Connect with us

Άρθρα

“Ισορροπία ή Καταστολή; Η Επιχειρηματικότητα στην Παραλία σε Σύγκρουση με τον Νόμο”

Published

on

Η πρόσφατη ένταση σε επιχειρήσεις εστίασης στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής, έχει φέρει στο προσκήνιο ένα ζήτημα που αφορά όλους μας: την ισορροπία μεταξύ της επιβολής του νόμου και της στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Ο υποψήφιος για τις επερχόμενες επιμελητηριακές εκλογές, Παναγιώτης Πιτσάκης, εκφράζει ανησυχίες για την αυστηρή αντιμετώπιση των επιχειρηματιών στην περιοχή, υποστηρίζοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής κινδυνεύει.

Στο παρακάτω κείμενο που έχει αναρτήσει στο προσωπικό του profil στα social media, ο κ. Πιτσάκης αναλύει την κατάσταση και προτείνει λύσεις που θα εξυπηρετούν τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και τους επιχειρηματίες.

“Το πρόσφατο ανελέητο κυνηγητό το κλείσιμο επιχειρήσεων στην παραλία και τη σύλληψη επιχειρηματιών προκαλεί ανησυχία και ερωτηματικά. Είναι άραγε η επιβολή του νόμου ασύμβατη με την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη; Ας εξετάσουμε την κατάσταση πιο αναλυτικά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η εφαρμογή του νόμου είναι βασική για τη διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας. Οι κανονισμοί και οι νόμοι δεν θεσπίζονται τυχαία, αλλά για να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, την υγεία και την ευημερία των πολιτών. Η παραβίαση αυτών των νόμων, ακόμη και αν φαίνεται μικρή, μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα.

Η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία αποτελούν κινητήριες δυνάμεις για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνίας. Οι επιχειρήσεις, ειδικά σε τουριστικές περιοχές όπως είναι κ η παραλία Καλάμια , η παραλία Λουτρακίου, κ ολη η ακτογραμμή σε Κορινθιακο κ Σαρωνικό, δημιουργούν θέσεις εργασίας και συμβάλλουν σημαντικά στην τοπική οικονομία. Κλείνοντας αυτές τις επιχειρήσεις και συλλαμβάνοντας τους επιχειρηματίες, διακινδυνεύουμε να πλήξουμε την οικονομική σταθερότητα της περιοχής.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΟΛΎ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΊ!!!
Κάποιος έχει δανειστεί να ανοίξει το μαγαζί , (για 3 μήνες)πού εμείς διασκεδάζουμε.
Η πρόκληση έγκειται στο να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ της εφαρμογής του νόμου και της στήριξης της επιχειρηματικότητας. Οι μικρές παραβάσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αναλογικότητα και δικαιοσύνη. Αντί για δραστικά μέτρα, όπως το κλείσιμο επιχειρήσεων και οι συλλήψεις, θα μπορούσαν να εξεταστούν άλλες μορφές κυρώσεων, όπως μικρά πρόστιμα ή διορθωτικές ενέργειες.

Δεν μπορεί για μια παράβαση να πάνε στα κάγκελα οι ιδιοκτήτες, οι οποίοι έχουν επενδύσει ένα κάρο χρήματα.
Τα επιμελητήρια έχουν ζωτικό ρόλο στην υποστήριξη των επιχειρήσεων. Πρέπει να σταθούν δίπλα στους επιχειρηματίες και να διαπραγματευτούν με τις αρχές για δίκαιες λύσεις. Αυτή την στιγμή το επιμελητήριο κορινθίας είναι ο μεγάλος απών.Πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσεων που θα εξυπηρετούν τόσο το δημόσιο συμφέρον όσο και την οικονομική ανάπτυξη.
Φυσικά αυτό μπορεί να γίνει από ένα επιμελητήριο πού το διοικούν επιχειρηματίες κ όχι διορισμένοι δάσκαλοι.

Παναγιώτης Πιτσάκης.”

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz