Ο 99χρονος Τομ Μουρ είναι βετεράνος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου και κατάφερε με έναν μοναδικό τρόπο να συγκεντρώσει πάνω από 12 εκατ. λίρες (13,7 εκατ. ευρώ) και να τα δωρίσει στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας για τη μάχη με τον κορονοϊό.

Ο Μουρ που περπατάει με «Π» αποφάσισε να κάνει βόλτες στον κήπο του ζητώντας από χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό όταν ολοκλήρωνε την καθεμιά.

Ο ηλικιωμένος λοχαγός εν αποστρατεία, που άρχισε να χρησιμοποιεί περιπατητήρα όταν έσπασε τον γοφό του, εξηγεί πως είχε βάλει στόχο να διανύσει 100 φορές 25 μέτρα στον κήπο του πριν να κλείσει τα 100 του χρόνια, την 30ή Απριλίου.

Έτσι ήλπιζε πως θα κατάφερνε να συγκεντρώσει από συνεισφορές χρηστών των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης ποσό 1.000 λιρών ώστε να το δωρίσει στο NHS, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φροντίδα που του προσέφερε το προσωπικό του στην τελευταία περιπέτεια της υγείας του, αλλά και όταν είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο.

Μεγαλωμένος στο Γιόρκσιρ, στη βόρεια Αγγλία, ο Μουρ υπηρέτησε στην Ινδία, στη Βιρμανία και στη Σουμάτρα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας «μου προσέφερε θαυμάσια φροντίδα», εξηγεί σε βίντεο που μεταφόρτωσε η οικογένειά του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ο Μουρ, γνωστός απλά ως «κάπτεν Τομ», φορώντας κοστούμι, με καρφιτσωμένα τα παράσημά του. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό «με βοήθησε πολύ» και «κάνει σπουδαία δουλειά για όλους», πρόσθεσε ο ίδιος.

πηγή: newsbeast.gr