Connect with us

EDITOR

Με 3 «Αποκλειστικά» στο studio του My Radio 89,6 ο Δήμαρχος Κορινθίων

Published

on

  • Η απομάκρυνση των βαγονιών από τον Σταθμό του ΟΣΕ, τα αποτελέσματα της Γαλάζιας Σημαίας ,η παραχώρηση των μπαζωμάτων αλλά και…οι αλλαγές που έρχονται!
Με 3 «Αποκλειστικά» στο studio του My Radio 89,6 ο Δήμαρχος Κορινθίων

Με 3 «Αποκλειστικά» στο studio του My Radio 89,6 ο Δήμαρχος Κορινθίων

Με 3 «Αποκλειστικά» στο studio του My Radio 89,6 ο Δήμαρχος Κορινθίων

Με την φράση «θα απαντήσω σε όλα» βρέθηκε για μια ώρα και πλέον, σήμερα το πρωί στο studio του My Radio 89,6 και στο Πρωινό Magazino με τον Λεωνίδα Λεσάκη και την Αθηνά Τσαρμπού ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος. Σε μια συζήτηση εκτός πλαισίων, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε για πρώτη φορά 3 σημαντικότατες ειδήσεις ενώ αποκάλυψε και πράγματα προσωπικής υφής!

Οι αποκλειστικές ειδήσεις που ο Βασίλης Νανόπουλος έφερε μαζί του στο studio δεν αφορούσαν την πολυσυζητημένη πλατεία, αλλά ούτε και τα ζητήματα της  καθημερινότητας.

Αφορούσαν τον βραχνά που λέγεται «βαγόνια του ΟΣΕ» στην είσοδο της πόλης, την ανακοίνωση για την Γαλάζια Σημαία αλλά και την παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου στο Δήμου Κορινθίων από τον…Θεό στον οποίον σήμερα ανήκουν όπως περιγραφικά είπε ο ίδιος ο Δήμαρχος θέλοντας να χαρακτηρίσει το δαιδαλώδες ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής.

«Το κομμάτι που βρίσκεται κοντά στον σταθμό του ΟΣΕ αλλάζει. Σας λέω για πρώτη φορά εδώ σήμερα πως η διαδικασία της δημοπρασίας ολοκληρώθηκε και σε 2-3 εβδομάδες τα βαγόνια θα απομακρυνθούν. Δεν θα μπορεί λοιπόν κανείς να τα χρησιμοποιεί πλέον σαν σημείο διαμονής» ανέφερε ο Βασίλης Νανόπουλος διευκρινίζοντας βέβαια πως ο δήμος θα κρατήσει 4 από αυτά προκειμένου να τα αξιοποιήσει στην γενικότερη ανάπλαση του χώρου, μια ανάπλαση που ουσιαστικά θα αλλάξει την είσοδο της πόλης.

Η δεύτερη αποκλειστική είδηση αφορούσε την Γαλάζια Σημαία την οποίαν ο δήμος Κορινθίων διεκδικεί μετά από 13 ολόκληρα χρόνια. «Αύριο Τρίτη γίνει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την Γαλάζια σημαία. Ως δήμος κάναμε από πέρυσι όλα όσα έπρεπε προκειμένου φέτος να έχουμε την γαλάζια σημαία στα Καλάμια.

Όλοι είδαν την αναβάθμιση της παραλίας» είπε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως το πρόγραμμα που ξεκίνησε να εφαρμόζεται πέρυσι πιλοτικά στα καλάμια θα εφαρμοστεί σε όλες τις παραλίες του δήμου, μάλιστα ο σχεδιασμός είναι 3 ακόμα παραλίες να θέσουν υποψηφιότητα για Γαλάζια σημαία φέτος, η προετοιμασία γίνεται ήδη.

Ο Βασίλης Νανόπουλος μένοντας στο κομμάτι της τουριστικής αναβάθμισης και προβολής κατέθεσε την στεναχώρια του για την μη ψήφιση του τουριστικού σχεδιασμού από τους κ.Σταυρέλη και Πνευματικό ωστόσο υπερτόνισε την δική του προσπάθεια η ρότα του δήμου ν αλλάξει, την δική του παρέμβαση που ουσιαστικά οδήγησε στο να ανοίξουν όλα τα καταστήματα φέτος στα Καλάμια, εικόνα που η περιοχή είχε να δει πολλά χρόνια!

«Έχουμε καλή εμπειρία από πέρυσι. Ήταν εξαιρετικό το καλοκαίρι για εμάς πέρυσι και δεν ήταν τυχαίο. Ο δήμος έκανε σημαντικές βελτιώσεις στις υποδομές και στην διαφήμιση. Αναδείξαμε το τουριστικό προϊόν και αυτό εκτιμήθηκε κυρίως από το κοινό της Αθήνας. Οι παραλίες θα αναβαθμιστούν περαιτέρω διότι για να χρησιμοποιήσω το σλόγκαν που ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είχα «η Κορινθία είναι τόπος με επιλογές δίπλα σας!»

Θα αναδειχτούν και θα πιστοποιηθούν οι παραλίες μας. Έχουμε κάνει ήδη όλες τις ενέργειες για την γαλάζια σημαία. Πέρυσι έγιναν οι υποδομές για να Καλάμια, ακολουθούν 3 ακόμα παραλίες. Δεν είναι μόνο στα καλάμια όμως εκεί έχω δώσει προσωπικές δεσμεύσεις στους επιχειρηματίες και βλέπετε ότι φέτος έχουν ανοίξει όλα τα καταστήματα και όχι τυχαία βέβαια. Ο δήμος θα κάνει την υποστήριξη που πρέπει στον τομέα της διαφήμισης, των μειώσεων στα δημοτικά τέλη, στην διαμόρφωση χώρου πάρκινγκ ώστε οι επενδύσεις να τελεσφορήσουν. Η χρονιά θεωρώ θα είναι εξαιρετική όπως και για τις άλλες παραλίες μας τα Λουτρά, Την Ποσειδωνία, τον Κόρφο».

Η Τρίτη αποκλειστική είδηση αφορούσε το έργο που ο Βασίλης Νανόπουλος επιδιώκει να σφραγίσει την πρώτη του θητεία ως Δήμαρχος και δεν είναι άλλο από την παραχώρηση των μπαζωμάτων του Αγίου Νικολάου, μια περιοχής αρκετών στρεμμάτων που θ αλλάξει την φυσιογνωμία του παραλιακού μετώπου. «Από την πρώτη στιγμή εργάζεται προκειμένου να ξεμπλοκάρει η υπόθεση των μπαζωμάτων και να παραχωρηθούν στο δήμο Κορινθίων η συνεργάτιδά μου και δικηγόρος κ. Έρρικα Καραμαλίκη. Πολύ σύντομα, εντός των επόμενων 2 εβδομάδων η διαδικασία ολοκληρώνεται. Αμέσως μετά ξεκινά το έργο της αξιοποίησης του χώρου» ανακοίνωσε ο δήμαρχος εξηγώντας πως και η παρέμβαση στον Πρωθυπουργό κατά την παρουσία του στο Σπαθοβούνι, παρ’ ότι επικρίθηκε, είχε αποτέλεσμα! « Υποβάλαμε το φάκελο στο υποθηκοφυλακείο, η κ.Καραμαλίκη έκανε εξαιρετική δουλειά και το θέμα βρίσκεται στο εθνικό κτηματολόγιο εκεί που υπάρχει ένας υπάλληλος για όλη την Ελλάδα. Ζήτησα από τον πρωθυπουργό λοιπόν την βοήθεια του και πράγματι το θέμα πήρε τη σειρά του , ξεκίνησε η επεξεργασία των δεδομένων και περιμένω σε 2-3 εβδομάδες τα μπαζώματα να παραχωρηθούν στην Κτηματική υπηρεσία του δημοσίου και από κει και πέρα, έχω μιλήσει και με τον κ Βασιλόπουλο τον αρμόδιο Υπουργό για να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης στο δήμο.

Η αξιοποίηση θα φορά αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους ενώ θα γίνουν και κάποια καταστήματα. Ήδη δουλεύει η κ.Δήμητρα Νικολάου ,σύντομα θα την ανακοινώσω σαν ειδική σύμβουλο σε θέματα αρχιτεκτονικά, είναι καθηγήτρια στο Μετσόβιο, για ν αναπλάσουμε το παραλιακό μέτωπο των μπαζωμάτων» κατέληξε ο Δήμαρχος.

Ενώνεται η Π.Τσαλδάρη με το Δικαστικό και Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος προς τον Ακροκόρινθο

Η συνέντευξη του Δημάρχου έδωσε όμως και άλλες πολύ σημαντικές ειδήσεις για τους πολίτες. Ο Βασίλης Νανόπουλος ανακοίνωσε πως το πολύ σε 3 εβδομάδες θα ασφαλτοστρωθεί το κομμάτι των 200 μέτρων που οδηγεί στον Ακροκόρινθο λύνοντας ένα ζήτημα ετών. «Είναι αρμοδιότητα της περιφέρειας ωστόσο μπορούμε να το κάνουμε εμείς και θα το κάνουμε». Επίσης ανακοίνωσε πως η ενοποίηση της Πλατείας Παναγή Τσαλδάρη με το Δικαστικό Μέγαρο δεν έχει εγκαταλειφθεί τουναντίον. Με το πέρας του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν οι διορθωτικές κινήσεις στην πλατεία το ίδιο και η διαμόρφωση των παρακείμενων οδών με την Κύπρου και την Αντιστάσεως ουσιαστικά να γίνονται ήπιας κυκλοφορίας.

Στο παλιό κτίριο της ΔΕΥΑΚ το Κέντρο Κοινότητας

Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης πως σε λίγες ημέρες, αφού ολοκληρωθεί και η δημιουργία της ράμπας για τα ΑμεΑ, θα λειτουργήσει στο παλιό κτίριο της ΔΕΥΑΚ, στο κέντρο της πόλης το Κέντρο Κοινότητας. Μια ακόμα υποστηρικτική δομή, μια δομή πρόνοιας και στήριξης. Άλλωστε αυτός είναι ένας τομές στον οποίον ο δήμος έκανε εξαιρετική δουλειά, σύμφωνα με το δήμαρχο μέσα στην πανδημία και ένας τομέας ο οποίος συνεχώς ενισχύεται, στον φετινό προυπολογισμό έχει εγγραφεί ένα κονδύλι 9 εκ ευρώ.

Πρόγραμμα έργων σχεδόν 100 εκ ευρώ

Ο Δήμαρχος δεν απέφυγε το ερώτημα περί «έργων του προηγούμενου δημάρχου τα οποία εκείνος εκτελεί τώρα». Ο Βασίλης Νανόπουλος μίλησε για την συνέχεια της διοίκησης και σημείωσε πως κάποια έργα είχαν προετοιμαστεί από την προηγούμενη αρχή και εκτελούνται από τη δική του. Παρέθεσε ωστόσο ένα πρόγραμμα νέων έργων ύψους σχεδόν 100 εκ ευρώ τα οποία προέρχονται κυρίως από πόρους του ελληνικού κράτους και της Ε.Ε. «Αναμένουμε εγκρίσεις για 60 εκ ευρώ έργα άρδευσης και αποχετευτικών. Επίσης έχουμε καταθέσει προτάσεις έργων και αναμένουμε εγκρίσεις από το Πρόγραμμα Τρίτσης 27 εκ ευρώ. 10 εκ ευρώ είναι τα νέα έργα στον προυπολογισμό μας.

Όλα αυτά θα ανακοινωθούν αμέσως μετά τις εγκρίσεις και ενώ συνεχίζουμε να υλοποιούμε παρεμβάσεις καθημερινά και όχι μόνο το έτος των εκλογών. Αναφορικά με το ισχυρό ταμείο του δήμου το οποίο μεγάλωσε στην θητεία του ο Δήμαρχος υπενθύμισε πως όσοι τον μέμφονται τώρα είναι εκείνοι που το δημιούργησαν και αναρωτήθηκε γιατί τα προηγούμενα 13 χρόνια δεν το χρησιμοποιούσαν για έργα. Είπε ωστόσο πως σημαντικό κεφάλαιο από τα 30 εκ ευρώ που έχει σήμερα ταμείο ο δήμος θα διατεθούν για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων ώστε το κόστος αυτής της διαχείρισης να μην το επωμιστούν οι πολίτες.

Δείτε το σχετικό video:

Του χρόνου το open mall

Για το open mall , μια παρέμβαση που περιμένουν οι επιχειρηματίες της πόλης, σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος πραγματοποίησε σύσκεψη και τούτο διότι, τα αντίστοιχα έργα σε όλη τη χώρα είχαν κολλήσει. Ο ίδιος ωστόσο επισκέφτηκε τον Γ.Γ τον κ.Ζέρβο και πέτυχε ο έλεγχος στα τεύχη δημοπράτησης και τις μελέτες να γίνεται στο τέλος γεγονός που ξεμπλοκάρει την διαδικασία. «Το έργο θα υλοποιηθεί τον επόμενο χρόνο. Είμαστε ευχαριστημένοι διότι με τα προηγούμενα δεδομένα θα θέλαμε 5 χρόνια» ανέφερε ο Δήμαρχος.

Η μέρα του Δημάρχου, τα παράξενα και ο ελεύθερος χρόνος

Οι προσωπικές ερωτήσεις δεν έλειψαν από αυτήν την συνέντευξη. Για την μέρα του Δημάρχου, για τον ελεύθερο του χρόνο  αν υπάρχει, για την αγαπημένη του ασχολία για τα παράξενα που ως δήμαρχος ακούει. Ο Βασίλης Νανόπουλος επιλέγει όταν έχει χρόνο να τον περνά με τα παιδιά του, δεν αθλείται όσο θα ήθελε αλλά περπατάει αφού μόνο έτσι μπορεί να βλέπει τι γίνεται στην πόλη και τα χωριά. Είναι υπερήφανος για την καταγωγή του από το Καρτέρι της Κορινθίας «είμαι συνειδητά δημότης Κορίνθου από το 2008 και όχι τυχαία» είπε χαρακτηριστικά.

Η μέρα του Δημάρχου ξεκινά στις 7 το πρωί όταν και μπορεί για μια ώρα στο γραφείο του να οργανώνει το πρόγραμμα της ημέρας χωρίς περισπασμούς. Το πότε τελειώνει; Είναι άγνωστο! Όσο γι’ αυτό που θα ήθελε ν αλλάξει ο Δήμαρχος; Είναι η επαφή με τους πολίτες. « Η Αναδιοργάνωση της λειτουργίας του δήμου με κράτησε στο γραφείο για μεγάλο διάστημα αυτό τελειώνει. Θα δοθούν περισσότερες αρμοδιότητες στα πρόσωπα που πρέπει ώστε και εγώ να μπορώ να είμαι περισσότερο κοντά στους πολίτες, στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα».

Βέβαια…αυτή δεν θα είναι η μοναδική αλλαγή! «Έρχονται κι άλλες σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο» είπε χωρίς όμως να μας δώσει ένα ακόμα αποκλειστικό!

Continue Reading
Δημοφιλέστερα