Connect with us

Ελλάδα

Τα “παλαβά” του νέου ΚΟΚ: Οριο 30 χλμ μέσα στην πόλη, θα επιτρέπονται οι “σφήνες” των δίκυκλων, πρόστιμα μέχρι 700 ευρώ

Published

on

Αντιδράσεις προκαλούν οι νέες διατάξεις του ΚΟΚ, που μεταξύ άλλων προβλέπουν για παράδειγμα πολύ αυστηρά πρόστιμα για τις επικίνδυνες παραβάσεις, όπως είναι η χρήση του κινητού τηλεφώνου ή η παραβίαση του ορίου ταχύτητας, αδικήματα για τα οποία προβλέπεται πρόστιμο 350 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης.

Σημειώνεται στο μεταξύ ότι η φιλοσοφία του νέου Κώδικα είναι να τιμωρείται ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο, συνεπώς πολλές φορές η ποινή είναι η αφαίρεση της άδειας του οδηγού και όχι η αφαίρεση των πινακίδων, έτσι ώστε να χρησιμοποιείται το όχημα από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Στα περίεργα του νέου ΚΟΚ πάντως, που σίγουρα θα προκαλέσουν αντιδράσεις, όπως γράφει η Καθημερινή, είναι το όριο ταχύτητας που ορίζεται στα 30 χλμ μέσα στη πόλη, αλλά και η απενοχοποίηση της “σφήνας” των μοτοσυκλετών, της δυνατότητας δηλαδή των οδηγών μηχανών να κινούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

Στη φιλοσοφία του νέου Κώδικα και η αύξηση των προστίμων. Για παράδειγμα η παραβίαση του STOP θα επιφέρει πρόστιμο 700 ευρώ.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz