Connect with us

EDITOR

ΣΥΡΙΖΑ καλεί Δέδε;

Published

on

Και ενώ στα πηγαδάκι η συζήτηση η εκλογική έχει φουντώνει για τα καλά αρκετοί είναι εκείνοι που θεωρούν πως έχουν «τον γάιδαρο τους δεμένο». Τα πώς και τα γιατί αυτής της πεποίθησης δεν θα αναλυθούν σήμερα.

Σήμερα θα μιλήσουμε για το «τρίτο πρόσωπο» που θα έρθει να ταράξει τα νερά στο τοπικό σκηνικό, εάν βέβαια προχωρήσουν οι συζητήσεις και ληφθούν αποφάσεις σε κεντρικό επίπεδο αρχικά.

Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ αποφασίσει πως η εμπλοκή στις εκλογές της Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι δυναμική τότε το σενάριο του Γιώργου Δέδε είναι από τα πρώτα στο τραπέζι.  

Ο Γιώργος, από αυτήν εδώ τη στήλη έχουμε πάλι πει πως, καταγράφει ήδη δυο εκλογικές ήττες στην περιφέρεια Πελοποννήσου και πως μια Τρίτη δεν θα ήταν και η καλύτερη εξέλιξη για έναν πολιτικό που θέλει να θεωρείται επιτυχημένος.

Η κίνηση που πολλοί του καταλογίζουν στις τελευταίες εκλογές, να στηρίξει ουσιαστικά (αν και όχι ανοιχτά) την υποψηφιότητα Νίκα αποτελεί σίγουρα σημείο μελανό για τον χώρο που εκπροσωπεί σ ένα φάσμα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο έχει αποδειχθεί διαχρονικά πως οι μνήμες μπορούν να είναι ασθενείς όταν το πολιτικό όφελος είναι μεγάλο.

Η πιθανότητα λοιπόν ο Γιώργος Δέδες να εγκαταλείψει μια υποψηφιότητα στην Περιφέρεια εκεί που ο αριθμός των συμβούλων μειώνεται κατά 10, δεν είναι αμελητέα και το σενάριο  να είναι υποψήφιος στο Δήμο της πρωτευούσης είναι καθ όλα πιθανό, ένα σενάριο που θα αποκαταστήσει την αίγλη του ΣΥΡΙΖΑ και σίγουρα θα «μετρήσει» τις δυνάμεις του.

Η υποψηφιότητα Δέδε θα είναι Δούρειος ίππος σ ένα χώρο που μοιράζονται ως ώρας ως δεξαμενή οι Σταυρέλης και Πνευματικός. Οι απώλειες προς το παρόν άγνωστες σίγουρα όμως θα υπάρχουν.

Η διχοτόμηση θα ευνοήσει χωρίς καμία αμφιβολία τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, επίσημα ή ανεπίσημα, ένα κόμμα το οποίο συσπειρώνεται ήδη, ο εκλογικός νόμος που πρόσφατα ανακοινώθηκε εξυπηρετεί ουσιαστικά τέτοιους σκοπούς.

Αν ο Γιώργος δεχτεί είναι ένα δεύτερο κομμάτι επίσης σημαντικό. Η πλάστιγγα μπορεί να γύρει προς την αποδοχή αν κανείς μετρήσει τις ήττες στην περιφέρεια, τα δεδομένα της περιφέρειας (ο Πέτρος Τατούλης εκ νέου υποψήφιος, άγνωστο ποιος από την πλευρά της ΝΔ) αλλά και την προοπτική του Δήμου.

Οι γνωρίζοντες καλά τα πράγματα «βλέπουν» πως μια ενδεχόμενη νίκη στο Δήμο είναι εφικτή αφού ο Γιώργος μπορεί να συσπειρώσει την κεντροαριστερά, είναι ένα πρόσωπο «άφθαρτο» στο κομμάτι του Δήμου, ένα στέλεχος με εμπειρία κυβερνητική και φυσικά μια «άλλη λύση» κόντρα σε πρόσωπα που και έχουν δοκιμαστεί και έχουν κουράσει!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz