Ελλάδα
Νέοι σεφ LE MONDE νικητές στον διαγωνισμό Olivier Roellinger για βιώσιμη γαστρονομία
Η LE MONDE φιλοξένησε για 4η χρονιά τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Olivier Roellinger αφιερωμένο στη διαφύλαξη των θαλάσσιων πόρων
Στο διαγωνισμό Olivier Roellinger που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και που αφορούσε τη γεωγραφική περιοχή της Νότιας κι Ανατολικής Ευρώπης έλαβαν μέρος 10 διαγωνιζόμενοι εκπροσωπώντας την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Κύπρο και την Ελλάδα.
Στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού Olivier Roellinger για τη διαφύλαξη των θαλάσσιων πόρων βρέθηκαν δύο σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Την 1η θέση κατέκτησε ο Μαλτέζος Βασίλης, τη 2η θέση ο Μάμας Αναστάσιος και οι δύο από τη LE MONDE και την τρίτη θέση μοιράστηκαν ο Κύπριος Γερολυμάτος Ραφαήλ από το KES College και ο Πορτογάλος Pacheco André από την AVEA: Escola Formação Turística dos Açores & Anfiteatro
Οι διαγωνιζόμενοι παρασκεύασαν 2 συνταγές δικής τους επιλογής, μια υψηλής γαστρονομίας και μια απλούστερη οικιακής/καθημερινής λογικής, χρησιμοποιώντας προϊόντα της θάλασσας. Τα πιάτα αξιολογήθηκαν από μια επιτροπή αποτελούμενη από τον chef της γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα, chefs ιδιοκτήτες εστιατορίων, ψαράδες και δημοσιογράφους. Μετά το πέρας του διαγωνισμού οι σπουδαστές σε προφορική συνέντευξη ενώπιον της κριτικής επιτροπής αιτιολόγησαν την επιλογή των υλικών βάσει κριτηρίων βιωσιμότητας.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από τον περιβαλλοντικό οργανισμό Ethic Ocean, την ένωση Relais & Chateaux, τη Ferrandi και την Yvon Bourges de Dinard. Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger απευθύνεται σε μαθητευόμενους κάτω των 25 ετών που φοιτούν σε Ξενοδοχειακές Σχολές, καθώς και σε νέους επαγγελματίες κάτω των 35 ετών.
Λίγα λόγια για την εξάντληση των θαλάσσιων πόρων
Την ώρα που θαλασσινές γεύσεις γοητεύουν ολοένα και περισσότερο τους καταναλωτές, οι θαλάσσιοι πόροι εξαντλούνται…
Ο διαγωνισμός Olivier Roellinger στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μελλοντικών γενεών μαγείρων και επαγγελματιών στο χώρο της εστίασης όσον αφορά στους αλιευτικούς πόρους και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στον κλάδο. Ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των επαγγελματιών της αλιείας και των καταναλωτών, οι σεφ κατευθύνουν τους πελάτες μέσω της επιλογής των προτεινόμενων ειδών, προσανατολίζοντάς τους προς είδη που δεν υφίστανται υπερεκμετάλλευση.
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE από το 1996 διαμορφώνει τους νέους πρωταγωνιστές της γεύσης με σεβασμό στο περιβάλλον και στις αξίες του κάθε τόπου, ακολουθώντας τις αρχές της βιωσιμότητας, της εποχικότητας κι αναδεικνύοντας την εντοπιότητα της κάθε γευστικής δημιουργίας. Για να μπορούν κι επόμενες γενιές να απολαμβάνουν τις αυθεντικές γεύσεις του τόπου τους.
O Εκπαιδευτικός Όμιλος
LE MONDE
Θεσσαλονίκης 45,
18346 Μοσχάτο
Τηλ:+30 210 48 30 500
www.lemonde.edu.gr
-
Ελλάδα21 ώρες ago
Απίστευτο: Μπήκε στο σπίτι της στην Πάτρα και βρήκε άλλους να μένουν
-
Ελλάδα15 ώρες ago
Ηράκλειο: Διασωληνωμένοι στην εντατική πέντε τουρίστες που ήπιαν καυστικό υγρό αντί για τσικουδιά σε μπαρ ξενοδοχείου
-
Κόσμος17 ώρες ago
Ιωνάς Καρούσης: Θρήνος στην κηδεία του 26χρονου
-
Ελλάδα22 ώρες ago
Φτωχότερος ο καλλιτεχνικός κόσμος – Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας
-
Ελλάδα22 ώρες ago
Κακοκαιρία Cassandra: Σάρωσε τη δυτική Ελλάδα – Εικόνες «Αποκάλυψης» σε Κέρκυρα και Θεσπρωτία
-
ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ17 ώρες ago
Γενική Συνέλευση της ΠΟΕΕ στο Κιάτο με τη συμμετοχή εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου της Πελοποννήσου
-
Οικονομία17 ώρες ago
Επιταγή ακρίβειας: Γιατί δεν θα λάβουν δώρο Χριστουγέννων 930.000 συνταξιούχοι – Οι δικαιούχοι
-
Ελλάδα15 ώρες ago
Λουκίλα Καρρέρ: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τον θάνατο του Μίμη Πλέσσα – Έφυγε στην αγκαλιά μου, αυτό είναι ευλογία, λέει