Connect with us

Επικαιρότητα

Το μήνυμα του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Published

on

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας                                                                          

«25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 – 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2021»

Η ελληνική επανάσταση υπήρξε σταθμός στην ιστορία τού νεότερου Ελληνισμού αφού οδήγησε, μετά από 400 χρόνια, στη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, ενώ ενέπνευσε στις επόμενες γενεές των Ελλήνων, διαδοχικές απελευθερωτικές εξεγέρσεις εμψυχώνοντας τους Έλληνες σε καιρούς δοκιμασίας.

Υπήρξε όμως και κορυφαίο γεγονός για τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, επιφέροντας αλλαγές που έχουν αντίκτυπο ως τις ημέρες μας. Τα 400 χρόνια σκλαβιάς με όπλα το θάρρος, την ανδρεία και την αυτοθυσία μετατράπηκαν σε ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η υγειονομική κρίση, υποβάλλει την ελληνική κοινωνία και ολόκληρη την ανθρωπότητα, σε σκληρή δοκιμασία, που δεν επιτρέπει στον εορτασμό των 200 χρόνων από την κήρυξη τού απελευθερωτικού αγώνα, να τελεσθεί με τρόπο που όλοι μας θα επιθυμούσαμε και που πραγματικά αρμόζει στο ελληνικό Έθνος.

200 χρόνια μετά στεκόμαστε σθεναρά απέναντι σε πρωτοφανή και άγνωστο ζυγό. Δοκιμάζονται τα όρια της αντοχής μας σε κάθε επίπεδο και σε κάθε τομέα. Η κόπωση, σωματική και ψυχική, καταβάλλει τους πάντες.

Όμως, είναι η ώρα να αντιγράψουμε την ομοψυχία των προγόνων μας και να μη λυγίσουν τα γόνατά μας. Η ενότητα αποτελεί τη μοναδική λύση.

Ο υγειονομικός κόσμος της χώρας, με μεγάλες θυσίες, έχει βγει μπροστά στη πρώτη γραμμή και μάχεται για το σύνολο των πολιτών. Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας είναι ιδιαίτερα υπερήφανος για του ιατρούς του νομού μας και σε κάθε βήμα τους στηρίζει.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz