Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου: Συνάντηση με τον υπουργό Χρυσοχοΐδη για την παραβατικότητα

Published

on

Ο Χρήστος Κούβας, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου ενημερώνει τους πολίτες, ότι τρεις δήμοι, δύο σύλλογοι και ένα σωματείο βρέθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να καταθέσουν ένα δίκαιο αίτημα!

Δήμος Σικυωνίων: Διπλό μέτωπο κατά της παραβατικότητας

Διαβάστε αναλυτικά:

Η περασμένη Τετάρτη, ήταν μια καλή μέρα για την Κορινθία, γενικότερα και τον δήμο Σικυωνίων, ειδικότερα. Τρεις δήμοι, δύο σύλλογοι και ένα σωματείο βρέθηκαν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για να καταθέσουν ένα δίκαιο αίτημα.

Να στελεχωθεί επιτέλους η Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας όπως πρέπει, για να μπορεί να κάνει σωστά την δουλειά της. Να προστατεύσει τους πολίτες. Η συνάντηση που είχαμε με τον κ. Χρυσοχοΐδη πήγε καλά, αλλά μέχρι να δούμε τα αποτελέσματά της, ας κρατάμε μικρό καλάθι.

Ας μου επιτρέψετε να πω δύο πράγματα, με την ιδιότητα ενός ανθρώπου που -ως εκπρόσωπος των εμπόρων της, πολύπαθης από την παραβατικότητα, πόλης μας- συμμετείχε από την πρώτη γραμμή σε αυτή την προσπάθεια. 1. Λένε πολλοί πως Δημοκρατία και Ασφάλεια είναι έννοιες αλληλένδετες, ότι δηλαδή «δεν νοείται Δημοκρατία χωρίς Ασφάλεια».

Νομίζω πως κανείς λογικός άνθρωπος, δεν διαφωνεί σε αυτό. Ένας φοβισμένος πολίτης, δεν μπορεί να είναι ελεύθερος! Αυτή η αντίληψη αποτελεί εδώ και χρόνια βασική έννοια σε όλες τις φιλελεύθερες δημοκρατικές χώρες της Ευρώπης: Για το σύγχρονο κράτος δικαίου η ασφάλεια είναι προϋπόθεση και μηχανισμός διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ειδικά για την εμπορική κοινότητα η έννοια της ασφάλειας έχει διπλή σημασία. Όχι μόνο για την προφανή ανάγκη προστασίας της ίδιας της περιουσίας των επιχειρηματιών από κλοπές, βανδαλισμούς κ.λπ, αλλά και επειδή η παραβατικότητα αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την οικονομική άνθιση ενός τόπου.

Όπως σοφά είχε πει πριν από μερικά χρόνια ο τότε πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Σταύρος Καφούνης, «οι έμποροι που δεν έβαλαν λουκέτο από την κρίση, θα βάλουν λόγω της παραβατικότητας». 2. Οι πιέσεις προς την εκάστοτε εξουσία αποκτούν δυναμική, όταν ασκούνται από πολλές και διαφορετικές πλευρές.

Αλλά κυρίως όταν τα αιτήματα της κοινωνίας εκφράζονται ενωμένα και συντεταγμένα. Όπως έγινε στην περίπτωσή μας. Οι Αστυνομικοί της Κορινθίας ξεκίνησαν τον δίκαιο αγώνα για να καλυφθούν τα κενά, αλλά δεν έμεναν μόνοι.

Οι έμποροι του Κιάτου και της Κορίνθου «στοιχήθηκαν» δίπλα τους κι όταν οι δήμοι, ως κοινωνικοί εκφραστές τους συμπλήρωσαν ήταν φανερό πως η κεντρική εξουσία δεν μπορούσε παρά να αποδεχτεί το αίτημα –που ήταν άλλωστε και δίκαιο…. ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ……

Δήμος Σικυωνίων: Εγκαίνια Κέντρου Κοινότητας στο Κιάτο

Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου:

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης 25/09 αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών και θεσμικών φορέων από την Κορινθία.

Από την πλευρά του δήμου Σικυωνίων στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μυττάς κι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κιάτου, Χρήστος Κούβας.

Παρευρέθηκε ακόμα, η βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας, Μαριλένα Σούκουλη, η οποία συνέβαλε ενεργά στην οργάνωση και πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης.

Η συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ήρθε σε συνέχεια συνεχόμενων πρωτοβουλιών που έχουν αναλάβει αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί φορείς, ειδικότερα δε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας (ΕΑΥΚ), και αφορά στα φαινόμενα παραβατικότητας, σε όλο τον νομό Κορινθίας και φυσικά στον δήμο Σικυωνίων και στην πόλη του Κιάτου.

Ο υπουργός, ο οποίος ήταν απολύτως ενήμερος για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας, άκουσε προσεκτικά όλα όσα του είπαν οι συνομιλητές του και δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, θα λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις, που θα οδηγήσουν σε ορατά αποτελέσματα.

Θυμίζουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου έχει διαδραματίσει ενεργό ρόλο στις πρωτοβουλίες αυτές, καθώς τον τελευταίο μήνα έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις τόσο με την ΕΑΥ Κορινθίας, όσο και με τον υφυπουργό Οικονομικών, Χρίστο Δήμα, για το θέμα της αυξημένης παραβατικότητας.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz