Connect with us

Ατζέντα

Αρχαία επιγραφή σε φυλακή στην Κόρινθο: “Κύριε, κάνε τους να πεθάνουν με απαίσιο τρόπο” (photo)

Published

on

Μία επιγραφή που άφησε κρατούμενος σε αρχαία ρωμαϊκή φυλακή στην Κόρινθο, περιείχε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα προς τους φύλακές του, όπως αποκάλυψε αρχαιολόγος αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το greekreporter, μία από τις επιγραφές στα ελληνικά, που βρέθηκαν στο πάτωμα της φυλακής στην Κόρινθο, αποτελεί μια προσευχή και κατάρα:

«Κύριε, κάνε τους να πεθάνουν με απαίσιο τρόπο».

Σικυώνιοι Αρχαιολογικοί Περίπατοι: Μια ξεχωριστή εμπειρία ξενάγησης στην Αρχαία Σικυώνα

Τα αρχαία «γκράφιτι» στην φυλακή

Όπως αναφέρει το μέσο, ο χώρος που αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1901, περιείχε κανάτες, λάμπες και ένα μικρό μπάνιο, αποτελώντας ενδεχομένως χώρο για τους φρουρούς της φυλακής. Γράφοντας στο περιοδικό Hesperia, την Εφημερίδα της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, ο Λάρσεν είπε ότι όλες οι χαραγμένες λέξεις βρέθηκαν ανάμεσα σε ρωγμές στο πάτωμα της φυλακής στην Κόρινθο.

Μια ανάγνωση του γκράφιτι στις ρωγμές του δαπέδου στην φυλακή στην Κόρινθο δείχνει, ότι όποιος ήταν κλειδωμένος εκεί δεν ήταν καθόλου χαρούμενος για αυτό.

Η αγωνία είναι εμφανής στη γραφή τους. Μερικές από αυτές έγραφαν: «Είθε η τύχη όσων υποφέρουν σε αυτόν τον παράνομο τόπο να επικρατήσει. Κύριε, μη δείχνεις έλεος σε αυτόν που μας έριξε εδώ μέσα».

Ακόμα ένα έγραψε: «Ω θεέ, ξεπλήρωσε την τιμωρία που μας έδωσε αυτός που μας έριξε εδώ μέσα, και μας έκανε να ξεχειμωνιάσουμε».

Η συγκεκριμένη φυλακή χρονολογείται από την εποχή που η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχε τον έλεγχο της Κορίνθου. Αυτό δεν οδήγησε σε μια υγιή σχέση μεταξύ των Ρωμαίων ηγεμόνων και των Ελλήνων αιχμαλώτων.

Ο Λάρσεν είπε στο Live Science ότι εξόργισε τη δύσκολη ύπαρξη στη φυλακή. «Έχετε την αίσθηση ότι βρίσκονται σε ένα πολύ σκοτεινό χώρο».

ΠΗΓΗ: workenter.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz