Connect with us

EDITOR

Χαρακτηρίζει «στενόμυαλους» τους δημοτικούς συμβούλους, μιλά για «Ριβιέρα» στην Ποσειδωνία και στέλνει μήνυμα στους επιχειρηματίες

Published

on

Η παρέμβαση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου και επιχειρηματία για το διοικητήριο και τη θέση ανέγερσης τον βάζει απέναντι απο ολόκληρο το Δ.Σ

Νέα δημόσια τοποθέτηση του Γιώργου Πιέτρη, του δημοτικού συμβούλου που «έσπασε» την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου Κορινθίων με την οποίαν το σώμα εκφράζει την βούληση του το νέο διοικητήριο της Κορινθίας να γίνει στο χώρο του 6ου Συντάγματος Πεζικού. Η απόφαση να υπενθυμίσουμε επικαιροποιήθηκε μετά την πρόθεση που εξέφρασε η Περιφέρεια το διοικητήριο να ανεγερθεί στην περιοχή της Ποσειδωνίας. Σ εκείνη τη συνεδρίαση λοιπόν ο Γιώργος Πιέτρης είχε ταχθεί υπέρ της Ποσειδωνίας ώστε συνολικά να αναβαθμιστεί από την λειτουργία ενός τέτοιου συγκροτήματος υπηρεσιών. Σήμερα ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και επιχειρηματίας της πόλης επανέρχεται  επιτιθέμενος ουσιαστικά στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου το οποίο χαρακτηρίζει «στενόμυαλο» και «δογματικό». Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η πόλη που μας μεγάλωσε και μας κράτησε για πάντα κοντά της, πρέπει να ξεφύγει από την μιζέρια και την προχειρότητα.
Οι δογματισμοί και η στενοκεφαλιά, πρέπει να παραχωρήσουν την θέση τους, στο αύριο. Να δούμε καθαρά, τι είναι καινοτόμο, λειτουργικό και αναπτυξιακό.» Βούληση και όραμα του συμβούλου έτσι όπως αναπτύσσεται στην τοποθέτηση του είναι να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ενιαίο διοικητικό κέντρο, ένα εμβληματικό κτίριο που θα αναγεννήσει την πόλη. Η επιλογή της θέσης;

Ο Γιώργος Πιέτρης συμφωνεί διαφωνώντας με…τον εαυτό του σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, αφού δεν λέει όχι στην δημιουργία του διοικητηρίου στο 6ο Σύνταγμα, όπως λέει και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου,  αλλά ούτε και στην κατασκευή στην Ποσειδωνία! «Πιστεύω βαθιά ότι η Κόρινθος, πρέπει να αποκτήσει ένα σύγχρονο ενιαίο διοικητικό κέντρο και αυτό μπορεί να γίνει στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος, με την συγκέντρωση όλων των διοικητικών υπηρεσιών.
Την ίδια πίστη όμως, έχω και για την κατασκευή στην Ποσειδωνία, του σύγχρονου κτιρίου, που θα στεγάσει την Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας. Το διοικητήριο δεν αφορά μόνο την πόλη της Κορίνθου αλλά ολόκληρη την Κορινθία και η κατασκευή του στην Ποσειδωνία, δεν αναιρεί την δημιουργία ενιαίου διοικητικού κέντρου στην πόλη.»

Τι τελικά θέλει λοιπόν ο Γιώργος Πιέτρης ;

Ο χρόνος υλοποίησης του έργου είναι εκείνος που δίνει το προβάδισμα στο σημείο της Ποσειδωνίας. Το κτίριο της Ποσειδωνίας μπορεί να ξεκινήσει «αύριο» όπως αναφέρεται ενώ το κτίριο στο 6ο Σύνταγμα Πεζικού… άγνωστο πότε!

«Ο δήμος πρέπει να ξεφύγει από αγκυλώσεις και να δει την πραγματικότητα. Το στρατόπεδο για να γίνει αν γίνει ποτέ διοικητικό κέντρο, θα χρειαστούν πολλά χρόνια, με δεδομένο ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Το διοικητήριο στην Ποσειδωνία, μπορεί να ξεκινήσει αύριο το πρωί και να λειτουργήσουν τα οφέλη που ήδη περιέγραψα.» Κλείνοντας την παρέμβασή του ο κ.Πιέτρης στέλνει και μήνυμα προς του επιχειρηματίες, μήνυμα μπερδεμένο θα έλεγε κανείς αφού σημειώνει «  Έχω την υποχρέωση όμως να ΕΠΙΣΗΜΑΝΩ προς όλους τους Κορίνθιους κ αι ιδιαίτερα τους επιχειρηματίες ότι δεν είναι ΛΟΓΙΚΟ, να σχεδιάζουμε μία πόλη, με τις υπηρεσίες της μακριά από αυτή. Αυτό θα είναι το τελειωτικό κτύπημα για εκατοντάδες επιχειρήσεις της Κορίνθου, που ήδη ψυχορραγούν. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να νεκρώσουμε την πόλη μας».

Είναι μακριά η Ποσειδωνία ή το Στρατόπεδο;  Ότι κι αν εννοεί ο Δημοτικός σύμβουλος είναι βέβαιο πως η φράση του «Κορινθιακή Ριβιέρα» έχει υπόβαθρο και βεβαίως δημιουργεί ερωτηματικά αφού και ο ίδιος εκτός από σύμβουλος είναι και επιχειρηματίας.  

«Ένα σύγχρονο διοικητήριο, είναι ένα ισχυρό εργαλείο ανάπτυξης για την περιοχή μας και ταυτόχρονα ένα κέντρο αιχμής το οποίο θα αλλάξει για πάντα την πλέον ελπιδοφόρα περιοχή της Κορίνθου, που είναι η Ποσειδωνία με τα πλεονεκτήματα που διαθέτει και μένουν αναξιοποίητα. Μπορεί και πρέπει να γίνει η Κορινθιακή Ριβιέρα.»

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz