Connect with us

Ταξίδια

Όπου φύγει – φύγει οι Αθηναίοι: Αναχώρησαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου – Γεμάτα τα πλοία και τα ΚΤΕΛ

Published

on

Φεύγουν οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου για τις καλοκαιρινές διακοπές καθώς η κίνηση στους δρόμους, σε ΚΤΕΛ και λιμάνια χτυπάει «κόκκινο».

Μάλιστα η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο και η Αττική να «αδειάσει» όπως κάθε χρόνο καθώς πολλοί εργαζόμενοι σχεδιάζουν τις διακοπές τους το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου σηματοδοτεί την «επίσημη έναρξη» των καλοκαιρινών διακοπών για την πλειοψηφία των Ελλήνων.

Αυτό μάλιστα είναι κάτι που αποτυπώνεται στις πληρότητες των πλοίων –που είναι στο 100%-, ενώ οι αδειούχοι επιλέγουν προορισμούς όπως οι Κυκλάδες, ο Αργοσαρωνικός και η Πελοπόννησος.

Αυξημένη κίνηση στις Εθνικές Οδούς και στα λιμάνια

διακοπεσ, κινηση, πλοια, δρομοι, κτελ

Την Παρασκευή, από τις 12 το μεσημέρι έως τα μεσάνυχτα, καταγράφηκε αυξημένη κίνηση στα διόδια.

Συγκεκριμένα:

  • Ελευσίνα: 54.365 οχήματα
  • Αφίδνες: 41.085 οχήματα

Επιπλέον σε όλα τα λιμάνια της χώρας παρατηρείται αυξημένη κίνηση ενώ στα πλοία υπάρχει 100% πληρότητα καθώς από την Παρασκευή φεύγουν σωρηδόν από την Αττική.

Η Αθήνα σιγά-σιγά «ερημώνει»

Επιπλέον και τα ΚΤΕΛ στον Κηφισό είναι γεμάτα με εκδρομείς που αναχωρούν για τα χωριά και τα εξοχικά τους, καθώς και για δημοφιλείς  προορισμούς δίπλα στη θάλασσα, όπως το Λουτράκι, το Ξυλόκαστρο, το Γαλαξίδι, η Πάργα και τα Σύβοτα.

Για τους περισσότερους ταξιδιώτες, η διάρκεια των διακοπών περιορίζεται σε 4-5 ημέρες, λόγω οικονομικών περιορισμών, κάτι που εξηγεί και την προτίμηση για τη μετακίνηση με λεωφορείο, καθώς θεωρείται η πιο οικονομική επιλογή.

Στον αντίποδα, οι τουρίστες που φτάνουν στην Αθήνα «πλημμυρίζουν» την Ακρόπολη και τα ιστορικά σημεία της πόλης, κάνοντας στάση στην πρωτεύουσα πριν συνεχίσουν τις διακοπές τους σε κάποιο νησί.

Όπου φύγει - φύγει οι Αθηναίοι: Αναχώρησαν και οι τελευταίοι αδειούχοι του Ιουλίου - Γεμάτα τα πλοία και τα ΚΤΕΛ

Continue Reading

Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz