρομολόγια). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ξενοδοχείο παρακαλώ επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://ephirahotel.gr/.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024 15:00 – 18:00 Αφίξεις Συνέδρων

20:00          Δείπνο

21:30          Ελεύθερη γνωριμία με την πόλη

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

08:30 – 09:00 Καλωσόρισμα των Νέων από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΑ κ. Χρήστο Πρωτόπαπα, τον Γενικό Γραμματέα κ. Θεολόγο Ζώτο και τον Πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ)

κ. Παναγιώτη Κατσίβελα

Χαιρετισμός Προέδρου FIODS Dr. Sayah Abdelmalek

09:00 11:00 Παρουσιάσεις των χωρών

11:00 – 11:30 Coffee Break

Εργαστήρια

Προεδρείο: κ. Θεολόγος Ζώτος, Γενικός Γραμματέας Π.Ο.Σ.Ε.Α. & Γενικός Γραμματέας

FIODS, Πρόεδρος FIODS Dr. Sayah Abdelmalek

Εισηγήτρια – Συντονίστρια: Κωνσταντίνα Πολίτη, ΜD,PhD, Αμ. Επίκουρος Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Αιματολόγος, Επιστημονική Σύμβουλος ΕΟΔΥ για το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων (ΣΚΑΕΜ)

11:30 – 12:30 Δεξιότητες και χαρακτηριστικά των εθελοντών προσέλκυσης

  • Φιλικότητα και εξωστρέφεια: επίμονα άτομα που δεν Αποθαρρύνονται Εύκολα
  • Προθυμία να εκπαιδεύουν και να κινητοποιούν τους αιμοδότες και άλλους.

Εισηγήτρια – Συντονίστρια: Χριστίνα Παππά, Διευθύντρια Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γ.Ν. Κορίνθου

Εισηγήτρια Συντονίστρια: Σοφία Σπυροπούλου, Επισκέπτρια Υγείας

Επινοητικότητα

  • Εκπαίδευση για την προσέλκυση αιμοδοτών
  • Βασικές πληροφορίες για τη λειτουργία των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας
  • Ορθή πρακτική και εξέχοντα παραδείγματα από όλο τον κόσμο
  • Βασικές γνώσεις για τα συστατικά του αίματος
  • Μύθοι και αλήθειες για την προσφορά αίματος
  • Συμπεριφορές υψηλού κινδύνου
  • Αλληλεπίδραση με τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας, προγραμματισμός εξορμήσεων αιμοδοσίας για την επίτευξη των στόχων συλλογής αίματος
  • Απογραφικές μελέτες, ερωτηματολόγια, συνεντεύξεις και ομαδικές συζητήσεις για την ανάδειξη τάσεων, ευκαιριών και προκλήσεις που θα επηρεάσουν την προσέλκυση και τη διατήρηση των αιμοδοτών
  • Διαμόρφωση Φύλλου Σχεδιασμού Δράσης

Εισηγήτρια – Συντονίστρια: Κορίνα Λιούτα, π. Πρόεδρος του Σικιαριδείου Ιδρύματος, Αιρετό Μέλος του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος, Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κ.Υ. Αμαρουσίου

12:30 – 13:30 Ικανοποίηση προσωπικών και πρακτικών αναγκών των αιμοδοτών :

  • Διατήρηση και ενίσχυση της αυτό-εκτίμησης
  • Ακρόαση και ανταπόκριση με συμπάθεια
  • Ενθάρρυνση για έκφραση ιδεών / προτάσεων για βελτίωση

13:30 – 15:30 Μεσημεριανό Γεύμα

15:30 – 17:30 Γνωριμία με την πόλη

Εισηγητής : Λάμπρος Μπούκλης, Σύμβουλος Αειφόρου Ανάπτυξης / Στέλεχος Ελβετικής πολυεθνικής εταιρείας

17:30 – 18:15 Καλές Πρακτικές και Δράσεις για την Προσέλκυση Νέων Εθελοντών Αιμοδοτών

18:15 – 19:00 Προετοιμασία συνέδρων για τη συμμετοχή τους στην Λαμπαδηδρομία των Εθελοντών Αιμοδοτών

Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών

Η Φλόγα θα ακολουθήσει την διαδρομή: Εκκίνηση στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και επί της οδού Πατρών, δεξιά στην οδό Κολιάτσου, αριστερά στην οδό

Εθν. Αντιστάσεως και τερματισμό στην Πλατεία Φλοίσβου.

19:00 – 19:10 Τελετή Αφής της Φλόγας της Αγάπης από την ιερά κανδήλα του Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου

19:10        Εκκίνηση Λαμπαδηδρόμων από τον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου και επί των οδών Πατρών, Κολιάτσου, Εθν. Αντιστάσεως και τερματισμός στην Πλατεία Φλοίσβου.

20:15         Άφιξη Λαμπαδηδρόμων στην Πλατεία Φλοίσβου

20:15 – 21:00 Χαιρετισμοί Επισήμων Προσκεκλημένων

21:00          Αναχώρηση Συνέδρων για το Επίσημο Δείπνο

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024

Εισηγήτρια – Συντονίστρια: Μαίρη Χατζητάκη, Διευθύντρια Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας («Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο»)

09:00 – 09:30 Η αλτρουιστική συμπεριφορά μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο στα μέλη του προσωπικού των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας, όσο και των νέων προσελκυτών.

  • Στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, οι εμπλεκόμενοι στις δραστηριότητες της αιμοδοσίας μπορούν να λειτουργούν ως πρότυπα κοινωνικών ρόλων και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός πνεύματος αλτρουιστικής συμπεριφοράς.

Εισηγητής: Ιωάννης Κοντός, Μαθηματικός-Πληροφορικός, Ειδίκευση στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, Υποψήφιος Δρ. στην Ιατρική Πληροφορική στο ΕΚΠΑ, π. Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, π. Γενικός Γραμματέας Δήμου και Πρόεδρος της Ειδικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Π.Ο.Σ.ΕΑ.

09:30 10:15 Νέοι Εθελοντές Αιμοδότες και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Εισηγήτρια – Συντονίστρια: Μαρία Γκίκα, Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Υπηρεσίας του Κοργιαλένειου Μπενάκειου Νοσοκομείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου.

10:15 10:40 Χειρισμός ειδικών και δύσκολων καταστάσεων:

  • Ακούστε τον αιμοδότη μέχρι τέλους
  • Δείξτε συμπάθεια
  • Ζητείστε συγνώμη
  • Αναλάβετε ευθύνη να παρέμβετε

Εισηγήτρια – Συντονίστρια: Χριστίνα Παππά, Διευθύντρια Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γ.Ν. Κορίνθου

Μαίρη Χατζητάκη, Διευθύντρια Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας («Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο»)

10:40 11:10 Κάλυψη ειδικών αναγκών

11:10 11:25 Coffee Break

Εισηγήτρια – Συντονίστρια: Μαίρη Χατζητάκη, Διευθύντρια Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας («Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο»)

11:25 11:40 Υποστήριξη αιμοδοτών και Συμβουλευτική διαδικασία

  • Η σημασία των κριτηρίων απόρριψης προσωρινά η μόνιμα
  • Η εμπιστευτικότητα, η εχεμύθεια και η ειλικρίνεια

11:40 – 12:25 Επίδειξη Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με Απινίδωση (ΚΑΡΠΑ) από Κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ)

12:25 – 13:25 Ειδικά Θέματα :

Εισηγήτρια – Συντονίστρια : Κωνσταντίνα Πολίτη, ΜD,PhD, Αμ. Επίκουρος Καθηγήτρια Παθολογίας ΕΚΠΑ, Αιματολόγος, Επιστημονική Σύμβουλος ΕΟΔΥ για το Συντονιστικό Κέντρο Αιμοεπαγρύπνησης και Επιτήρησης Μεταγγίσεων (ΣΚΑΕΜ)

  • Peer to peer promotion

Η διεθνής εμπειρία έχει δείξει τη σημασία της εκπαίδευσης Ομάδων Νέων, που θα προσελκύουν συνομήλικους τους “Peer to Peer promotion”.

Εισηγήτρια Συντονίστρια: Όλγα Κακαράκη, Αναπλ. Γενική Γραμματέας ΕΟΘΑ

  • Η ταύτιση του Δότη με τον Λήπτη του αίματος (workshop)

Το βίωμα του ασθενούς – Λήπτη με τον υγιή Δότη έχει αποδειχθεί επιτυχής πρακτική στην προσέλκυση εθελοντών αιμοδοτών.

13:35 15:00           Μεσημεριανό Γεύμα

15:00                    Αναχώρηση για Ίσθμια

15:30 17:30           Κρουαζιέρα στον Ισθμό

18:00 20:00           Ξενάγηση στην πόλη

20:00                   Δείπνο

Η Αρχαία Δίολκος


Η Αρχαία Δίολκος, κοντά στον Ισθμό της Κορίνθου, ήταν ένα τεχνικό θαύμα της αρχαιότητας. Χρησίμευε για τη μεταφορά πλοίων μέσω χερσαίας οδού, συνδέοντας το Σαρωνικό με τον Κορινθιακό Κόλπο, εξοικονομώντας χρόνο από τον επικίνδυνο περίπλου της Πελοποννήσου.

Τα ερείπια της λιθόστρωτης διαδρομής είναι ορατά μέχρι σήμερα, μαρτυρώντας την καινοτομία και την τεχνογνωσία των αρχαίων Κορινθίων.

Η Δίολκος αποτελούσε σημαντικό σταθμό εμπορίου και ναυσιπλοΐας. Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν κατά μήκος των ερειπίων της και να εκτιμήσουν τη σπουδαιότητά της στην αρχαία ναυτική ιστορία, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα το ιστορικό τοπίο του Ισθμού

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

08:30 – 11:00 Εκλογές της IYC 11:00 -11:30 Coffee Break

11:30- 15:00 Εκδρομή – Ξενάγηση σε Αρχαιολογικούς Χώρους (Κεχριές- Αρχαία Κόρινθος)

15:00 – 17:00 Αποχαιρετιστήριο Γεύμα

17:00         Ελεύθερη γνωριμία με την πόλη

Οι Κεχριές

Οι Κεχριές υπήρξαν ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της αρχαίας Κορίνθου, συνδέοντας την πόλη με το Αιγαίο και την Ανατολή. Κατά την αρχαιότητα, ήταν εμπορικό και ναυτιλιακό κέντρο μεγάλης στρατηγικής σημασίας. Οι ανασκαφές στην περιοχή έχουν αποκαλύψει εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως τμήματα του αρχαίου λιμανιού, ναούς και δημόσια κτίρια, που αποδεικνύουν τη σπουδαιότητά της ως σταθμό για εμπόριο και επικοινωνία.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρων είναι ο Ναός της Ίσιδας, που μαρτυρά την παρουσία αιγυπτιακών λατρειών.

Η ιστορική και αρχαιολογική σημασία των Κεχριών προσφέρει μια μοναδική ματιά στον εμπορικό και πολιτιστικό ρόλο της αρχαίας Κορίνθου.

Η Αρχαία Κόρινθος

Η Αρχαία Κόρινθος υπήρξε μία από τις ισχυρότερες πόλεις-κράτη της αρχαίας Ελλάδας, γνωστή για τον πλούτο και την εμπορική της δύναμη.

Στην ακρόπολη της πόλης, την Ακροκόρινθο, δεσπόζει ο Ναός του Απόλλωνα, ενώ τα ερείπια των δημόσιων κτιρίων, των αγορών και των θεάτρων αποκαλύπτουν τη λαμπρή ιστορία της.

Η πόλη ήταν κέντρο εμπορίου και πολιτισμού, συνδέοντας την Ελλάδα με τον υπόλοιπο αρχαίο κόσμο.

Οι επισκέπτες σήμερα μπορούν να περιηγηθούν στα εντυπωσιακά αρχαιολογικά ευρήματα, βιώνοντας την πλούσια κληρονομιά και την επιρροή της Αρχαίας Κορίνθου στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας.

Τουριστικός οδηγός Κορίνθου https://korinthiaguide.com/ Χρήσιμα τηλέφωνα:

Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης : 112 Αστυνομία : 100

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ( ασθενοφόρο ) : 199 Κέντρο Δηλητηριάσεων : 2107793777

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Τηλέφωνο γραφείου : 0030.2743029099

Πρόεδρος: 0030.6972240932 κ. Χρήστος Πρωτόπαπας Γενικός γραμματέας : 0030.6947014080 κ. Θεολόγος Ζώτος Γραμματεία Ομοσπονδίας : 0030.6906270319 κ. Αλεβίζου Ελένη

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz