Connect with us

Οικονομία

«Καίει» το κόστος των διακοπών – Στα ύψη οι τιμές για μετακινήσεις σε στεριά και θάλασσα

Published

on

Aκριβότερο κατά 12,7% είναι φέτος το συνολικό «πακέτο των διακοπών» για τους Έλληνες, με αυξημένες τις τιμές, τόσο της διαμονής όσο και και της μεταφοράς προς τους προορισμούς, όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Σε κάθε περίπτωση, όσοι τελικά κάνουν διακοπές το φετινό καλοκαίρι, είτε επιλέξουν κάποιο νησί, είτε έναν ηπειρωτικό προορισμό, η δαπάνη που απαιτείται για τα μεταφορικά, επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό τους.

Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που έκλεισαν φέτος οι ταξιδιώτες παρατηρήθηκαν επίσης, αυξομειώσεις στις τιμές σε κάποια νησιά, ανάλογα με την ημέρα και πόσες εταιρείες εκτελούν το ίδιο δρομολόγιο, αυξήσεις σε σχέση με πέρσι σε δρομολόγια με ταχύπλοα αλλά και στις περιπτώσεις της μετακίνησής τους από το ένα νησί, στο άλλο.

Ακριβές όμως παραμένουν και οι μετακινήσεις με το αυτοκίνητο καθώς σε αρκετές περιοχές της χώρας η τιμή της βενζίνης συνεχίζει να βρίσκεται πάνω από 1,9 ευρώ το λίτρο ενώ στα νησιά τα οποία προσελκύουν μεγάλο όγκο επισκεπτών, οι τιμές διαμορφώνονται κοντά ή και πάνω από 2 ευρώ το λίτρο. Οι περισσότεροι κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων, μάλιστα, αναχωρώντας προς τους καλοκαιρινούς προορισμούς, επιλέγουν να «φουλάρουν» το αυτοκίνητό τους ώστε να αποφύγουν τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων των νησιών. Σημειώνεται πως με βάση τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, πάνω από 2 ευρώ, διαμορφώνεται η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης στις Κυκλάδες (2,129 ευρώ το λίτρο) και στα Δωδεκάνησα (2,027 ευρώ το λίτρο).

 

Continue Reading

Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz