Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ

Ο Θανάσης Μανάβης στο MyRadio 89,6: Με νταλίκες φέρναμε νερό, καταστραφήκαμε-Έχουμε πάει στην Εισαγγελία

Published

on

Στο MyRadio 89,6 και τον Θύμιο Τσαρμπό μίλησε ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας, Θανάσης Μανάβης, σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Στιμάγκα, οι οποίες ξέσπασαν εχθές, 11 Ιουλίου αρχικά από τη Στιμάγκα και μετέπειτα μεταφέρθηκε έως και τον Δήμο Νεμέας.

Ο Δήμαρχος Νεμέας, κ. Φρούσιος στο MyRadio 89,6: Οι ζημιές της φωτιάς είναι τεράστιες-Ο κόσμος είναι σε απόγνωση

“Με τόση ξηρασία που υπάρχει, παίρνει φωτιά μέχρι και το… χώμα”

“Ακόμα και τώρα που μιλάμε, έχουμε πρόβλημα με την υδροδότηση, δεν υπάρχει νερό στο χωριό. Κουβαλάμε το νερό με υδροφόρες και με νταλίκες, για να έχει τουλάχιστον νερό η Πυροσβεστική. Μας ανησυχεί τώρα, ο αέρας για αναζωπυρώσεις. Για πρώτη φορά στα χρονικά, η πολιτεία ανταποκρίθηκε τόσο πολύ στη φωτιά και ευχαριστούμε πολύ. Αν και βγήκαν προγράμματα σχετικά με τις αντιπυρικές ζώνες, δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε τίποτα, όπως το βλέπω. Με τόση ξηρασία που υπάρχει, παίρνει φωτιά μέχρι και το… χώμα”.

“Πρέπει να βρούμε οπωσδήποτε νερό, γιατί το νερό δεν είναι μόνο για πλενόμαστε, αλλά και για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως είναι οι φωτιές. Φανταστείτε να έμπαινε η φωτιά μέσα στο χωρίο!!”.

“Τεράστιες οι ζημιές-Δεν ξέρω πώς ξεκίνησε η φωτιά”

“Τεραστίων διαστάσεων οι ζημιές που έχουμε υποστεί από τις φωτιές, όσον αφορά στις καλλιέργειες, στο φυτικό κεφάλαιο και στο δασικό, επιτραπέζια σουλτανίνα, ελιές, λιμνοδεξαμενές, γεωτρήσεις έχουν καεί. Έχει έρθει ο Αντιοπεριφερειάρχης, κ. Γκιολής στη Στιμάγκα“.

“Το τοπικό συμβούλιο, οι εθελοντές και οι Αντιδήμαρχοι ήταν παρόντες από την αρχή της φωτιάς και σε συνεργασία με την Αστυνομία συντονίστηκε η κατάσταση κάπως”.

“Το ανακριτικό της Αστυνομίας βρίσκεται εδώ και ίσως γνωρίζει από πού και γιατί ξεκίνησε η φωτιά. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι ακόμα”.

“Είχαμε βοήθεια από τους Δήμους Σικυωνίων-Κορινθίων”

Όλοι οι Δήμοι της Κορινθίας ενεργοποιήθηκαν και ο Δήμος Σικυωνίων και ο Δήμος Κορινθίων, επικοινώνησαν μαζί μας και έστειλαν υδροφόρες. Τους ευχαριστούμε! 

“Έκκληση για λειψυδρία κάναμε και εχθές (11/7), το πράγμα αυτό έχει ξεφύγει τελείως. Πρέπει να ασχοληθεί επειγόντως η Κυβέρνηση και οι Αρμόδιοι, δεν μπορεί να “πεθαίνει ο γείτονας και εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα. Το νερό μας είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ προς χρήση σύμφωνα με τις χημικές του αναλύσεις. Με επίσημα έγγραφα λοιπόν, έχουμε ενημερώσει τους Αρμόδιους και την Εισαγγελία Κορίνθου”.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz