Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Νανόπουλος: “Ο Δήμαρχος Κορινθίων δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα-Πρόκειται για μέγα σκάνδαλο”

Published

on

Ο πρώην Δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, ανακοίνωσε τις θέσεις του για την πρόσφατη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής στις 20 Σεπτεμβρίου 2024.

Νανόπουλος: “Η πλατφόρμα Novoville του Δήμου Κορινθίων λειτουργεί αρκετά χρόνια”

Διαβάστε αναλυτικά:

Οι θέσεις μας στην πρόσφατη συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής της 20.9.24

  1. Διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε με την πρόταση της δημοτικής αρχής που αφορά τη διάλυση της σύμβασης για την κατασκευή του δημοτικού σχολείου στην Αρχαία Κόρινθο .Στηρίξαμε την πάγια θέση μας να συνεχιστεί το έργο για το οποίο έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση -γέφυρα στο νέο ΕΣΠΑ με τον ίδιο εργολάβο στον ίδιο χώρο με τις ίδιες μελέτες .Η πλειοψηφία όμως της δημοτικής αρχής στην δημοτική επιτροπή αποφάσισε τη διάλυση της σύμβασης και την εκ νέου διαγωνιστική διαδικασία που θα αργήσει και θα στοιχίσει πολύ περισσότερο στον δήμο Κορινθίων .
  2. Διαφωνήσαμε και καταψηφίσαμε επίσης για λόγους στοιχειώδους δεοντολογίας στον ορισμό δικηγόρου από τον δήμαρχο στην αντιδικία υποψηφίων αναδόχων ΟΔΟΓΕΝΕΣΙΣ και HELASSOD- GSP ΙΚΕ  για την κατασκευή γηπέδων προϋπολογισμού 750 χιλ ευρώ . Ο δήμαρχος όρισε δικηγόρο στην υπόθεση ο οποίος είναι εκπρόσωπος σε πλήθος υποθέσεις της εταιρίας GSP και ζήτησε για αυτό έγκριση της δημοτικής επιτροπής !!!!!  Θεωρούμε ότι είναι μέγα σκάνδαλο η απόφαση αυτή του δημάρχου που δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα στη στήριξη ημετέρων σε βάρος του δήμου . Υπάρχει κανείς να πιστεύει ότι θα είναι αντικειμενική και ανεπηρέαστη η στάση του δικηγόρου στην υπόθεση ? Ίσως ναι ίσως όχι . Η θέση μας είναι να μην αποκλειστούν οι εργολάβοι στο έργο αυτό και να μην καταλήξουμε μόνο με έναν υποψήφιο ανάδοχο την HELASOD-GSP και σε προμήθεια με μικρή έκπτωση  .Το συμφέρον των δημοτών πρέπει να είναι μέριμνα του δήμου.

Νανόπουλος: “Σταυρέλης και Πνοή Δημιουργίας διέλυσαν την ΔΕΥΑΚ”

  1. Συμφωνήσαμε στην ανάθεση σε ιδιώτη για ένα δίμηνο της καθαριότητας στην περιοχή Άσσου- Λεχαίου σύμφωνα με την πάγια θέση μας της επικουρικής συνεργασίας με ιδιώτη του τμήματος καθαριότητας για περιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρις ότου γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις και αναλάβει η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου το έργο της αποκομιδής των απορριμμάτων
  2. Συμφωνήσαμε και ψηφίσαμε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση της παραλίας καλάμια παρότι σημειώσαμε είναι λάθος να γίνουν 20 αποσπασματικοί αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί των 40 χιλ. ευρώ έκαστος , και είπαμε ότι εκείνο που χρειάζεται η πόλη είναι 3 ή 4 αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί που θα διαμορφώσουν τη συνολική εικόνα της πόλης της Κορίνθου.
  3. Συμφωνήσαμε και ψηφίσαμε φυσικά την εκτέλεση του έργου για την πανσιόν των αδέσποτων ζώων, έργο το οποίο είχαμε μελετήσει και εντάξει για χρηματοδότηση με τη δική μας δημοτική αρχή .

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz