Connect with us

EDITOR

Θυελλώδεις οι άνεμοι στην Κορινθία – Οι οδηγίες του Λιμεναρχείου

Published

on

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 029/12-01-2022 /0400 UTC ANAΓΓΕΛΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στις θαλάσσιες περιοχές Κορινθιακού Κόλπου και Σαρωνικού Κόλπου θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι.
Αναλυτικότερα:
Α) ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ: ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 7 Η΄8 BF (ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 12/13 UTC).
Β) ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ: ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 7 Η΄8 BF (ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ 12/16 UTC).
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ:
1.- Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι παράκτιων εγκαταστάσεων για την λήψη ενδεδειγμένων μέτρων αντιμετώπισης των ανωτέρω αναφερομένων δυσμενών καιρικών συνθηκών καθώς και για την ενημέρωση των χρηστών των εγκαταστάσεων.
2.- Παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των σκαφών που ευρίσκονται σε λιμένες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας:
(α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και τακτικό έλεγχο των σκαφών τους. (β) Να ευρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή συνδρομής εφόσον απαιτηθεί. (γ) Να μην αποπλεύσουν έως την βελτίωση των καιρικών συνθηκών ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο.
3.- Παρακαλούνται άπαντες να αποφεύγουν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της κακοκαιρίας, την κολύμβηση, τις άσκοπες μετακινήσεις σε παραλιακούς χώρους και την χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής.
4.- Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ανάγκης η επικοινωνία με την Υπηρεσίας μας πραγματοποιείται στο VHF CH12 και τηλεφωνικά στο 2741028888 και στο τηλέφωνο ανάγκης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 108.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz