Connect with us

Ελλάδα

Τρίκαλα: Επιδρομή από τριζόνια προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους [εικόνες]

Published

on

Τριζόνια, σε πρωτοφανείς αριθμούς σύμφωνα με τους κατοίκους, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στα Τρίκαλα και σε χωριά του κάμπου τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας έντονη ανησυχία για τυχόν ασθένειες που μπορεί να μεταφερθούν από τα ιπτάμενα έντομα.

Ειδικότερα, όπως περιγράφει ο ιστότοπος trikalaola.gr, σύμφωνα με τις σχετικές αναφορές, τα τριζόνια εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα όπου υπάρχει έντονος φωτισμός, ενώ στους δρόμους υπάρχουν αμέτρητα πατημένα από τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, κανείς δεν θυμάτα να έχει ξαναεμφανιστεί στο παρελθόν τόσο μεγάλος αριθμός από τριζόνια. Τα ιπτάμενα έντομα τρυπώνουν σε χαραμάδες που βρίσκονται κυρίως στο έδαφος, ενώ οι κάτοικοι δεν τολμούν να ανοίξουν παράθυρα καθώς εισβάλουν αμέσως μέσα στα σπίτια.

Να τονισθεί ότι για τα ορεινά χωριά δεν υπάρχει ενημέρωση για παρουσία μεγάλου αριθμού τριζονιών. Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, που γνωρίζει το πρόβλημα, δεν έχει αποφασιστεί εάν υπάρχει δυνατότητα ψεκασμού ή άλλου τρόπου απομάκρυνσης των ενοχλητικών εντόμων.

 

Τρίκαλα: Επιδρομή από τριζόνια προκαλεί ανησυχία στους κατοίκους [εικόνες]
ΤΡΙΖΟΝΙΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz