Connect with us

Κόσμος

Γνωρίστε τον Δία, τον ψηλότερο σκύλο στον κόσμο

Published

on

Κάτοχος ρεκόρ Γκίνες είναι ο Δίας, ο Μεγάλος Δανός που μένει στο Τέξας των ΗΠΑ μαζί με τον ιδιοκτήτριά του. Ο μολοσσός χρίστηκε ο ψηλότερος σκύλος στον κόσμο, με ύψος 1,04.

Έλαβε επισήμως το βραβείο στις 22 Μαρτίου, όταν ο κτηνίατρός του τον μέτρησε και επιβεβαίωσε ότι ξεπέρασε, πράγματι, τον προηγούμενο κάτοχο.

Η ιδιοκτήτρια του 2χρονου σκύλου, Brittany Davis, ονειρευόταν μία ζωή να έχει έναν Μεγάλο Δανό και να τον βγάλει Δία. Όταν ο αδελφός της, της χάρισε το κουτάβι, ήταν μόλις οκτώ εβδομάδων.

«Ήταν μεγάλο σκυλί απ’ όταν τον πήρα. Ακόμα και σαν κουτάβι. Είχε πελώριες πατούσες» δήλωσε στα Ρεκόρ Γκίνες.

Το αγαπημένο του φαγητό τα… παγάκια

Η διατροφή του Δία είναι πλούσια. Κάθε μέρα τρώει 12 φλιτζάνια σκυλοτροφής, ενώ λατρεύει λιχουδιές όπως τα τηγανητά αυγά. Το αγαπημένο του όμως, είναι τα παγάκια.

Ο καφε-γκρι σκύλος είναι τοπική διασημότητα και δέχεται πολλή αγάπη και μεζεδάκια όταν βγαίνει βόλτες.

«Το σχόλιο που ακούμε κυρίως είναι, συνήθως: «Είναι άλογο. Μπορώ να τον καβαλήσω;» ή «Έχει σέλα»» σημείωσε η Davis, υπογραμμίζοντας πως «η απάντηση σε όλα αυτά είναι «Όχι»».

Σύμφωνα με την Αμερικανική Λέσχη Σκύλων, οι Μεγάλοι Δανοί προέρχονται από κυνηγόσκυλα πίσω στον μεσαίωνα. Παρόλο που ξεπερνούν σε ύψος όλες τις άλλες ράτσες, είναι φιλάσθενα και έχουν μικρότερο προσδόκιμο ζωής.

Πέρυσι, ο Φρέντι ο Μεγάλος Δανός, που ήταν κάτοχος του ρεκόρ ψηλότερου σκύλου παγκοσμίως, πέθανε σε ηλικία 8 ετών.

Το σκυλάκι, που ζούσε στο Έσσεξ της Αγγλίας, είχε μήκος 103,5 εκατοστά -από το πόδι μέχρι το ακρώμιο. Όταν στεκόταν στα πίσω πόδια του, ξεπερνούσε τους ανθρώπους σε ύψος το 2,26.

Ο ψηλότερος σκύλος στην ιστορία ήταν, επίσης, της ίδιας ράτσας και μετρήθηκε στο 1,11.

Πηγή:in.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz