Connect with us

EDITOR

1η Κυριακή”έδειξε” η Opinion -Το ισχυρό προφίλ του Δημάρχου!

Published

on

Υπεροχή του νυν δημάρχου Κορινθίων σε όλα τα σημεία έδειξε η πρώτη για το δήμο Κορινθίων δημοσκόπηση της ΟΠΙΝΙΟΝ σε δείγμα πληθυσμού 702 νοικοκυριών. Τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν σήμερα,  δείχνουν το ισχυρότατο προσωπικό προφίλ του Δημάρχου σε 12 σημεία, μόνο 2 εξ αυτών πέφτουν σε ποσοστό οριακά κάτω από το 50%, παράλληλα όμως και την αποτελεσματικότητα του σε επίπεδο έργου, πάντα με μετρήσιμο παράγοντα την πανδημία, ξεπερνά σε ποσοστό το 60%.

Η παράσταση νίκης και η πρόθεση ψήφου επιβεβαιώνουν την ισχυρή παρουσία και αποτελεσματικότητα καταβαραθρωνοντας τον πρώην δήμαρχο Αλέξανδρο Πνευματικό ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με ένα ποσοστό της τάξεως του 50% το οποίο δηλώνει πως έχει για εκείνον αρνητική γνωμη. Ο Νίκος Σταυρέλης εμφανίζεται ως δεύτερη δύναμη και επιλογή ωστόσο, παρότι μέτρα 3θητειες στην αυτοδιοίκηση ως μέλος μάλιστα δημοτικής αρχής και πρωτοκλασάτο μάλιστα, καταγράφει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, δημοτων που δεν έχουν άποψη για εκείνον.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό που δίνουν οι πολίτες στο επίπεδο διαφθοράς που θεωρούν πως υπάρχει στο δήμο, μόλις 0,6%, ποσοστό που κουμπώνει με το 60% που συγκεντρώνει στο χαρακτηρισμό “έντιμος” ο Βασίλης Νανόπουλος.

Η εξυπηρέτηση του πολίτη έρχεται πρώτη στα επιτεύγματα της δημοτικής αρχής κι αυτό αν μη τι άλλο αποτελεί ικανοποίηση για τον δήμαρχο ο οποίος είχε θέσει ως προτεραιότητα την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό τους, την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

Στην ιεράρχηση των προβλημάτων η καθαριότητα είναι πρώτη με ποσοστό 31%, ποσοστό σύμφωνα με τον αναλυτή χαμηλό, το χαμηλότερο που έχει παρατηρηθεί σε δημοσκόπηση δημοτικής αρχής, και τούτο βρίσκει την εξήγηση του στα υψηλά ποσοστά που δίνουν οι πολίτες ερωτώμενοι για την βελτίωση στον συγκεκριμένο τομέα στα δύο χρόνια θητείας του Βασίλη Νανόπουλου.

Από τα σπουδαιότερα συμπεράσματα της έρευνας είναι η διείσδυση του νυν δημάρχου σε όλα τα κοινωνικά, επαγγελματικά και μορφωτικά στρώματα καθώς επίσης και σε όλους τους κομματικούς χώρους, επιτεύγματα που δεν καταγράφουν οι έτεροι δύο διεκδικητές.

Τέλος, στην κατανομή εδρών ο Βασίλης Νανόπουλος με τα καταγεγραμμένα ποσοστά στην παράσταση νίκης (45%), συγκεντρώνει στο νέο δημοτικό συμβούλιο 21 έδρες εκ των 33, δύναμη που του επιτρέπει να διοικήσει δίχως το τεντωμένο και ασταθές σχοινί της απλής αναλογικής πάνω στο οποίο τώρα ακροβατεί με ζηλευτή από τους αντιπάλους, μαεστρία.

Η δημοσκόπηση σε κάθε περίπτωση είναι “φωτογραφία της στιγμής”, μια φωτογραφία που κάνει όμως το νυν δήμαρχο να χαμογελά πλατιά αφού διαπιστώνει πως οι πολίτες ειδαν την αλλαγή για την οποίαν προεκλογικά δεσμεύτηκε, το Νίκο Σταυρέλη να ικανοποιείται αλλά να λαμβάνει μήνυμα για ουσιαστικότερη κινητοποίηση και τον Αλέξανδρο Πνευματικό να προβληματίζεται αφού καταλαμβάνει μια τρίτη θέση που όχι απλά δεν ικανοποιεί αλλά αποτελεί και “ήττα” σε σχέση με τα ποσοστά που κατέγραψε στην αναμέτρηση του 2019. Ενδεχομένως και ο πρώην δήμαρχος να πρέπει να αρχίσει να σκέφτεται και… εναλλακτικές!

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz