Connect with us

Ελλάδα

Συναυλία για τα Τέμπη: Τέλος ο εμφύλιος των οικογενειών “Βάλτε δύναμη στη φωνή να ακουστεί ως τον ουρανό”

Published

on

Τέλος, όπως φαίνεται, μπαίνει στην αντιπαράθεση που είχε ξεσπάσει ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη με αφορμή τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: Μην επιτρέψετε να μείνει ατιμώρητο το έγκλημα

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στις οικογένειες των θυμάτων για τη συναυλία που διοργάνωσε ο Σύλλογος Θυμάτων Τεμπών (του οποίου ηγείται η Μαρία Καρυστιανού) στο Καλλιμάρμαρο, είναι το αντίτιμο των 15 ευρώ. Γονείς των θυμάτων αντιδρούν στη λογική του εισιτηρίου και αναρωτιούνται για τον σκοπό της συγκέντρωσης των χρημάτων.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης και μετά την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων να γνωμοδοτήσει θετικά στο σχετικό αίτημα παραχώρησης του Καλλιμάρμαρου για τη διοργάνωση της συναυλίας στη μνήμη των θυμάτων, ο Νίκος Πλακιάς με ανάρτηση του έδειξε να αποδέχεται την απόφαση στέλντοντας παράλληλα μήνυμα στους τραγουδιστές που θα συμμετάσχουν.

«Έμαθα ότι η εκδήλωση θα γίνει, δέχομαι την απόφαση των αρμοδίων φορέων που πήραν την τελική απόφαση», δήλωσε καταρχάς ο Ν. Πλακιάς, ο οποίος στη συνέχεια, αφού ανέφερε τους τραγουδιστές που θα συμμετάσχουν, τους απηύθυνε συγκινητικό μήνυμα: «Βάλτε όσο πιο πολύ δύναμη μπορείτε στην φωνή σας να ακουστεί ως τον ουρανό . Κάπου εκεί όταν τραγουδήσεις Θανάση την ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ τρία ⭐️⭐️⭐️θα εμφανιστούν Είναι τα παιδιά μας και θα χορεύουν 😢😢😢 Καλή επιτυχία μέσα από την καρδιά μου», έγραψε ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη και θείος ακόμα ενός θύματος.

Δύο ώρες πριν την απόφαση του υπουργείου Πολιτισμού, ο κ. Πλακιάς εξηγούσε ότι κατέβασε ανάρτησή του στο «Χ» για ασφαλιστικά μέτρα κατά των καλλιτεχνών που θα δώσουν το «παρών» στη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο.

«Την ανάρτηση για τα ασφαλιστικά την κατέβασα. Διότι πολλά σχόλια ζήτησαν την συμφιλίωση και το να σταματήσω να ρίχνω και άλλο λάδι στην φωτιά. Πολλά ήταν πολύ συγκινητικά. Οπότε κάπου εδώ τέλος με αυτό το θέμα. Ας αποφασίσουν οι αρμόδιοι πώς να γίνει και αν γίνει».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ν. Πλακιάς ήταν από τους πρώτους που είχαν αντιδράσει στη διεξαγωγή της συναυλίας, καταθέτοντας μάλιστα αίτημα να μην παραχωρηθεί η σχετική άδεια. Στο πλευρό του κατά της συναυλίας με εισιτήριο συντάχθηκαν άλλες 25 οικογένειες.

Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων άναψε, χθες, το πράσινο φως στο αίτημα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, με σκοπό την διοργάνωση, στις 11 Οκτωβρίου, συναυλίας μνήμης. Το αρμόδιο γνωμοδοτικό συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού συζήτησε το αίτημα κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

Συναυλία για Τέμπη: Συνεχίζεται η κόντρα-Τι αναφέρεται στο εξώδικο της Καρυστιανού κατά Πλακιά

Το παρών στη συνεδρίαση έδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά, μίας από τις 26 συνολικά που έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας έναντι εισιτηρίου 15 ευρώ, υποστηρίζοντας ότι ο εισπρακτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης αλλοιώνει το συμβολισμό της.

Παρότι ζήτησε να μην παραχωρηθεί το Στάδιο εάν η συναυλία έχει αντίτιμο, το αίτημα αυτό δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να συζητηθεί καθώς δεν αποτελεί αρμοδιότητα του συγκεκριμένου Συμοβουλίου το οποίο περιορίζεται μόνο σε ότι αφορά στην ασφάλεια των μνημείων.

Να θυμίσουμε, ωστόσο, πως ο Σύλλογος είχε ήδη εξασφαλίσει την άδεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής η οποία μάλιστα τού παραχώρησε δωρεάν τον χώρο εξαιτίας του κοινωνικού χαρακτήρα της εκδήλωσης.

Από την πλευρά των οικογενειών που συμμετέχουν στη διοργάνωση της συναυλίας δεν παρέστη κάποιος εκπρόσωπος. Τα μέλη του Συμβουλίου, ωσόσο, πήραν την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την πρόεδρο του Συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού, προκειμένου να ακούσουν και τη δική της άποψη.

Μετά από αρκετή καθυστέρηση δόθηκε, τελικά, η ομόφωνη έγκριση για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου με την προϋποθεση ο Σύλλογος να καταθέσει, πέντε μέρες πριν την πραγματοποίση της συναυλίας τα απαραίτητα έγγραφα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz