Connect with us

Κορινθία

Κορινθία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά πάνω από το Ξυλοκάστρο – Ήχησε το 112 – Εκκενώνονται Πύργος και Ελληνικό

Published

on

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ροζενά- Δερβένι Ξυλοκάστρου Κορινθίας στη θέση Ψιλή Ράχη. Η φωτιά ξέσπασε σήμερα Κυριακή μεσημέρι, με την πυροσβεστική να κινητοποιείται άμεσα για την αντιμετώπισή της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς και από γειτονικούς νομούς. Επι τόπου επιχειρούν 49 πυροσβεστικά οχήματα με 120 πυροσβέστες, 62 άτομα πεζοπόρα τμήματα, 4 βυτιοφόρα και άλλα 4 μηχανήματα έργου υποστηρίζουν το έργο της κατάσβεσης.

Από αέρος, επιχειρούν τώρα 5 ελικόπτερα και 2 καναντέρ, ενώ συνδράμουν και εθελοντικές ομάδες.

Σημειώνεται ότι πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι οποίοι εντάθηκαν κιόλας, σ’ όλη την παραλιακή Αχαΐα, Κορινθία, Λακωνία και παραλιακή Αρκαδία.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το δύσβατο της περιοχής δεν διευκολύνει την προσέγγισή της από τις δυνάμεις, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης.

Ήχησε τρεις φορές το 112. Εκκενώνεται ο Πύργος

Στις περίπου 17.25 το απόγευμα εστάλη μήνυμα απο το 112 προς τους πολίτες της περιοχής των Ροζενών να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Όμως, μόλις ένα λεπτό μετά ακολούθησε νέο μήνυμα (17.26 ώρα), το οποίο ενημέρωνε τους πολίτες στην περιοχή Πύργος Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Ζάχολη.

Κορινθία: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά πάνω από το Ξυλοκάστρο - Ήχησε το 112 - Εκκενώνονται Πύργος και Ελληνικό [βίντεο, εικόνες]

Σαν να μην ήταν αρκετό αυτό, ήχησε το 112 και τρίτη φορά, λίγο πριν τις 18.00:

“Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Ελληνικό #Κορινθίας απομακρυνθείτε προς #Κάτω_Πιτσά”

thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz