Connect with us

Καιρός

Βίαιη πτώση της θερμοκρασίας από σύγκρουση θερμών και ψυχρών αερίων μαζών – Πότε και από πού ξεκινούν τα φαινόμενα

Published

on

Ο ήλιος και η ζέστη θα συνεχιστούν μέχρι την Κυριακή. Από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής, όμως σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ένα ψυχρό μέτωπο από τα βορειοδυτικά θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού βαθμιαία σε όλη τη χώρα.

Ο θυελλώδης βοριάς που θα επικρατήσει σταδιακά, θα κάνει την πτώση της θερμοκρασίας ακόμη πιο αισθητή υποστηρίζει η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι ισχυροί βοριάδες έντασης 7-8 μποφόρ και οι βροχές και καταιγίδες, πιθανώς θα είναι ισχυρές στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Για θερμοκρασία που θα σημειώσει αισθητή πτώση, με τις μέγιστες τιμές τη Δευτέρα στα επίπεδα των 25 βαθμών, κάνει λόγο η μετεωρολόγος της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας σε ανάρτησή του μιλά για εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας υπογραμμίζοντας πως θα σημειωθούν δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες σε τρεις περιοχές της χώρας. Κάνει λόγο για ραγδαία αλλαγή του καιρού από την Κυριακή το βράδυ με κορύφωση τη Δευτέρα.

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια:

Αυτό είναι το ψυχρό μέτωπο που θα ρίξει εντυπωσιακά τη θερμοκρασία τη Δευτέρα στη χώρα μας (σε κάποιες περιοχές 8 -10 βαθμούς). Για παράδειγμα στη Βοιωτία από 34 βαθμούς ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει στους 24 βαθμούς, στην Αττική από τους 33 στους 25!

Επίσης θα δημιουργήσει δυνητικά επικίνδυνες καταιγίδες την Κυριακή το βράδυ σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ Κυριακή – Δευτέρα θα πνέουν και πολύ ισχυροί βοριάδες οι οποίοι μπορεί να ξεπεράσουν τα 8 μποφόρ (και στα δύο πελάγη) .

Υ.Γ:

– Προσοχή στη Θεσσαλονίκη από τον πολύ ισχυρό Βαρδάρη, Κυριακή βράδυ με Δευτέρα μεσημέρι.

– Από την Τρίτη 1/10 επιστροφή σε ήπιο Φθινόπωρο με ελάχιστες προς το παρών βροχές.

Καλό Σ.Κ”

τσατραφυλλιας

 

Μαρουσάκης: Βίαιη σύγκρουση θερμών και πιο ψυχρών αερίων μαζών

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του κάνει λόγο για βίαιη σύγκρουση θερμών και πιο ψυχρών αερίων μαζών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Η ανάρτηση του:

“Καλοκαιρινός ο καιρός μέχρι και την Κυριακή το μεσημέρι περίπου όπου στη συνέχεια θα λάβει χώρα μια βίαιη σύγκρουση θερμών και πιο ψυχρών αερίων μαζών με αποτέλεσμα την ανάπτυξη επικίνδυνων καιρικών φαινομένων προς τα βόρεια με τους βορειοδυτικούς ανέμους να ενισχύονται σημαντικά και τον υδράργυρο να πέφτει κατακόρυφα για να προσεγγίσει τα φυσιολογικα για την εποχή επίπεδα ή και να βρεθεί και λίγο πιο κάτω”.

Η πτώση της θερμοκρασίας από τους 32℃ με 33℃ το Σάββατο στους 24℃ με 26℃ της Δευτέρας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και θα επανέλθουμε κοντά στις κανονικές, ή λίγο κάτω από τις κανονικές τιμές για την εποχή. Οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 μποφόρ μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας θα είναι χαρακτηριστικό του καιρού και δεν αποκλείεται στα βορειοανατολικά της χώρας, τα φαινόμενα να είναι ισχυρά.”

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz