Connect with us

Ελλάδα

Γιάννος Παπαντωνίου: Αθώος για ξέπλυμα για την υπόθεση των φρεγατών

Published

on

Σχεδόν μια δεκαετία μετά την πρώτη του εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη ο Γιάννος Παπαντωνίου άκουσε σήμερα την ετυμηγορία των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που τον έκρινε ομόφωνα αθώο.

«Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγεγραμμένα), δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του δικαστηρίου για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Αθώοι κρίθηκαν και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, αλλά και ο στενός φίλος του ζευγαριού Ανδρέας Μπάρδης που ήταν επίσης κατηγορούμενος.

Τα 45 μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ

Ο άλλοτε κραταιός υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου βρέθηκε κατηγορούμενος για την υπόθεση που αφορά ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ύψους 2.437.962 ευρώ, ποσό το οποίο φέρεται να έλαβε ως «δώρο» από την εταιρεία «THALES NEDERLAND B.V.» προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του πολεμικού μας Ναυτικού το 2003.

Κατά τον εισαγγελέα της έδρας, που είχε προτείνει την ενοχή του Γιάννου Παπαντωνίου, η σύμβαση ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 381.578.580 ευρώ.

«Το λέω με κορυφαία γράμματα. 381 εκ. ήταν η ζημία του Δημοσίου για μια δουλειά που θα μπορούσε να γίνει τζάμπα από το Πολεμικό Ναυτικό…Η σύμβαση έχει όλα τα στοιχεία της απιστίας… Η απιστία είναι η γενεσιουργός αιτία της δωροδοκίας γιατί τίποτα δεν είναι τζάμπα» είχε πει ο εισαγγελέας η πρόταση του οποίου δεν υιοθετήθηκε.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz