Connect with us

Ατζέντα

1ο Πολυθεματικό Φεστιβάλ Κορινθίας: Έρχεται με εκδηλώσεις και ανάδειξη της κληρονομιάς της περιοχή μας!

Published

on

Αναλυτικά παρουσιάστηκε το 1ο Πολυθεματικό Φεστιβάλ Κορινθίας 2024, το οποίο διοργανώνεται φέτος για πρώτη φορά και περιλαμβάνει μια σειρά εκδηλώσεων, που θα αναδεικνύουν τον πολιτισμό, την τέχνη και την κληρονομιά της Κορινθίας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Πελοπίδα Μαυρόπουλου.

Η Josephine στο Splash Waterpark στον Ισθμό Κορίνθου: Η πιο must συναυλία του καλοκαιριού στις 3 Αυγούστου!

Το 1ο Πολυθεματικό Φεστιβάλ Κορινθίας παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας. Κεντρικός ομιλητής ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παναγιώτης Λουζιώτης. Μαζί του οι: Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Σικυωνίων κ. Κωνσταντίνος Συριανός και ο Αρχιμουσικός κ. Πελοπίδας Μαυρόπουλος που έχει αναλάβει χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ.

Φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τον πολιτισμό, την τέχνη, την κληρονομιά και τη γαστρονομία της Κορινθίας. Το Φεστιβάλ αυτό είναι μια νέα προσπάθεια που έχει στόχο να φέρει κοντά τους πολίτες και τους επισκέπτες με τον πλούτο και την ποικιλία της Κορινθιακής κουλτούρας. Με έμφαση στην γαστρονομία μας που αποτελεί πυλώνα της πολιτιστικής μας ταυτότητας και είμαστε περήφανοι για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουμε”,  ανέφερε ο κ. Λουζιώτης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής τόνισε: Με την ευχή, κάθε χρόνο να γινόμαστε καλύτεροι, η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίζει τις σημαντικές πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου Κορινθίας, να δημιουργούμε και να δίνουμε προστιθέμενη αξία στον ευλογημένο τόπο μας“.

ZIRIA MUSIC FESTIVAL 2024: Το απόλυτο καλοκαιρινό πάρτι ξεκινά στις 29 Αυγούστου

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού δήμου Σικιωνίων κ. Συριανός τόνισε: “Μέσα από αυτή τη δράση δίνεται η δυνατότητα να συγκεράσουμε τη γαστρονομία με τις τέχνες συμβάλλοντας στη διάδοση της Μεσογειακής διατροφής και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μας”.

Τέλος, ο κ. Μαυρόπουλος αναφέρθηκε στο καλλιτεχνικό μέρος του φεστιβάλ παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις σε Κόρινθο, Βραχάτι και Λίμνη Δόξα (Ορεινή Κορινθία) και επισημαίνοντας ότι πρόθεση των διοργανωτών και συντελεστών είναι να δημιουργηθεί ένα φεστιβάλ που θα καθιερωθεί στην τοπική κοινότητα και με το χρόνο να εξελίσσεται.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz