Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Η Κορινθία θα φωτίσει τα Δωδεκάνησα: Και όλα αυτά με ένα… καλώδιο!

Published

on

Είναι γεγονός η ηλεκτρική διασύνδεση των Δωδεκανήσων, με καλώδιο που θα ποντιστεί στον Σαρωνικό, το οποίο θα ξεκινάει από την Κόρινθο.

Η συγκεκριμένη διασύνδεση και ο διαγωνισμός θα βγει και επίσημα τον Σεπτέμβριο του 2024, δηλαδή σε λιγότερο από δύο μήνες.

Οι διαγωνισμοί αυτοί θα αφορούν τα καλωδιακά τμήματα και τους δύο Σταθμούς Μετατροπής της διασύνδεσης Κόρινθος – Κως, δηλαδή της βασικής «ηλεκτρικής λεωφόρου» με την οποία θα ενταχθούν στο ηπειρωτικό δίκτυο και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Νανόπουλος: “Ο Σταυρέλης θα βυθίσει την Κόρινθο στο σκοτάδι”

Για την υλοποίηση του έργου, προβλέπεται η κατασκευή δύο Σταθμών Μετατροπής, στην Κόρινθο (πλησίον του ΚΥΤ Κορίνθου) και στην Κω (Μαστιχάρι), καθώς και η πόντιση δύο υποβρύχιων καλωδίων HVDC συνολικού μήκους 380 χιλιομέτρων. Από τα σημεία προσαιγιάλωσης μέχρι τους σταθμούς, θα εγκατασταθούν υπόγεια καλώδια HVDC.

Για να «βγουν στον αέρα» οι διαγωνισμοί μέσα στο 2024, ήδη βρίσκονται σε φάση σύνταξης τόσο για τους Σταθμούς Μετατροπής όσο και για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης. Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες πεδίου για τις αναλυτικές μελέτες βυθού καθώς για τις μελέτες εναερίων και υπογείων Γραμμών Μεταφοράς σε Κόρινθο και Κω.

Η επεξεργασία των δεδομένων πεδίου είναι σε εξέλιξη και οι οριστικές μελέτες (σχέδια, αναφορές, κλπ) θα έχουν πλήρως αποπερατωθεί εντός των επόμενων μηνών έτσι ώστε να συμπεριληφθούν στις διακηρύξεις. Νωρίτερα, είχε «κλειδώσει» η επιλογή χώρων των δύο Σταθμών μετατροπής, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι προμελέτες όδευσης των Γραμμών Μεταφοράς (εναερίων εναλλασσόμενου ρεύματος σε Κόρινθο και υπογείων συνεχούς ρεύματος σε Κόρινθο και Κω).

Πηγή: korinthia.net.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz