Connect with us

Αθλητισμός

Γιατί οι Ολυμπιονίκες δαγκώνουν τα μετάλλιά τους;

Published

on

Παλαιότερα, το δάγκωμα του μετάλλου ήταν ένας τρόπος για να ελέγξουν την αυθεντικότητά του. Κατά τη διάρκεια του «πυρετού του χρυσού» της Καλιφόρνιας το 1800, οι άνθρωποι δάγκωναν το χρυσό για να δουν αν ήταν πραγματικός. Ο καθαρός χρυσός είναι μαλακός και ευπλαστός, αν η δαγκωματιά άφηνε σημάδια, το χρυσό ήταν πραγματικό. Σήμερα, τα μετάλλια δεν είναι από καθαρό χρυσό, οπότε το τεστ δαγκώματος δεν βοηθά.

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Τεντόγλου: Τι ώρα και πού θα δείτε τον μεγάλο τελικό απόψε

Οι αθλητές μπορεί να δαγκώνουν τα μετάλλια τους επειδή έχουν δει άλλους να το κάνουν. Ο Michael Phelps και η Simone Biles έχουν δαγκώσει τα μετάλλια τους, οπότε οι σημερινοί Ολυμπιονίκες ακολουθούν αυτή την παράδοση.

Οι φωτογράφοι πολλές φορές ζητούν από τους αθλητές να δαγκώσουν τα μετάλλιά τους. Ο David Wallechinsky ανέφερε ότι αυτή η πρακτική προέρχεται από τους φωτογράφους που θέλουν την ιδανική φωτογραφία που θα προβληθεί σε όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, το δάγκωμα των μεταλλίων μπορεί να είναι επικίνδυνο για τα δόντια! Το 2010, ο Γερμανός αθλητής David Moeller έσπασε ένα δόντι δαγκώνοντας το ασημένιο μετάλλιο του. Τα μετάλλια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 έχουν σχεδιαστεί από τον διάσημο Γάλλο κοσμηματοπώλη Chaumet και περιέχουν ένα κομμάτι σιδήρου από τον Πύργο του Άιφελ. Κάθε μετάλλιο ζυγίζει περίπου 1 κιλό και έχει χαραγμένη την φράση «Paris 2024».

Στην άλλη πλευρά, η Νίκη, η Ελληνίδα θεά της νίκης, στέκεται μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα, την Ακρόπολη και τον Πύργο του Άιφελ.

Αξία των μεταλλίων

Μίλτος Τεντόγλου: H αφιέρωση της Google στον χρυσό Ολυμπιονίκη – Τι βγαίνει όταν πατάς το όνομά του

Τα χρυσά μετάλλια περιέχουν 6 γραμμάρια χρυσού και κυρίως ασήμι, κοστίζουν περίπου $950, ενώ τα ασημένια και χάλκινα μετάλλια κοστίζουν $480 και $13 αντίστοιχα. Οι τιμές εξαρτώνται από τις τρέχουσες τιμές των μετάλλων.

Τα Ολυμπιακά μετάλλια έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για τους αθλητές, πέρα από την υλική τους αξία και η παράδοση του δαγκώματος συνεχίζεται λόγω της ιστορίας, της μίμησης και των απαιτήσεων των φωτογράφων.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz