Connect with us

EDITOR

Κόρινθος: Το Υπουργείο ζητά να βγει η άμμος εκτός λιμανιού για την εκβάθυνση του

Published

on

 Το κόστος, η παρέμβαση του Πρωθυπουργού και η περιπεκτική ανάρτηση Σταυρέλη

Στα άδυτα της γραφειοκρατίας φαίνεται πως έχει κολλήσει η εκβάθυνση του λιμανιού της Κορίνθου, μιας ενέργειας που θα επιτρέψει την είσοδο και παραμονή πλοίων στα όρια του και βεβαίως θα εντάξει την πόλη στον χάρτη της κρουαζιέρας. Το Υπουργείο ζήτησε από το δήμο Κορινθίων δείγματα από το βυθό του λιμανιού τα οποία και κατόπιν εξέτασης από το ΕΛΚΕΘΕ έδειξαν πως πρόκειται για απλή άμμο η οποία μπορεί να μεταφερθεί. Το ζήτημα προκύπτει ακριβώς εδώ αφού οι υπηρεσίες δεν επιτρέπουν να γίνει μεταφορά της άμμου από το λιμάνι σε άλλο θαλάσσιο σημείο (κάποια μίλια μακριά από αυτό) αλλά ζητούν η άμμος να βγει από την θάλασσα και να αποθηκευτεί χωρίς όμως να ορίζεται το που, το πώς και το για πόσο.

Το κόστος αυτής της διαδικασίας είναι αφενός τεράστιο και αφετέρου παράλογο θα έλεγε κανείς αφού η απλή μεταφορά σε άλλο σημείο της θάλασσας φαντάζει ως η λογική επιλογή.

Σε αυτήν την διαδικασία λοιπόν έχει “κολλήσει” το ζήτημα της εκβάθυνσης ενός έργου όπως προαναφέρθηκε σπουδαίου για την Κόρινθο, σε μια δομή για πολλά χρόνια ανεκμετάλλευτη, το λιμάνι δεν έτυχε απολύτως καμίας παρέμβασης, μάλιστα έχασε την ευκαιρία να μπει στον χάρτη της κρουαζιέρας όταν ο σύνδεσμος εφοπλιστών, επισκεπτόμενος τον χώρο και συνομιλώντας με την τότε δημοτική αρχή είχε ζητήσει κάποιες παρεμβάσεις που θα επέτρεπαν την είσοδο κρουαζιερόπλοιων, έργα και παρεμβάσεις που ποτέ όμως δεν έγιναν.

Αυτό το “κόλλημα” που έρχεται σήμερα να βάλει ανάχωμα στην αναβάθμιση του λιμανιού τέθηκε υπόψιν του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο στην διάρκεια της επίσκεψης του στην Κορινθία το Σάββατο.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Υπουργό Νίκο Ταγαρά να συνεργαστεί στενά με το Δήμαρχο για την επίλυση του ζητήματος το οποίο όμως στα “μάτια” του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη είναι μικρής σημασίας.

Σε ανάρτηση του σήμερα ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, με σαφή πρόθεση να υποβαθμίσει την σημασία της αναφοράς κάνει λόγο για απλή μεταφορά άμμου.

“Ξεχνώντας” τη λεπτομέρεια της μεταφοράς της άμμου στην στεριά!

Αναφέρει χαρακτηριστικά: Υποτίθεται ότι όταν έρχεται ένας Πρωθυπουργός στο τόπο σου του ζητάς να δώσει λύση στα σπουδαιότερα θέματα.
Τα έχουμε λύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα στο Δήμο Κορινθίων και ο Δήμαρχος τι βρήκε να ζητήσει από τον Πρωθυπουργό!!!!!
Να μας πει που θα πάμε την άμμο από την εκβάθυνση του λιμανιού της Κορίνθου!!!!!
(Τα μεταφέρω όπως ακριβώς τα είπε)
Και αφού παρενέβη στη συζήτηση ο παριστάμενος Υπουργός κ. Ταγαράς , ο κ. Μητσοτάκης χαριτολογώντας είπε στον κ. Νανόπουλο «Τα λες στον Πρωθυπουργό για να τα ακούσει ο Υπουργός».
Αν αυτά είναι τα δύο κυριότερα θέματα (τα οποία είναι καθαρά διαδικαστικά και όχι πολιτικής σημασίας) που απασχολούν το Δήμο μας, εμείς δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο. Κρίμα . ”

Το λιμάνι της Κορίνθου στην διάρκεια της δημοτικής αρχής των κύριων Πνευματικού -Σταυρέλη, με προέδρους τους κ.κ Φαρμάκη και Παππά δεν είδε κανένα έργο εκβάθυνσης , καμία παρέμβαση συντήρησης και αναβάθμισης ώστε να μετατραπεί σε τουριστικό λιμάνι.

Η πόλη, οι έμποροι, οι επιχειρηματίες θέλουν την πόλη τους τουριστική. Για χρόνια δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να παρακολουθούν τα πλοία να περνούν και να μην σταματούν ή εκείνα που για λίγο στάθηκαν να μεταφέρουν τους επιβάτες στους στο Ναύπλιο και τις Μυκήνες.

Αυτό είναι το πραγματικό κρίμα θα έλεγε κανείς!

ΥΓ: Θα περίμενε πάντως ο Κορίνθιος, αφού τα θέματα αυτά είναι διαδικαστικής φύσεως και άρα εύκολα, να έχουν λυθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή μέλος της οποίας ήταν ο κ.Σταυρέλης.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz