Connect with us

Ελλάδα

Ένα Σύγχρονο «SYMPOSIO» στο Ζάππειο Μέγαρο: Μόδα, Παράδοση και Μουσική σε ένα Μοναδικό Σκηνικό

Published

on

Στις 9 Οκτωβρίου 2024, στις 7:30 μ.μ., το Ζάππειο Μέγαρο φιλοξενεί ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό γεγονός, ένα σύγχρονο «SYMPOSIO» που συνδυάζει μόδα, μουσική και παραδοσιακά δρώμενα σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό. Η διοργάνωση υπόσχεται να μαγέψει το κοινό με τη συμμετοχή κορυφαίων καλλιτεχνών και μοντέλων, καθώς και με επιδείξεις υψηλής ραπτικής.

Η βραδιά ξεκινά με ένα εντυπωσιακό θέαμα, όπου τέσσερις σύγχρονοι Διόνυσοι κατεβαίνουν τα σκαλιά του Ζαππείου, ενώ έξι Καρυάτιδες εμφανίζονται από την είσοδο και στέκονται αγέρωχα μπροστά από τις κολώνες του επιβλητικού κτιρίου. Οι αρχαίες Ελληνίδες θεότητες ζωντανεύουν μέσα από τη μόδα, με μοντέλα να παρουσιάζουν κομψά φορέματα από τη συλλογή «Athena», η οποία αντλεί έμπνευση από την αρχαία ελληνική αισθητική.

Η επίδειξη συνεχίζεται με ρούχα από τη συλλογή του οίκου Tranoulis, η οποία έχει σαφή επιρροή από τη βυζαντινή εποχή, ενώ οι καταξιωμένες σοπράνο Μάιρα Γεωργάτου και Χλιν Λειφσντότιρ πλαισιώνουν την επίδειξη με τις ερμηνείες τους. Στη συνέχεια, ακολουθεί η παρουσίαση της νέας «Bridal Collection Tranoulis 2025», με νυφικά που συνδυάζουν την παραδοσιακή κομψότητα με τις σύγχρονες τάσεις.

Η ελληνική παράδοση τιμάται δεόντως με παραδοσιακά χορευτικά και νησιώτικα τραγούδια από τη Στέλλα Κονιτοπούλου. Παράλληλα, παρουσιάζεται η παραδοσιακή φορεσιά από τα εργαστήρια του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, προσθέτοντας μια αυθεντική πολιτιστική διάσταση στη βραδιά.

Η εκδήλωση κορυφώνεται με το φινάλε όπου ένα συγκρότημα Κρητών παρουσιάζει λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς, κλείνοντας το «SYMPOSIO» με δυναμισμό και ενέργεια.

Οικοδεσπότες της μοναδικής αυτής βραδιάς είναι η σχεδιάστρια μόδας Αθηνά Τρανούλη και ο Ιωάννης Μαρωνίτης, οι οποίοι φρόντισαν να δημιουργήσουν μια εκδήλωση όπου το αρχαίο ελληνικό πνεύμα συναντά τη σύγχρονη δημιουργία, τη μόδα, την τέχνη και την παράδοση σε απόλυτη αρμονία.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz