Connect with us

Ελλάδα

Έντονη διαμαρτυρία για το κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Τρίπολης

Published

on

ΟΣύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΕΠΑΛ Τρίπολης εκφράζει την έντονη ανησυχία και διαμαρτυρία του για την επικείμενη κατάργηση δύο ολιγομελών τμημάτων του σχολείου, μια απόφαση που απειλεί να στερήσει από τους μαθητές την εξειδίκευση που έχουν επιλέξει.

Πρόκειται για τον τομέα “Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού” και την ειδικότητα “Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών”. Αυτά τα τμήματα είναι μοναδικά στο νομό Αρκαδίας, κάτι που καθιστά το κλείσιμό τους ακόμα πιο προβληματικό.

Η απόφαση αυτή πλήττει άμεσα τους μαθητές που έχουν ήδη ξεκινήσει την παρακολούθηση αυτών των ειδικοτήτων και οδηγεί σε αδιέξοδο τους γονείς, καθώς η μόνη εναλλακτική για τα παιδιά τους είναι η μετακόμιση σε άλλο νομό. Για πολλές οικογένειες, αυτή η λύση είναι ανέφικτη, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα τόσο στην εκπαιδευτική πορεία των παιδιών όσο και στην οικονομική κατάσταση των οικογενειών.

Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αντιεκπαιδευτική και άδικη, ζητώντας άμεσα την αναθεώρησή της. “Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί την εκπαίδευση και την ειδικότητα που έχει επιλέξει“, τονίζει ο Σύλλογος, υπογραμμίζοντας πως η κατάργηση αυτών των τμημάτων θα αποδυναμώσει την επαγγελματική εκπαίδευση στον νομό και θα στερήσει από τους μαθητές πολύτιμες επαγγελματικές ευκαιρίες.

Το αίτημα του Συλλόγου είναι σαφές: να παραμείνουν ανοιχτά τα ολιγομελή τμήματα και να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στον τομέα και την ειδικότητα που έχουν επιλέξει. Καλούν το Υπουργείο Παιδείας να λάβει υπόψη τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους και να επανεξετάσει την απόφασή του για το καλό της τοπικής κοινωνίας και της εκπαίδευσης στην περιοχή.

anagnostis.org

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz