Connect with us

Αυτοδιοίκηση

«ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ» στο Στεφάνι Κορινθίας

Published

on

Το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Στεφανίου Κορινθίας, ο Μορφωτικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Στεφανίου Κορινθίας πραγματοποίησε τα εγκαίνια της νέας περιοδικής έκθεσης με τίτλο «ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΗΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ».

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Καταστροφή της στρατιάς του Δράμαλη, που συντελέστηκε στις ορεινές διαβάσεις της περιοχής Στεφανίου στις 26-28 Ιουλίου 1822 και είχε ως αποτέλεσμα τη σωτηρία αλλά και την εδραίωση της Επανάστασης.

Φιλοδοξεί να ρίξει φως στις γνωστές και άγνωστες πτυχές της ιστορίας και στις συγκυρίες που οδήγησαν στο κορυφαίο πολεμικό γεγονός της Μάχης των Δερβενακίων και την ιστορική νίκη των Ελλήνων εναντίον της πολυάριθμης οθωμανικής στρατιάς καταστολής της Επανάστασης, που ολοκληρώθηκε δύο μέρες αργότερα στη Μάχη της Κλεισούρας Αγιονορίου.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με λαογραφικά αντικείμενα αλλά και αυθεντικά οικογενειακά κειμήλια Στεφανιωτών της εποχής.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο προεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Στεφανίου Αντώνης Παπαντωνίου, χαιρέτησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιώργος Οικονόμου και Απόστολος Παπαφωτίου, εκ μέρους του δήμου Κορινθίων ο κ. Βασίλης Ταγαράς, ο πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΚορινθίαςΓιώργος Τσόγκας, ενώ πολύ σημαντικές πληροφορίες για τη μάχη που έγινε έδωσε η γραμματέας του συλλόγου Patricia Vanderwall.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων πλαισιώσε η Χορευτική Ομάδα Στεφανίου.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz