Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Φωτιά στη Motor Oil: Τεράστια κινητοποίηση στις 28 Σεπτεμβρίου-“Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών το αίμα”

Published

on

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε κινητοποίηση για την πρόσφατη πυρκαγιά στη Motor Oilκατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν τρεις εργαζόμενοι και απειλήθηκε η ευρύτερη περιοχή, απευθύνουν Σωματεία της Πελοποννήσου, για το ερχόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Νέα ανακοίνωση της Motor Oil για τη φωτιά και τις εκρήξεις: Η κατάσταση των τραυματισμένων εργαζομένων

Στο πλευρό του Κλαδικού Σωματείου Ενέργειας που σήμερα στις 2 το μεσημέρι καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας Κορίνθου, αύριο Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί, τα σωματεία της Πελοποννήσου καταγγέλλουν ότι «οι ζωές των εργαζομένων είναι κόστος για τους ομίλους και γι’ αυτό κάνουν εκπτώσεις».

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Πριν λίγες μέρες το μεγάλο «ατύχημα» στα διυλιστήρια της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους προστίθεται σε μια μακριά αλυσίδα «ατυχημάτων», αναδεικνύοντας ξανά ότι οι ζωές των εργαζομένων είναι κόστος για τους ομίλους και γι’ αυτό κάνουν εκπτώσεις.

Την ίδια στιγμή η επιχείρηση καθησύχασε τους επενδυτές, ενημερώνοντάς τους ότι τα κέρδη είναι ασφαλισμένα, παρά το ότι οι εργαζόμενοι κινδύνεψαν σοβαρά. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο το α’ εξάμηνο του 2024 η επιχείρηση είχε καθαρά κέρδη ύψους 362 εκατομμύρια ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 31,44% σε σχέση με πέρυσι.

Μεγάλο τμήμα αυτών των κερδών προέρχεται επειδή η συγκεκριμένη εταιρεία ανεφοδιάζει δεξαμενόπλοια αμερικανικών συμφερόντων στο λιμάνι των Αγίων Θεοδώρων για λογαριασμό του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, για να συνεχίζει με τις ευλογίες και της κυβέρνησης της ΝΔ τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού.

Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στις εγκαταστάσεις στις Motor Oil – Αποκαταστάθηκε η κίνηση στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου

Κέρδη βουτηγμένα στων εργατών και των λαών το αίμα!

Το γεγονός αυτό βαθαίνει ακόμα περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας και πέραν του ότι ενισχύει την εγκληματική πολιτική και τα σχέδια του ΝΑΤΟ, εγκυμονεί και κινδύνους για πιθανά αντίποινα.

Έχουν σοβαρές ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας στα σχέδια του ΝΑΤΟ και έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε απέραντο ΝΑΤΟικό  στρατόπεδο και πολεμικό ορμητήριο. Αυτό  το γεγονός πρέπει να βρει αντίθετο τον λαό και τη νεολαία.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς της Πελοποννήσου, τα  εργατικά σωματεία, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ενώσεις ΕΒΕ, τους φορείς της Εκπαίδευσης, της νεολαίας, των γυναικών, τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους, στην κινητοποίηση, το Σάββατο 28 Σεπτέμβρη, στις 18.00 στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Απαιτούμε:

  • Να σταματήσει η χρήση του λιμανιού και όλης της περιοχής για ανεφοδιασμό των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.
  • Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς σύμφωνα με τις σημερινές δυνατότητες της τεχνολογίας και της επιστήμης.
  • Να ληφθούν όλα τα αναγκαία τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία εργαζομένων και κατοίκων από Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Έκτασης, με ουσιαστικό κρατικό έλεγχο της εργοδοτικής ευθύνης.

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Κορινθίας
Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων
Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Μεσσηνίας
Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Μεσσηνίας
Σωματείο Ευνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Ν. Μεσσηνίας
Παράρτημα Καλαμάτας Σωματείου Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ – Τραπεζών
Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Μεσσηνίας
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας Κορινθίας

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz