Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δήμος Κορινθίων: “Σύμβαση για ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ποσειδωνίας”

Published

on

Ο Νεκτάριος Σπηλιόπουλος ανήρτησε στο Facebook του, κάνοντας κοινοποίηση τον Δήμο Κορινθίων, την Προγραμματική Σύμβαση, η οποία υπόσχεται να βοηθήσει ουσιαστικά τον Δήμο, με την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου Ποσειδωνίας.

Παπαϊωάννου για Κόρινθο: “Οι 15 δράσεις που κάνουμε και αλλάζουν την καθημερινότητα στους Κορινθίους”

Διαβάστε αναλυτικά:

Με άλλα λόγια, πως μία Προγραμματική Σύμβαση μόλις 7.400 €, μπορεί να βοηθήσει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ το ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ στην οριστική επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος.

Ο Δήμος Κορινθίων στο πλαίσιο του αναπτυξιακού σχεδιασμού του, έχει προγραμματίσει την ανάπλαση & αναβάθμιση του ευρύτερου Παραλιακού μετώπου του.

Ήδη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για την Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), έχει υποβάλλει πρόταση ύψους 3.500.000 € για την εκτέλεση του έργου: «Ανάπλαση-αναβάθμιση παραλιακού μετώπου στην περιοχή της Ποσειδωνίας πόλης Κορίνθου».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κτηματικής Υπηρεσίας του Ελληνικού Δημοσίου σε τμήμα μήκους 126 περίπου μέτρων που στερείται γραμμής παραλίας στη θέση “Ποσειδωνία” του Δήμου Κορινθίων (εκτός σχεδίου περιοχή), θα πρέπει να χαραχθεί εκ νέου η γραμμή αιγιαλού και παραλίας.

Με την Προγραμματική Σύμβαση που υπεγράφη στις 2/9/2024 μεταξύ του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΔΗΜΟΠΡΑΚΤΟΣ Α.Ε.» και του ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, υλοποιείται συνεργασία με σκοπό την εκπόνηση της Πράξης: «Υπηρεσία Συμβούλου για τον καθορισμό ορίου γραμμής και παραλίας στην περιοχή Ποσειδωνίας πόλης Κορίνθου».

Η εν λόγω υπηρεσία αφορά τα εξής Παραδοτέα:

1. Τοπογραφική αποτύπωση

2. Κτηματολόγιο των παρακείμενων ιδιοκτησιών

3. Υψομετρική αποτύπωση

4. Σχεδίαση Ισοϋψών

Μετά την παράδοση των εν λόγω στοιχείων στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, θα ακολουθήσουν όλες οι ενδεδειγμένες υπηρεσιακές ενέργειες σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία για τη «θεραπεία» και εν τέλει επίλυση του προβλήματος, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση των έργων ανάπλασης και ανάδειξης της περιοχής.

Εξωστρέφεια

-Τεχνογνωσία

Αποτελεσματικότητα

Διαφάνεια

Continue Reading

Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz