Connect with us

Ζωή

Ο θρύλος της House, Louie Vega, αποκλειστικά για το MyPressNet.gr από το Cariocas μιλά στον Νίκο Κοριατόπουλο (podcast)

Published

on

Την Κυριακή 14 Ιουλίου το Cariocas, υποδέχτηκε για άλλη μία χρονιά, τον ένα και μοναδικό Louie Vega!

Υποκειμενική και πάντα η προσωπική μου άποψη για το άρθρο που ακολουθεί όσο αφορά τον Louie Vega και το Cariocas, καθώς οι αδυναμίες δεν κρύβονται 😉!

Θεωρώ λοιπόν ότι το Cariocas είναι το πιο αυθεντικό beach bar της περιοχής μας που έχει κερδίσει την καρδιά μου χρόνια τώρα. Το Cariocas δεν είναι απλά ένα μέρος για να απολαύσεις τον ήλιο και τη θάλασσα· είναι μια εμπειρία, ένας τόπος όπου η μουσική ζωντανεύει και δημιουργεί αναμνήσεις που μένουν για πάντα.

Αυτό που κάνει το Cariocas τόσο ξεχωριστό είναι η αφοσίωσή του στη μουσική ταυτότητά του. Εδώ, η μουσική δεν είναι απλώς ένα υπόβαθρο· είναι η ψυχή του χώρου. Από τους ήχους του καλοκαιριού μέχρι τις νύχτες γεμάτες ενέργεια, το Cariocas παραμένει πιστό στις ρίζες του, προσφέροντας συνεχώς υψηλής ποιότητας μουσικές επιλογές που ανεβάζουν τη διάθεση και εμπνέουν. Θα το χαρακτήριζα ως τον τελευταίο των Μοϊκανών για την Κορινθία τουλάχιστον.

Ωστόσο, δεν μπορώ να παραλείψω μια προσωπική σημείωση: ο Δήμος δεν έχει καταφέρει να καταλάβει ή να εκμεταλλευτεί τόσα χρόνια, τα παγκόσμιας εμβέλειας events και φεστιβάλ που διοργανώνονται στο Cariocas. Κάθε χρόνο, αυτός ο υπέροχος χώρος προσελκύει καλλιτέχνες που έχουν βραβευτεί μέχρι και με Grammy, προσφέροντας μοναδικές εμπειρίες και φέρνοντας παγκόσμιας κλάσης μουσική στην περιοχή μας. Είναι πραγματικά λυπηρό που αυτή η ευκαιρία για ανάδειξη και ανάπτυξη παραμένει ανεκμετάλλευτη από τις τοπικές αρχές.

Το Cariocas συνεχίζει να λάμπει και να προσελκύει ανθρώπους από κάθε γωνιά του κόσμου, αποδεικνύοντας πως με την αγάπη για τη μουσική και την αφοσίωση στις αρχές του, μπορεί να δημιουργήσει μια μαγική εμπειρία που δεν βρίσκεις εύκολα αλλού.

Γράφοντας όλα αυτά λοιπόν, είχα την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τον θρυλικό Louie Vega, έναν από τους πιο επιδραστικούς καλλιτέχνες της House μουσικής σκηνής.

Κάπως έτσι μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τον Louie Vega. Παρά την τεράστια επιτυχία του και τα αμέτρητα βραβεία, ο Louie Vega με εξέπληξε με την απλότητά του και την ταπεινότητά του. Η συνέντευξη που μου παραχώρησε ήταν πραγματικά αξέχαστη. Μοιράστηκε μαζί μου τις εμπειρίες του, τις απόψεις του για τη μουσική και τις προσωπικές του ιστορίες με τέτοιο τρόπο που ένιωσα σαν να συνομιλούσα με έναν παλιό φίλο. Η συνάντηση αυτή με γέμισε έμπνευση και ενθουσιασμό, και το σίγουρο είναι πως δεν θα την ξεχάσω ποτέ.

Ακούστε την συνέντευξη στο podcast που ακολουθεί:

Συνέντευξη

Νίκος: Little Louie Vega, ο Άνθρωπος, ο θρύλος, ένας αληθινός House Master at Work είναι εδώ στο Cariocas, καλωσήρθες Louie!

Louie: Ωωω ευχαριστώ ευχαριστώ, χαίρομαι που είμαι εδώ, χαίρομαι που είμαι εδώ στο Cariocas!

Νίκος: Σε αγαπάμε πολύ εδώ, γενικά στην Ελλάδα, και σε βλέπουμε συχνά εδώ.

Louie: Λοιπόν ξέρεις έρχομαι εδώ μία φορά το χρόνο και πάντα νιώθω σαν μια οικογενειακή υπόθεση πλέον.

Νίκος: Ωραία, πες μας πώς καταφέρνεις, πώς ισορροπείς θα έλεγα το να είσαι τόσο πιστός στις ρίζες σου και ταυτόχρονα η μουσική σου, μετά από όλα αυτά τα χρόνια να παραμένει φρέσκια και καινοτόμα;

Louie: Nομίζω ότι όλα λειτουργούν σε έναν αέναο κύκλο, γιατί ταξιδεύω πολύ και έτσι βλέπω και νιώθω τι νιώθουν οι άνθρωποι, και ταυτόχρονα έχω τις residencies μου στο «σπίτι μου», οπότε έχω το κοινό που παίζω εδώ και πολλά χρόνια και σε διάφορα μέρη του κόσμου, οπότε έχω μια καλή αίσθηση ώστε να παίρνω την αίσθηση από τον κόσμο, για το τι τους αρέσει και ξέρεις όταν φτιάχνω τη μουσική μου φυσικά τη φτιάχνω με αληθινό πάθος και αγάπη και πάντα από την καρδιά, οπότε το πρώτο πράγμα πριν καν την παίξω είναι αν νιώθω καλά στο στούντιο όταν την φτιάχνω και όταν μου προκαλεί ανατριχίλες, τα συναισθήματα ξέρεις είναι σημαντικά και τότε είναι καλό σημάδι ότι ο δίσκος ή το κομμάτι ή το τραγούδι θα πάει καλά.

Νομίζω ότι πραγματικά το πάθος είναι εκεί, οπότε αν το πάθος είναι εκεί πάντα θα θέλω να φτιάχνω μουσική και να δημιουργώ, και ξέρεις είμαι πολύ δημιουργικός και έχω πολλούς δημιουργικούς ανθρώπους γύρω μου, οπότε υπάρχουν πάντα σπουδαίες ιδέες.

Νίκος: Φανταστικά, και εγώ πάντως ανατριχιάζω κάθε φορά που ακούω τη νέα σου δουλειά, οπότε αυτό είναι υπέροχο! Είσαι πάντα στο Νο 1, τι θα έλεγες ή καλύτερα πώς βλέπεις την σκηνή σήμερα, σε σύγκριση με το πώς ήταν η house μουσική τότε, έχει εξελιχθεί πολύ, ποιο είναι το σχόλιό σου για αυτό;

Louie: Λοιπόν ξέρεις πρώτα απ’ όλα δεν βλέπω τον εαυτό μου ως Νο 1, αλλά νομίζω ότι το σημαντικό είναι ότι εγώ και οι άνθρωποι γύρω μου έχουμε δημιουργήσει το δικό μας μονοπάτι μουσικής και στυλ, και αυτό που κάνουμε, οπότε νομίζω ότι η συνέπεια ξέρεις είναι σημαντική για εμάς, αλλά νομίζω ότι απλά δημιουργικά και ότι βγαίνει από την ψυχή είναι αυτό που είναι, απλά συμβαίνει καταλαβαίνεις τι εννοώ.

Οπότε για μένα η μουσική θα αλλάζει πάντα, πρέπει να εξελίσσεται, οπότε υπάρχουν στιγμές που οι διαθέσεις είναι διαφορετικές και νομίζω ότι μπορούμε να προσαρμοστούμε καλά σε αυτές τις διαφορές στους ήχους, αλλά δίνουμε τη δική μας αίσθηση και τη δική μας γεύση μέσα σε αυτό το στυλ, οπότε νομίζω ότι αυτό είναι που το κάνει ενδιαφέρον. Γιατί ξέρεις μπορούμε να κάνουμε ένα πλήρες ορχηστρικό δίσκο ή μπορούμε να κάνουμε απλά ένα μίνιμαλ dub, και όλοι οι διάφοροι καλλιτέχνες που έχω γύρω μου, όπως ο Josh Milan και η Anane, ο Kenny Dope, ο Axel Tosca, όλοι οι μουσικοί μου και το Elements of Life, ο γιος μου, ο Nico Vega, που τώρα βγάζει την δικιά του μουσική, νομίζω ότι όλα αυτά τα πράγματα με κρατούν φρέσκο και με κάνουν να σκέφτομαι συνέχεια, και νομίζω ότι αυτός είναι ο τρόπος που φτιάχνουμε μουσική. Δεν φτιάχνουμε μουσική επειδή ένας συγκεκριμένος ήχος ή στυλ είναι hot, μπορείς να πάρεις έμπνευση αλλά δεν θα αντιγράψουμε κάτι, οπότε για εμάς είναι πολύ σημαντικό να αναπτύσσουμε ό,τι κάνουμε από το μηδέν.

Νίκος: Πάρε μας λίγο πίσω στον χρόνο, στις επιρροές σου, από το πώς ξεκίνησες, ποιες ήταν οι κύριες επιρροές σου και πώς αυτές επηρέασαν τη δημιουργία της μουσικής σου, την παραγωγή σου.

Louie: Προέρχομαι από μια ιδιαίτερη εποχή, ήμουν παιδί της δεκαετίας του ’70, ξέρεις, γεννήθηκα στο Μπρονξ και είχα δύο αδελφές που ήταν χορεύτριες και πήγαιναν σε όλες τις ντισκοτέκ, ήταν στο Loft το 1969, όπως η μία από αυτές, οπότε εννοώ ότι πάνε πίσω στον Nicky Siano, το Gallery, το Paradise Garage, το Loft και όλα τα κλαμπ της Νέας Υόρκης που αναπτύχθηκαν μετά από αυτό, έτσι νομίζω ότι άκουσα πολύ underground μουσική που προερχόταν από εκείνους τους DJ εκείνη την εποχή στη Νέα Υόρκη που δεν ήταν στο ραδιόφωνο, αλλά ταυτόχρονα επηρεάστηκα από τους Earth Wind and Fire, Quincy Jones, Stevie Wonder, Steely Dan, Led Zeppelin και πολλούς άλλους, όλη αυτή τη μουσική μεγαλώσαμε με αυτή και στο Μπρονξ στη Νέα Υόρκη ξέρεις ήταν πολύ σημαντικό για μένα στο μέλλον γιατί, ξέρεις, η Salsa μουσική, ξέρεις έχοντας έναν θείο που ήταν τραγουδιστής Salsa, ένας σπουδαίος τραγουδιστής Salsa ξέρεις που έφερε επίσης ένα άλλο στοιχείο, νομίζω ότι όλα αυτά τα πράγματα καταλήγουν στο hip-hop όταν ήταν ξέρεις στην αρχή του, στα πρώτα του στάδια.

Ήμουν εκεί όταν ο Africa Bambata, Jazzy Jay, έριχναν τα τζαμ στην πλατεία που ήταν ένα τετράγωνο πιο κάτω από εκεί που έμενα, οπότε είδα όλους τους break dancers και δεν υπήρχε καν hip hop εκείνη την εποχή, ήταν break beats, ξέρεις ήταν jazz breaks, funk breaks, soul, ξέρεις, rock, ήταν όλα αυτά, punk rock και αυτοί οι DJ έπαιρναν αυτή τη μουσική και έπαιζαν όλα τα καλύτερα μέρη και ήξεραν πώς να τα επεκτείνουν, πώς να τα ξέρεις, να τα scratch-άρουν και να τα κόβουν και να ξέρεις να τα κάνουν συναρπαστικά, οπότε τα block parties επίσης και η πρώιμη disco, funk, soul, break beats, ξέρεις πολλά από αυτά συνέβαιναν απλά στο δρόμο όταν περπατούσες κάτω από το τετράγωνο και έβλεπες τον DJ να παίζει, ο δρόμος ήταν κλειστός όπου ζούσα και ήταν ένα πάρτι που γινόταν συχνά, οπότε όλα αυτά με επηρέασαν και με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα, και βοήθησαν να εμπνεύσουν πολύ από τη μουσική που άρχισα να φτιάχνω.

Νίκος: Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια στην παραγωγή;

Louie: Ο Kenny Dope και εγώ ως Masters at Work ετοιμάζουμε μια παραγωγή με τον Brian Jackson, ο Brian Jackson ήταν ο μουσικός συνεργάτης του Gil Scott Heron, ο οποίος πέθανε πριν μερικά χρόνια, αλλά ο Brian Jackson έγραψε πολλά κομμάτια μαζί με τον Gil Scott Heron, οπότε παράγουμε ένα ολόκληρο άλμπουμ με αυτόν φυσικά αφιερώνοντας το στον βασιλιά Gil Scott Heron.

Ο Brian Jackson παίζει όλη αυτή την καταπληκτική μουσική που έπαιξε και τότε και έχουμε πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες που συμμετέχουν όπως ο Black Thought από τους Roots, ο Rashaan Patterson, ο Raheem Devaughn, η Lisa Fischer, ο Moodymann, η Rich Medina, όλοι αυτοί λοιπόν κάνουν και τα φωνητικά, οπότε καταλαβαίνεις πως είναι ένα πραγματικά καταπληκτικό project, πρέπει να φανταστείς τον Brian Jackson να συναντά τους Newyorican Soul και αυτό είναι έτσι απλά, live strings, live horns, εννοώ τα δώσαμε όλα, οπότε θα βγει νομίζω το 2025 από την BBE Records, ο Pete Sine, ο Brian Jackson ανέθεσαν σε εμάς να δουλέψουμε σε αυτό το project.

Επίσης έχουμε ένα άλμπουμ με τους Masters at Work, δουλεύουμε για το Newyorican Soul, έχουμε τα remixes της Anane από το disco EP «Take a Ride» συμμετέχουν οι Dimitri from Paris, Mousse T, goodness. Luca Moplen, Masters at Work, πολύ soul fusion, Jazzy Jeff και θα βγουν το φθινόπωρο.

Τώρα έχουμε το “Music is my Life”, που είναι με τα νέα remixes, από τον Dave Lee και τους Masters at Work, κυκλοφόρησε πρόσφατα μόλις την περασμένη εβδομάδα και πάει πολύ καλά, οπότε είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για αυτό, και έχουμε επίσης πολλούς remixers που συγκεντρώθηκαν για να κάνουν μερικά από τα κλασικά κομμάτια της EMI record, έχουμε το remix του lewd από τον Rocco που έκανε καταπληκτική δουλειά, θα κάνουν remix και οι Masters at Work.

Έχουμε τον Dennis Quin που έκανε το “Shouting out” και που είναι στην πραγματικότητα το ίδιο τραγούδι, ξέρεις ο Dennis Quin έκανε ένα καταπληκτικό remix, ο Jaden Thompson που έκανε το thinking solo loot, οπότε είναι πραγματικά ωραίο που έχουμε όλες αυτές τις διαφορετικές γενιές των remixers και DJs, για να κάνουν τη δική τους ερμηνεία σε μερικά από τα τραγούδια μας και μετά έχουμε περισσότερα “Lost tapes”, είμαστε τώρα στο #17, τα βγάζουμε κάθε μήνα για τους τελευταίους 17 μήνες και έχουμε κυκλοφορίες μέχρι το 2025, πολλά remixes τώρα, ο Jose James μόλις τελείωσε ένα που βγήκε πριν λίγες εβδομάδες, λέγεται “Saturday night”, είναι σπουδαίος καλλιτέχνης, σπουδαίος τζαζ καλλιτέχνης.

Το “Elements of Life” είναι πάλι στον δρόμο, παίζουμε στο Lincon Center στη Νέα Υόρκη στις 8 Αυγούστου σε λίγες εβδομάδες και κάνουμε επίσης το “We out here Festival” με τον Giles Peterson που θα είναι υπέροχο γιατί ο Brian Jackson παίζει επίσης με το συγκρότημά του και την Dee Dee Bridgewater, όπου ζητήσαμε από την Dee Dee Bridgewater αν θα ήθελε να έρθει στη σκηνή μαζί μας και είπε ναι, οπότε έχουμε τον Brian Jackson που θα έρθει στη σκηνή, ο Moodymann, η Dee Dee Bridgewater, θα συμμετάσχουν επίσης στο “Elements of Life” μαζί ο Josh Milan, εγώ και όλο το All Star πλήρωμα.

Θα παίξουμε στη Νέα Υόρκη με τους Blue Notes και τον Φεβρουάριο θα το ξανακάνουμε, το κάναμε πέρυσι ήταν μεγάλη επιτυχία οπότε τώρα διπλασίασαν όλες τις παραστάσεις, οπότε είναι πραγματικά ωραίο, θα παίξουμε και στην Αγγλία στο Μάντσεστερ, στο Λονδίνο και στο Τόκιο, υπερβολικά συναρπαστικές στιγμές, ως Elements of Life έχουμε ένα νέο άλμπουμ για το 2025 που έρχεται, οπότε να το περιμένετε με πολλούς καταπληκτικούς καλεσμένους επίσης.

Νίκος: Είναι υπέροχο που τουλάχιστον πηγαίνετε σε άλλες χώρες για να κάνετε την παράσταση, γιατί για εμάς εδώ για παράδειγμα είναι αδύνατο να το δούμε, είναι δύσκολο να επισκεφτούμε τη Νέα Υόρκη, οπότε ίσως θα έπρεπε να το φέρετε τουλάχιστον στην Αθήνα.

Louie: Ναι, ναι, ελπίζω κάποια μέρα, ελπίζω θα θέλαμε πολύ να έρθουμε εδώ, οπότε νομίζω με το νέο άλμπουμ θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τα φτερά μας περισσότερο σε όλο τον κόσμο.    Ξέχασα κάτι ακόμα, κάποια νέα hot μουσική που έρχεται από την Defected records, λέγεται “Visions”, είχαν ένα μεγάλο hit πριν από λίγα χρόνια και έχουν ένα νέο τραγούδι που λέγεται “Times are Changing”, κάναμε μερικά remixes και είναι πολύ καλά και έρχονται σύντομα.

Επίσης το “Tonight” από τους Musclecars που είναι νέο ντουέτο από το Μπρούκλιν, είναι στην BBE records, έχουν ένα νέο άλμπουμ τώρα, πραγματικά υπέροχο άλμπουμ, όμορφο άλμπουμ και έκανα remix σε αυτό το τραγούδι που θα το ακούσεις απόψε και θα σου κάνει σίγουρα εντύπωση.

Νίκος: Ευχαριστώ πολύ, εκτιμώ πραγματικά τον χρόνο που μου διέθεσες.

Louie: Παρακαλώ, απλά θέλω να πω ευχαριστώ σε όλους στο Cariocas γιατί έρχομαι εδώ τώρα εδώ και χρόνια τώρα και έχει γίνει ετήσια οικογενειακή υπόθεση, βλέπω τώρα πολλούς υπέροχους ανθρώπους που έχω δει όλα αυτά τα χρόνια και νέους ανθρώπους, οπότε νιώθω πολύ ωραία να μαζευόμαστε εδώ μία φορά το χρόνο και είναι ένα πολύ ιδιαίτερο μέρος που είναι το cariocas.

Νίκος: Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Συνέντευξη & επιμέλεια Νίκος Κοριατόπουλος

Continue Reading

Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz